Topptipset analysen

Topptipset 10/6-24

Veckan inleds med ett Topptips som sträcker sig över två dagar. Vänskapslandskamperna i väntan på EM fortsätter och dessutom spelas det VM-kval i Afrika. Ett par fajter från den brasilianska tvåan kompletterar sedan kupongen. Så här löser vi full pott!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20:44
📈  Radförslag: 108kr

1. Nederländerna – Island 1
Nederländerna stod för en ganska svag första halvlek mot Kanada där de bara passade runt bollen i backlinjen. I den andra akten satte de orangeklädda fart och då prickades fyra bollar in. Koeman förfogar över ett intressant manskap som har kapacitet till att vara en dark horse i Tyskland. Speciellt backlinjen håller allra högsta klass och med Depay och Xavi Simons längre fram finns det spets också. Island stod för en helt osannolik skräll när de besegrade England på Wembley. En otrolig prestation, men blixten slår knappast ner igen. Ettan är bara att spika.

2. Polen – Turkiet 1
Polen gjorde en ganska fin prestation hemma mot ett Ukraina som jag håller högre i grunden. 3-1 slutade den matchen med alla mål inprickade i den första halvleken. Detta trots att Lewandowski inte fanns med i startelvan. Nu lär Barcelonas striker kliva in från start och då är Polen ännu vassare. Turkiet försvarade sig väl mot Italien och fick med sig 0-0 från det mötet. Turkarna har potential att stå upp väl mot mer namnkunnigt motstånd men de saknar lite kreativitet och är för beroende av att Calhanoglu har en bra dag. I Warszawa ska värdarna hållas högst. 1X testas.

3. Ghana – Centralafrikanska republiken 1
Efter sju raka landskamper utan seger så fick Ghana äntligen till en fullträff. 2-1 borta mot Mali var ett riktigt statement även om det ska sägas att segermålet prickades in av Jordan Ayew djupt in på övertiden. Nuamah nätade också medan Semenyo, Kudus och Partey var tre andra viktiga kuggar. Ett kompetent landslag. Centralafrikanska republiken kommer från en seger mot Chad och har en duktig mittfältare i Kondogbia. Totalt sett är de dock tydligt sämre än måndagens motståndare och värdarna bör vinna detta. Ettan spikas.

4. Guinea – Mocambique 1
Grupp G är ett riktigt getingbo i det afrikanska VM-kvalet. Fyra länder står på sex poäng efter tre spelade omgångar och två av dessa ska vi titta till nu. Mocambique kommer från en 2-1-seger hemma mot Somalia. En okej insats men inte mycket mer än så och nu lär det bli betydligt tuffare. Guinea gick till kvartsfinal i AFCON och kommer från en övertygande 2-1-seger borta mot Algeriet. Sylla och Camara nätade då, men annars är det främst Guirassy och Bayo som ska göra det framåt. Den duon går knappast mållösa av banan nu. Trolig etta.

5. Vila Nova – Ceará 1
Vila Nova har gjort det bra på hemmaplan under våren. Tio poäng av tolv möjliga framför den egna publiken är starka siffror. Värdarna har dock fem raka tävlingsmatcher utan seger och spelmässigt finns det en del att jobba med. Ceará har större möjligheter att hänga med i toppen av den brasilianska tvåan och sex raka omgångar utan förlust övertygar. Samtidigt fick de stryk på den här arenan i fjol. Mycket svårtippat möte där jag inte vill ta ställning åt något håll. Alla tecken även fast värdet troligen hamnar till vänster.

6. Sport Recife – Paysandu 1
Efter en iskall start på säsongen så har Paysandu börjat hämta sig en aning. Fyra raka omgångar utan förlust har inneburit att sex av lagets åtta poäng har tagits under denna period. 2-0 senast mot América MG var en närmast perfekt genomförd match. Den segern togs dock hemma och på bortaplan har Paysandu ännu inte vunnit. Dessutom har de endast löst två baljor på fyra resor. Sport Recife ska rankas högre och lär vara med i kampen om uppflyttning hela vägen in i kaklet. Ettan är första tecken ut, men räcker plånboken till får gärna X2, som rensar fint, också åka med.

7. Kenya – Elfenbenskusten 2
Elfenbenskusten tog som bekant hem Afrikanska Mästerskapen på hemmaplan för ett knappt halvår sedan. VM-kvalet har också inletts på bästa sätt med tre raka segrar. Närmast kommer ivorianerna från 1-0 mot Fofana i en match där Haller och Diakité bildade en slagkraftig toppduo. Kenya spelade samtidigt oavgjort mot Burundi och spelare för spelare kan de inte mäta sig med tisdagens motståndare. Olunga är dock en duktig striker och på hemmaplan kommer knappast löparnationen vika ner sig utan en kamp. Den givna utgångstvåan garderas med ett rensande kryss.

8. Moldavien – Ukraina 1
Ukraina blandar och ger i sin uppladdning inför EM. Krysset mot Tyskland visade på hur välorganiserade de gulblåa kan vara. I den matchen fick vi också se prov på snabba omställningar där Tsygankov och Mudryk stack iväg i djupled. Insatsen mot Polen var desto sämre och slutade med en 1-3-förlust. Nu kommer tredje landskampen på kort tid och Ukraina skulle må bra av att rotera en aning. Moldavien kommer från 3-2 mot Cypern och har en duktig anfallare i Nicolaescu. Hemma i Chisinau kan moldaverna störa. Helgardera och jobba skräll.

Stugans superspik!

⚽️  Guinea
Guinea har en anfallare av riktigt hög klass i Serhou Guirassy som öst in mål för Stuttgart i Bundesliga. Han sänker Mocambique i VM-kvalet. Given etta.

Stugans kupongrensare!

💥  Moldavien
Ukraina spelar sin tredje match på kort tid och har fullt fokus på EM i Tyskland. Moldavien är inte riktigt samma slagpåse som för några år sedan längre och har större chans att åstadkomma något än vad tipparna tycks tro. Missa inte knallen i Chisinau.

108 rader
1. Nederländerna – Island 1
2. Polen – Turkiet 1x
3. Ghana – Cen.republiken 1
4. Guinea – Mocambique 1
5. Vila Nova – Ceará 1×2
6. Sport Recife – Paysandu 1×2
7. Kenya – Elfenbenskusten x2
8. Moldavien – Ukraina 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100