Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 24/9-23

Vi har en sagolik söndag framför oss med massvis av mastodontmatcher. Det är derbyprägel på Europatipset med rivalmöten i såväl London som Paris och Stockholm. Överkomliga rensartecken uppenbarar sig på flera håll och kanter, här luktar hög utdelning!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 14:59
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Arsenal – Tottenham 1
Pang på en av de största karamellerna i form av North London Derby. Arsenal och Tottenham noteras båda för 4-1-0 i Premier League efter bland annat varsin tvåmålstriumf mot Manchester United. Dejan Kulusevski blev stor hjälte för Spurs senast i den moderna fotbollens namn med en halvtimmes tilläggstid. Arsenal har imponerat mer och ska ses som självklara favoriter på Emirates Stadium där PSV fick sig en 4-0-lektion i torsdagens Europa League. Firma Saka/Trossard skojade friskt med holländarna och lär vålla bekymmer även för Ange Postecoglous liljevita lirare. I huvudstadens rödvita borg har endast två lag segrat i seriesammanhang under 2023, Brighton i våras och Manchester City i vintras. 1X.

2. Brighton – Bournemouth 1
Att Brighton är bäst mot de bästa är en sanning sedan gammalt. Manchester United och Newcastle kom kaxiga till respektive möte med The Seagulls men lämnade Roberto De Zerbis matbord med gamnacke. West Ham och AEK Aten backade hem och lärt Fiskmåsarna ha över 70 procents bollinnehav, lämnade därefter AmEx Stadium med varsin viktoria i PL respektive EL. Bournemouth inkluderas inte i kategorin “de bästa” och lär ha lärt sig läxan inför söndagens strid. The Cherries kommer stärkta från att ha nollat Chelsea och Andoni Iraolas stenfrukter höll stången borta mot Brighton i 87 minuter vid vårens klinch. I nuläget får vi tvåan till fyra procent och det är en fallfrukt varje värdejägare måste fånga. Etta-tvåa.

3. Chelsea – Aston Villa 1
Bertrand Traoré var 16 bast när han lämnade Burkina Faso för Chelsea. Numera huserar forwarden i Aston Villa och befinner sig i ett knökat rehabrum med bland andra Tyrone Mings, Diego Carlos och Emiliano Buendia. En delförklaring till att Lejonen fick stryk av Legia Warszawa i torsdagens Europa Conference League. Chelsea har också skadebekymmer men en betydligt bredare trupp, dessutom har The Blues på gott och ont inte varit ute i Europa och vevat i veckan. Det kungsblå snittet på en poäng är inte mycket för världen men medför att streckningen ser sund ut. Det skall ärligt erkännas att man sällan spikar Chelsea utan att nerverna är i trasor men här tar vi risken kring 50 prollar. Etta!

4. Liverpool – West Ham 1
Redan en handfull fighter in i säsongen står det klart att Liverpool har rest sig ur askan och in i elden. The Reds uppträder med mer frejdighet och större pondus under föregående säsong, Jürgen Klopp skojar och visar den påkostade tandraden betydligt oftare. Fem segrar och ett kryss finns i den rödvita säcken efter EL-vändningen mot LASK Linz. Största visdomstanden i näbben på Kloppen haffades i skatboet där Darwin Nunez bärgade 2-1-biffen trots att Newcastle lirade i numerärt överläge under en timmes tid. West Ham delar erfarenhet från torsdagen då de också vände 1-0-underläge till 3-1-viktoria i Europa League, hemma mot serbiska TSC. Förra helgen fick The Hammers smaka på samma medicin mot Manchester City och på anrika Anfield är risken för samma behandling överhängande. Spik!

5. Sheffield United – Newcastle 2
Alexander Isak gick på vatten i Premier League-premiären. Efter strålande spel och dubbla nätrassel fick Solnas store son sanslösa rubriker. I norska Viasat slog de på den stora trumman med en detaljerad jämförelse mellan Isak och Braut Haaland där baggen sedermera segrade med minimal marginal. Det var väldigt vänligt av våra vänner i väst men nu har de annat att snacka om. Isak har gått poänglös efter Newcastles storseger mot Aston Villa medan Braut kommer att göra 59,36 mål under denna PL-säsong sett till monstrets inledande xG. Risk finns att Isak och andra skator är sega i buggarna efter alla löpningar utan boll på San Siro där 0-0 bärgades med mycket besvär. Sheffield United pressade Spurs ända in i kaklet och ledde en bit in på stopptiden i norra London. Senast Stålmännen tog emot Skatorna på Bramall Lane vann värdarna. Tvåan håller på att dansa upp mot 80 procent och det är minst tio för mycket. Garderingspennan måste göra skäl för namnet.

6. Atlético Madrid – Real Madrid 1
Det fanns fog för att fundera över Real Madrids framtid i livet efter Karim Benzema. När dessutom Vinícius Júnior ådragit sig en skada borde väl Marängerna bli till sviss. Jude Bellingham har snabba svar på alla svåra frågor. Den 20-årige mittfältaren kom som ett yrväder en juliafton och hade en galaktisk målnäsa i en svångrem runt fötterna. Fem på på fem matcher i La Liga har renderat i fem segrar för Real Madrid. Och ett mål på en match i Champions League signerade slutresultatet till 1-0 mot Union Berlin. Som en kolasås på ett barnkalas kommer överstreckningen flygande på Wanda Metropolitano. Atlético Madrid är bättre än både Union Berlin och Getafe, Diego Simeone har dessutom personliga erfarenheter av hur man ska stoppa engelska primadonnor. Madrassmakarnas senaste tio tillställningar i eget sovrum har renderat i resultatraden 10-0-0. Streckning sker från vänster.

7. Rayo Vallecano – Villarreal 2
Förra säsongen var Alexander Sörloth på lån hos Real Sociedad och smackade in ett dussin baljor. Nu är baggen såld från RB Leipzig till Villarreal där facit är tre pytsar efter fem framträdanden. “Den gula ubåten” som kollektiv har vunnit två och torskat tre. I Europa League blev det torsk mot Panathinaikos men där satt bland andra Sörloth på kvisten när coach Rojo Martin vände ut och in på besättningen. Rayo Vallecano har inlett planenligt med tre segrar mot förmodade bottenbataljoner och två förluster mot bättre bemedlade brödraskap. 7-0-smockan i derbyt mot Atlético Madrid ekar fortfarande i skallen på Francisco Rodríguez. Ettan är en smula övertrasserad och utesluts.

8. AIK – Djurgården 2
Allsvenskan har sju omgångar kvar på programmet när det blåser upp till tvillingderby på nationalarenan. AIK hade ett mentalt övertag efter fem raka segrar mot Djurgården men de blårandiga segrade i vårens uppgörelse. Efter att den gästande tabellfyran fick stryk av IFK Värnamo rapporteras Kim Bergstrands hårda nypor ha fått bukt med kräksjukan inom truppen. AIK har uppvisat ett svårdefinierat sjukdomstillstånd hela säsongen och Henning Berg förefaller inte ha hittat någon medicin. Vinsten mot Degen kom med hjälp av mycket flax och mannen i svart. Vinner Sirius över Värnamo samtidigt som Gnaget torskar derbyt så ligger de solnaitiska däggdjuren åter på kvalplats, det tror jag kommer att hända. Jämna odds och jämna streck. Tvåa.

9. Mjällby – IFK Göteborg 1
Uppenbarligen är inte Norge farmaceuternas högsäte, det är däremot Danmark. På andra sidan sundet hittade IFK Göteborg en man som inte bara åker känslomässig hiss. Jens Askou har förvandlat Blåvitt från en krisklubb till seriens mest formstarka sällskap. Likväl har gästerna bara tre poäng till Superettan och man ska knappast få för sig att det är en segermaskin som kommer till Strandvallen under söndagen. Mjällby är felaktigt nedskruvade till underhundar på sin mustiga matta. Sillastrybarna har en poäng upp till toppkvintetten och vänder hem med råg i ryggen från 2-0-vinster i både Kalmar och Norrköping. Värdespäckad spiketta.

10. Kalmar – Häcken 1
Pontus Kåmark sa något tänkvärt en gång, fritt översatt; “När jag spelade i Blåvitt kunde vi åka till Milano och slå Milan på onsdagen och sen möta Brage hemma på söndagen och förlora”. Motivation, spelsätt, jet lag och så vidare, det är inte lätt att leverera på parallella fronter mot opponenter av vitt skilda slag. Häcken förlorade mot IFK Göteborg och Degerfors innan de flaxvann mot Halmstad. Därefter åkte regerande svenska mästarna till Leverkusen och fick en stenhård bratwurst i brakan. Nu ska Per-Mathias Högmo omgående försöka foga samman sin getingsvärm för en snarstucken strid i Småland. Mot Kalmar som älskar att möta så kallat spelande lag med oceaner av yta för operationer signerade läkarkåren med Skrabb och Gojani i spetsen. Kalmar slog Häcken på Bravida Arena med 3-1. Kalmar slog dåvarande serieledarna Elfsborg på Borås Arena för en vecka sedan med 3-0. Fräck etta!

11. Bologna – Napoli 1
Svenskmötet på Dall’Ara är inställt med anledning av Jens Cajustes skada. Det napolitanska nybygget har inte levt upp till vårens guldglimrande förväntningar. Rudi Garcia är ingen Luciano Spalletti och Leo Östigård är sannerligen ingen Min-Jae Kim. Mest anmärkningsvärt hos regerande italienska mästarna är att kvicke kvicksilvret Khvicha Kvaradona Kvaratskhelia inte kommit igång överhuvudtaget. En annan pryl som ska upp på bordet är att gästerna står i 2,02 på Oddset och streckas till 74 prollar på EU-bongen. Jesper Karlssons Bologna har inlett i paritet med Napoli sett till xG och lyckades lugga de himmelsblå under vårens guldglimmer. Avslag på den strimlade tvåan.

12. Torino – Roma X
Är det högertrafik även i Turin? Jomenvisst. José Mourinho kastade taktikblocket i gräset förra helgen när Romelu Lukaku fick Empoli att smaka på tennissiffror. Den speciella portugisen har en lång historia från ett flertal klubbar av att vara snuskigt stark på eget gräs men ha påfallande problem på främmande territorium. Roma är inget undantag, under kalenderåret 2023 har den eviga stadens vargflock vunnit två bortamatcher i seriespelet. Mot Hellas i Verona vek de rödklädda hunddjuren in tassarna, dessutom var Roma illa ute mot Sherifferna i Tiraspol. Torino har varit väldigt väloljade och kommer inte bjuda på någon motorväg likt Empoli. Milan överlistade Vanka Milinkovic-Savic på San Siro men i övrigt har Ivan Jurics tjurar inte släppt in något mål. 1X.

13. PSG – Marseille 1
Ståndaktig sorti sker i kärlekens stad där prinsarnas park slår upp sina portar för Le Classique. Något större utrymme för kärlek finns inte i detta laddade hatmöte. PSG-fansen har däremot öppnat sina hjärtan för Kylian Mbappé efter färdigrökt fredspipa samt försäljningar av övriga högdjur. 24-åringen är hungrig för närvarande, sju mål på fyra ligamatcher och ett mål på en CL-match där Dortmund fick 2-0-stryk. Marseille är mer av ett sammansatt maskineri, något som påvisas av att Les Olympiens släppt in minst mål av samtliga i Ligue 1 hittills. Gästerna är faktiskt en pinne rikare än PSG och Carles Martínez mannar blir på tok för förbisedda av poolspelarna. Ensiffrig procent på de obesegrade besökarna är ett måste att pilla in. Gaffel?

Stugans superspik!

⚽️  Liverpool
West Ham är inget ängagäng men på Anfield har de förlorat sex raka matcher och Liverpool befinner sig just nu i rejäl framåtrotation. Salah i sagolik form erbjuder dagens mest stabila spik.

Stugans kupongrensare!

💣  Bournemouth
Poplaget Brighton blir alldeles för hårt betrodda, 86 prollar på AEK Atens skördeoffer är inte okej mot ett Bournemouth som varit lyckosamma måsjägare vid flera tillfällen i närtid.

128 rader
1. Arsenal – Tottenham 1x
2. Brighton – Bournem. 12
3. Chelsea – Aston Villa 1
4. Liverpool – West Ham 1
5. Sheff U – Newcastle x2
6. A.Madrid – Real Madrid 1x
7. Vallecano – Villarreal 2
8. AIK – Djurgården 2
9. Mjällby – Göteborg 1
10. Kalmar – Häcken 1
11. Bologna – Napoli 1x
12. Torino – Roma 1x
13. PSG – Marseille 12

864 rader
1. Arsenal – Tottenham 1x
2. Brighton – Bournem. 12
3. Chelsea – Aston Villa 1
4. Liverpool – West Ham 1
5. Sheff U – Newcastle 1×2
6. A.Madrid – Real Madrid 1×2
7. Vallecano – Villarreal x2
8. AIK – Djurgården 2
9.Mjällby – Göteborg 1
10. Kalmar – Häcken 1
11. Bologna – Napoli 1x
12. Torino – Roma 1x
13. PSG – Marseille 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100