Vichyns

Dagens Spel – Hockey-VM

Viktiga matcher i gruppspelets näst sista dag

Det är dags för gruppspelets sista dag och det finns några lag som har kniven mot strupen på olika sätt.

Först och främst har vi Österrike som behöver en seger mot Ungern för att inte åka ur A-gruppen. Sen räcker det med seger i OT eller på straffar. Samma sak för Ungern, en seger här = ”nytt kontrakt”.

Därefter har vi Sverige och Kanada, som jagar tre poäng för att positionera sig väl inför slutomgången, medan matchen mellan Kazakerna och Slovenien är av mindre betydelse.

Spelet:

Kanada-Norge Under 5.5 Mål 2.14 på Coolbet

Jag har tagit ett under spel i matchen mellan Kanada-Norge. Jag tycker att Norges defensiv/målvaktsspel varit klart bättre än förväntat, kombinerat med att offensiven verkar lämnats kvar på flygplatsen i Oslo.

På andra sidan har vi ett Kanada, som inte alls har samma stjärnglans offensivt sett som man är van att se. Det tycker jag dessutom har vart ganska tydligt i inledningen av turneringen. Visst man löste 6-0 i öppningsmatchen mot Lettland och gjorde 5 strutar mot ett kallt Kazakstan, men utöver det har det varit ganska torrt och deras Powerplay har varit sådär. Nu fick man dessutom Veleno avstängd resten av turneringen, så här försvinner offensiv kraft.

Defensivt sett är man desto bättre och man har en mycket pålitlig backsida på den här nivån och målvakterna som roterat ganska friskt har gjort det mycket bra.

Oddset är fint hos Coolbet, där man får 2.14 på under 5.5 och som ni kanske listat ut, så handlar mycket om huruvida Norge försvarar sig i afton. Visst de har inget att spela för rent tabellmässigt, men det här är en stormatch för norrmännen och en fin chans att visa upp sig. Jag tror det kommer vara maximalt påställda! Dessutom har Kanada en direkt avgörande match mot Tjeckien ett dygn senare att tänka på, så jag tror inte att saltkaret åker fram.

Kanada-Norge Under 5.5 Mål 2.14 på Coolbet


Utöver det så har jag sneglat på Sveriges match mot Danmark. Här saknas målvakten Dichow och backen Oliver Lauridsen som fått lämna laget på grund av skador. Stora avbräck såklart och framförallt på målvakstssidan, när näst på tur är Mathias Seldrup från den inhemska ligan.

Oddset på -2.5 är 1.92 hos coolbet och jag är smygsugen, dock tycker jag det är lite lite lågt och jag avvaktar lite för att se om det kan studsa upp någonstans.

Chatta