Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 25/8-24

Europatipset tar oss kontinenten runt. Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga finns alla representerade på bongen som också innehåller Stockholmsderbyt mellan AIK och BP. Som brukligt på söndagens gröna bong gäller det att navigera rätt mellan överstreckade favoriter och spelvärda skrällbud. Vi tar en titt!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp: 14:59
📈  Radförslag: 128/864kr
🖥  Livestream: 13.30 på Twitch!

1. Liverpool – Brentford 1
Arne Slot klarade första testet. Även om Ipswich påminde mer om veckans nutidsorientering än högskoleprov går det inte att göra mycket mer än att vinna och vinna övertygande. Inför hemmapubliken lär det inte bli sämre. Holländarens fotboll tycks vara en förlängning av Klopps dito och känslan är att halvdanskarna på andra sidan, som vanligt nuförtiden, kommer tvingas klä skott. Thomas Franks gäng gjorde en klart godkänd insats i hemmapremiären mot Palace men motståndet var brandskattat efter en spretig OS-sommar och något helt annat än Liverpool på Anfield. Framför allt när Toney återigen kan vilas på grund av flyttrykten. Ettan spikas.

2. Bournemouth – Newcastle 1
Newcastle tog tre poäng i premiären mot nykomlingen Southampton trots en timme i numerärt underläge. Givetvis starkt på sitt sätt, men det tar ändå inte bort känslan av att Skatorna blivit väl uppskrivna denna säsong. Sommarens transfers bör underkännas och truppen ser medioker ut på sin höjd. Sannolikt är det dags att dra i handbromsen kring Fantasyfavoriten Alexander Isak också. Inte minst när det kommer till spel i bortaborg, där de svartvitas oförmåga är väldokumenterad och bevisad. Bevisad är även Bournemouths kapacitet på egen matta. Värdarana förlorade bara sex hemmamatcher i fjol och senast Newcastle var på besök vann Körsbären med 2-0. Jag stannar på 1X till trevlig procent.

3. Wolverhampton – Chelsea 2
Mycket går att säga om Chelsea och dess värvningsfilosofi, men särskilt lyckad har den inte varit. Av de 36 (!) nya spelare som välkomnats sedan Todd Boehly tog över för två år sedan kan endast en, Cole Palmer, anses vara riktigt lyckad. Något som gör det redan märkliga köpet av Joao Félix fullständigt obegripligt. Med det sagt gav premiären under Enzo Maresca ändå skäl till optimism. Laginsatsen var för första gången på åtminstone ett år utmärkt och även om de inte orkade stå emot Haaland samt före detta kollegan Kovacic sågs flera fina tendenser som inte gick att se under den överskattade Pochettino. Mot lättare motstånd likt Wolverhampton ska Chelsea ha en väldigt bra chans. Wolves ser ut att ha tagit flera kliv tillbaka under O’Neills styre och hade ingenting alls att sätta emot Arsenal förra helgen. Bra tvåa.

4. Napoli – Bologna 2
Det går från dåligt till ännu sämre för Napoli. De ljusblå var sämst i Serie A-historien med sitt titelförsvar i fjol och årets säsong går i samma tecken. Någon ordning på transferfönstret har de ännu inte fått och den extremt lynnige Antonio Conte har redan börjat gny. Förra helgens premiärförlust med 0-3 mot Verona – ett lag som verkligen inte är något extra – gjorde knappast saken bättre. Det gjorde inte heller veckans tveksamma cupmatch mot Modena, som Napoli behöver straffar för att vinna. Bologna har som bekant blivit sönderköpta under sommaren och framförallt är tränare Motta borta, men insatsen senast mot Udinese lovade gott och mot ett Napoli under is är bortalagets chanser goda. X2 missas inte.

5. Roma – Empoli 1
Roma fick inte helt oväntat problem ute på Sardinien. Premiären slutade mållös och även om den andra halvleken såg något bättre ut än den första finns det i min bok fortsatta frågetecken kring coach De Rossi. En ny röst var gott nog för en uppryckning i våras och transfersommaren som följt har i stort varit positiv, men ska romarna ta nästa kliv krävs ett eget spel. Speciellt mot ett lag likt Empoli, som även de lirade 0-0 i premiären. En typiskt tillknäppt italiensk fotboll ligger gästerna till grund och det passade inte Roma något vidare i vårens inbördes möte. Empoli vann välförtjänt med 2-1 på hemmamattan då och ska inte underskattas nu. Ju fler tecken desto bättre när ettan kliver över 65-strecket.

6. Torino – Atalanta 2
Atalanta har startat säsongen på utmärkt vis. Italienarna fick visserligen inte betalt i Supercupfinalen mot Real Madrid trots att man var det bättre laget, men i Serie A-premiären var det inget snack. 4-0 mot Lecce var välförtjänta siffror och Gasperini fick fina kvitton från flera av sina spelare. Inte minst nye centertanken Retegui visade framfötterna med två mål. Tuffare var det för Torino. Tjurarna tappade in två sena kassar inom loppet av sex minuter mot Milan, det sista i matchminut 95, och istället för att bussa hem till Turin med nosen i vädret blev det gamnacke. Frågan är hur truppen, som i grunden ser ganska beskedlig ut, reagerar mot ett flygande Atalanta. Strecka från höger.

7. Atlético Madrid – Girona X
Ombyggnad pågår både i Altético Madrid och Girona. De förstnämnda har rensat truppen och tryckt in nytt blod på flera centrala positioner. Gallagher, Sörloth, Le Normand och Alvarez är tydliga uppgraderingar på Saúl, Depay, Morata, Soyuncu samt den ständigt missanpassade Joao Félix. Som visat i premiären mot Villarreal har dock Simeone ett jobb att göra vad gäller att spela ihop sitt nya gäng. De rödvita såg virriga ut, Oblak virrigast av alla, och ska vara nöjda med 2-2 efter dubbla underlägen. Girona lirade också oavgjort i premiären borta mot Betis, men i katalanernas fall var det med mersmak. Michels system ter sig tydligare än Simeones dito och gästerna ser ut att vara längre fram i utvecklingen trots flera nya ansikten. Atléti är normalt sett ett mycket starkt hemmalag, men till dessa priser går X2 först.

8. Alavés – Real Betis 1
Alavés tappade ledning till förlust i Vigo. En inhoppande Williot Swedberg stod i centrum för Celta med såväl mål som assist och baskerna fick således lämna premiären på Estadio de Balaídos med en tung 1-2-torsk. Insatsen som sådan var det dock inget fel på och hemma mot ett stökigt Betis ska de stå med god poängchans. Gästerna har haft en sanslöst stökig sommar med en enorm spelarrotation och en hel drös skador. I väntan på Barcafloppen Roque saknas centerforward helt. Tilläggas bör också att grönvitt är nyligen hemkomna från en ECL-kvalmatch i Slovakien. Ettan är en spännande singel runt 30-strecket.

9. Leganés – Las Palmas 1
Las Palmas går mot ett tufft andra år. Spelartruppen känns trött, full av föredettingar och värst av allt är att coach Garcia Pimienta har flyttat till Sevilla. De blåröda ränder han förde med sig från Barcelona och som tveklöst låg till grund för både uppflyttning liksom den fina första säsongen bleknar fort. På fastlandet förväntas inte många poäng trilla in under säsongen. Inte ens mot nykomlingen Léganes. Gästerna är till slut är tillbaka i La Liga efter det nedflyttningssäkrande VAR-rånet mot Real samt Barcas osmakliga mitt-i-säsongen-köp av Braithwaite säsongen 2019/20 och stod för en fin premiär mot Osasuna. Försvarsspelet var överlägset bäst i Segundan i fjol och att döma av den tuffa bortamatchen i Pamplona senast håller det även i La Liga. Intressant etta på Municipal de Butarque.

10. AIK – Brommapojkarna 1
AIK vann precis som brukligt derbyt mot Djurgården den gångna helgen. Det spelar ingen roll hur lagen presterat i övrigt, Gnaget tuggar i sig DIF ändå. Ny stadskamp väntar mot Brommapojkarna och även här har gulsvart ett tydligt inbördes övertag. Ett övertag som sannolikt består. Mellbergs män inte vunnit detta möte i modern tid och samtidigt är Solnasällskapet i sitt bästa slag för säsongen. Tre raka allsvenka segrar noteras och i veckans Svenska Cupen-kval asfalterades därtill Kubikenborg med hela 7-1. Till och med John Guidetti fick göra mål. 1X får duga på Strawberry Arena.

11. Häcken – Värnamo 1
En av Sveriges största fotbollsprofiler, som kanske inte borde nämnas vid namn, hävdade för ett tag sedan i sin pod Tutto Balutto att årets upplaga av Allsvenskan är den sämsta någonsin. Leker vi med tanken att Gusten har rätt säger det en hel del om status på resten av fotbollseuropa att Häcken klev in i matchen mot Bundesligalaget Heidenheim som favorit – och också borde vunnit. Nu förlorade göteborgarna en match som sätter spår på flera sätt. Avancemanget är kört och fajten mot Värnamo angörs med både trötta huvuden liksom tunga ben. Värnamo, med ny spansk tränare (Sabila) vid rodret, är inte sämre än att de ska kunna dra nytta av detta. Gästerna har plockat en klar merpart av sina poäng på främmande plastmatta denna säsong jag utesluter inte mer av den varan. Ettan garderas bums, gärna tvärsöver.

12. Nantes – Auxerre X
Nantes gjorde en stabil defensiv insats (0-0) mot Toulouse i premiären. Den tunna, unga truppen fick med sig en välgörande pinne ihop med förstärkt självförtroende vad gäller försvarsspelet. Fortsatt oroade är vi dock över den skrala offensiven. Svaret på frågan om vem som ska göra målen framåt hängde i luften under hela fjolåret, då de var näst sämst i klassen på att göra just detta, och den nya nollan i kolumnen inger inte förtroende. Bättre gick det för Auxerre i sin första match sedan återkomsten. Coulibaly löste tre poäng på stopptid hemma mot Nice i en mycket jämn match. Sannolikt blir det tajt och målsnålt här med. Tänkbart singelkryss.

13. St. Pauli – Heidenheim 1
Heidenheim var som ovan nämnt på Hisingen så sent som i torsdags. 2-1-segern till trots imponerade Schmidts sällskap dock inte nämnvärt och när nu nivån på motståndet ändå får anses gå upp kan det bli tufft emot för tyskarna med trötta buggar. Hibsterlaget framför alla andra, St.Pauli, gör comeback i Bundesliga i och med söndagens match och ett heltäckande hemmastöd är att vänta. Värdarna har jobbat med ungefär samma grupp flera år i rad och är ett oerhört väl sammansvetsat gäng med en fin försäsong – segrar mot bland annat Lyon och Atalanta noteras – bakom sig. De ska ha fin chans igen. Ettan gillas.

Stugans superspik!

⚽️  Liverpool
Liverpool såg fina ut mot senast och när det nu vankas hemmapremiär mot Brentford på Anfield ska det bara kunna sluta på ett sätt. Ettan spikas.

Stugans kupongrensare!

💥  Girona
Strecken speglar inte alls det toppmöte som faktiskt stundar på Wanda Metropolitano. Båda lag bygger om men Girona ser ut att vara längre fram än Atléti precis som i fjol. Högersidan missas inte.

128 rader
1. Liverpool – Brentford 1
2. Bournem. – Newcastle 1x
3. Wolves – Chelsea 2
4. Napoli – Bologna x2
5. Roma – Empoli 1x
6. Torino – Atalanta 2
7. A.Madrid – Girona x2
8. Alavés – Real Betis 1
9. Leganés – Las Palmas 1x
10. AIK – Brommapojkarna 1x
11. Häcken – Värnamo 1x
12. Nantes – Auxerre x
13. St. Pauli – Heidenheim 1

864 rader
1. Liverpool – Brentford 1
2. Bournem. – Newcastle 1x
3. Wolves – Chelsea 2
4. Napoli – Bologna x2
5. Roma – Empoli 1×2
6. Torino – Atalanta 2
7. A.Madrid – Girona 1×2
8. Alavés – Real Betis 1x
9. Leganés – Las Palmas 1x
10. AIK – Brommapojkarna 1x
11. Häcken – Värnamo 1×2
12. Nantes – Auxerre x
13. St. Pauli – Heidenheim 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100