Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 1/9-24

Inget slår Europatipset. Söndagens gröna bong öppnar med Manchester United mot Liverpool, följer på med Juventus möte med Roma och går vidare genom Blåvitts drabbning med Bajen. Ännu mer italienskt, ännu mer spanskt, ännu mer svenskt och en del franskt tillkommer på en svår och spelvärd bong. Mycket nöje!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp: 16:29
📈  Radförslag: 128/864kr
🖥  Livestream: 15.00 på Twitch!

1. Manchester United – Liverpool 2
Till Old Trafford kommer talanger för att dö, ett decennium efter Sir Alex har det fortfarande inte blivit bättre. Manchester United kastar miljard efter miljard, hejsvejs efter Erik ten Hags pipa. Holländaren – vad annars – Zirkzees skenbensträff gav tre oförtjänta poäng till de röda mot Fulham i premiären men träffen på samma snubbes knä i matchen mot Brighton därefter tog lika många ifrån. Ingenting har blivit bättre rent spelmässigt under sommaren och ingenting talar heller för att det blir bättre under hösten. Liverpool har värvat färre spelare men istället bytt tränare. Ett smart drag. Pool njuter av en nytändning under Arne Slot och ser riktigt pigga ut. De spikas runt 55 procent.

2. Juventus – Roma X
Säsongsinledningen ger oss rätt. Att inte vara Mourinho var gott nog i våras, men när Daniele De Rossi nu behöver bygga från grunden räcker det egna spelet inte till. Romarna står med blott en pinne i näven efter två omgångar mot Cagliari och Empoli. Om Roma inte har imponerat mot motståndare av sämre slag är motsatsen sann för Juventus. Thiago Motta är något annat än De Rossi och framförallt Allegri. De svartvita, med Europas kanske bästa transferfönster under bältet, har spelat skjortan av såväl Como som Verona. Återstår att se hur Den Gamla Damen hävdar sig mot starkare lag likt Giallorossi, som kommer trivas i kontringsläge, men går det vägen seglar de upp som smygfavorit till titeln. Här och nu, utan svartvitt bevis, är det däremot rimligt att gardera sig när ettan går mot 80 procent.

3. Genoa – Verona X
Hellas Verona stod för den unga säsongens hittills största skräll då de sänkte Napoli med 3-0 i premiären. Som ovan nämnt föll de dock i matchen mot Juve med samma siffror därefter och känslan är att de blågula ligger någonstans mittemellan sett till nivån. I samma härad ligger också Genoa. Värdarna inledde med ett kryss hemma mot Inter och vann sedan mycket knappt i motormeckat Monza. Också sett till respektive lags trupper är det relativt jämbördigt och även om hemmaplan väger över en aning i Geonas favör ska den överstreckade ettan garderas bums.

4. Udinese – Como 2
Cesc Fabregas och hans livsnjutare i Como hade ingen chans mot Juventus men i den svåra bortamatchen mot Cagliari gick det bättre. Poängplock på Sardinien är få förutom topplagen förunnat och fin chans att förbättra sig ytterligare ges mot Udinese. Hemmalaget blir rejält överskattade efter matcherna mot Bologna och Lazio. Underliggande siffror mot de förstnämnda visar ett rån i Real Madrid-klass och utdelningen var maxad även i fajten därefter. Det är knappast hållbart i längden för vanliga dödliga. Como är en spännande nykomling med mer eller åtminstone likvärdig kvalité på spelarna som Udinese och när ettan streckas långt utanför bild är X2 ett givet val.

5. IFK Göteborg – Hammarby 1
Hemmastödet är oöverträffat, spelarmaterialet knappast klappkasst, men IFK Göteborgs resultat har inte motsvarat förväntningarna. Senast de kom i närheten var med det sagt just borta mot Hammarby. Stefan Billborn, då helt grön på den blåvita posten, coachade sitt nya lag till välförtjänt seger och tredje raka poängplocket mot HIFF efter mål av Paolos Abraham. Därefter har det mest blivit kryss. Just oavgjort blev det även för Bajen senast det begav sig. Matchen mot GAIS på egen plastmatta förblev mållös och mark tappades därmed i jakten på en Europaplats. När det nu vankas naturgräs, normalt sett en akilleshäl för de tillresta, mot motstånd de har svårt för är tvåan inte aktuell till överpris. Strecka från vänster.

6. IFK Norrköping – Häcken 2
Heidenheim blev precis som väntat Häcken övermäktiga i Europa Conference League-kvalet. Bundesligalaget var för bra och vann båda mötena trots att Getingarna gjorde bra ifrån sig. Nu när nivån på motståndet går ner ska laget från Hisingen ha desto bättre chanser. Paco Johansen gäng har halkat efter lite vad gäller tabellplacering men poängmässigt ligger en ny kontinental kvalplats fortfarande nära. IFK Norrköping är i grunden betydligt sämre och har bedrövlig underliggande statistik. Vid normalprestation vinner Häcken – tvåan singlas.

7. Sevilla – Girona 2
Den nya säsongen har börjat som den förra slutade för coach Garcia Pimienta. Svagt. Då för Las Palmas, nu för Sevilla. Underliggande statistik visar åter att hans lag förtjänat lite mer, men utan någon riktig killer i boxen är det ingen slump att det blivit som det blivit och att rödvitt tre omgångar in på säsongen ännu går segerlösa. För Gironas del släppte det mot Osasuna. Fajten hemma i flygplatsförorten slutade 4-0 i katalanernas favör och var säkerligen störtskön efter den oförtjänt skrala utdelningen mot Altéti i matchen dessförinnan. Även om gästerna är snäppet sämre än i fjol gillar jag Michels nybygge skarpt och när högersidan streckas lite lagom lågt går den först.

8. Getafe – Real Sociedad X
Real Sociedad går en tuff säsong till mötes. Takefusa Kubo hoppade visserligen in och satte sitt första mål på ett halvår samt matchens enda mot nykomlingen Espanyol förra helgen, men insatsen både där såväl som i matcherna före och efter har varit svaga. Le Normand och Merino är borta för alltid, och kapten Oyarzabal tillfälligt efter sitt blodröda kort senast. Getafe får i sin tur fler och fler spelare tillgängliga för var dag som går. I premiären var det bara 13 (!) stycken då La Ligas unikt usla FFP-reglemente satte käppar i hjulet, men lex Barcelona trollar man fram löneutrymme ur ingenting. På planen har Bordlás gäng låtats som inget och agerat föredömligt stabilt ändå. Det är gnetigt, stenhårt, svårmött – och framförallt förlustfritt. Jag skulle bli svårt förvånad om El Geta inte går hårt åt även Real Sociedad. Krysset först, tvåan är minst intressant.

9. Alavés – Las Palmas 1
Alavés gör det bra men visst är det dags att dra i bromsen en aning. En seger i San Sebastián gör ingen sommar och det är knappast rätt att ettan i skrivande stund snurrar runt 70-strecket. Värdarna är ovana och obekväma i spelförande kostym och mot Las Palmas, glada i hågen efter pinnen mot Real Madrid, blir det absolut inte så enkelt som tipparna vill göra gällande. Kanarierna har tappat lite spets under sommaren men organisationen finns kvar och med fokus på defensiven är de bevisat svårslagna. Åtminstone krysset bör ackompanjera ettan.

10. Osasuna – Celta Vigo 1
Mera La Liga. Fyra matcher från världens bästa fotobllsnation hör inte till vanligheterna men vi hoppas att fördelningen fortsatt består. Celta Vigo har dundrat igång säsongen och tjusar publiken varthän de än är. Nio baljor fördelas helt jämnt över tre matcher och även om de till slut fick ge sig borta mot Villarreal (3-4) är galicierna höstens positiva överraskning. Osasunas prestationer är av något mer varierande sort. Bortamatchen mot Girona var en plattmatch men hemmamatchen mot Mallorca, som precis hade stängt ner Real Madrid, var desto bättre. På El Sardar är tjurtjusarna att räkna med och mot ett frejdigt liksom formstarkt Celta är gubben en väg att gå.

11. Lille – PSG 1
Paris Saint-Germain klarar sig utmärkt utan Kylian. Att slippa dra varenda passning, varandra värvning och ett par miljarder om året därtill genom turteln är av inledningen att döma något av en befrielse. Tio mål på två matcher finns i facit och det är inga dåliga papper. Återstår med det sagt att se hur det ser ut när motståndet inte heter Le Havre och Montpellier. Luis Enriques lag har rent historiskt haft en tendens att köra fast mot bra och disciplinerat motstånd. Lille är ett sådant. Två gånger 2-0 tillskrivs Genésios gäng efter lika många omgångar. Värdarna är täta bakåt och vassa framåt med firma David/Bayo i spetsen. PSG streckas på tok för högt i en av säsongens marigaste bortamatcher. 1X kittlar på lilla lappen.

12. Reims – Rennes 1
Ett ständigt stabilt Lille samt pånyttfött Marseille har stått för Reims motstånd under inledningen. Extremt tufft givetvis och ingen hade klagat om de stått kvar på noll efter dessa drabbningar. En bonuspinne finns dock redan i påsen, upplockad mot de blåvita, och faktum är att det var nära att bli tre. Fofana och Akiemes snabba dubbel stod sig länge men inte hela vägen. Tre poäng blev det däremot i motsvarande inbördes möte mot Rennes i våras. Även då med Akieme som målskytt och i grunden är detta ungefär samma värdlag som stängde fjolåret som nia, en pinne före Rennes. Gästerna segrade mot det fullständiga haveriet Lyon, som lagt upp hela truppen till försäljning, i premiären men mot mer sansade Strasbourg tog det tvärstopp senast. Tufft emot återigen. Ettan gillas.

13. Royale Union SG – Anderlecht 1
Det är bråda dagar för belgarna som varit flitigt förekommande i sensommarens kontinentala cupkvalspel. Bäst gick det för Anderlecht som säkrade Europa League-spel via dubbla 1-0-segrar mot Dinamo Minsk. Den senaste kom i torsdags och med 90 färska minuter i benen är det således inte svårt att tänka sig att Ludde Augustinsson med vänner är något möra lagom till denna bortamatch. Royale Union var å sin sida spellediga i veckan efter sorti i tidigare spelomgång. Något som, tillsammans med hemmaplansfördel, torde tippa detta i grunden jämna möte i deras favör. Ettan är en tänkbar singel.

Stugans superspik!

⚽️  Liverpool
Det skiljer av allt att döma fortsatt ganska mycket mellan rivalerna Man United och Liverpool. Arne Slots gäng ser betydligt skarpare ut än ten Hags dito och tvåan kan med fördel spikas.

Stugans kupongrensare!

💥  Lille
Lille har startat säsongen utmärkt och David & co är ett lag att räkna med hemma på Stade Pierre-Mauroy. PSG har tappat all sin forna stjärnglans och kan mycket väl få åka hem utan några poäng alls. Skrälljobb!

128 rader
1. Man United – Liverpool 2
2. Juventus – Roma 1x
3. Genoa – Verona x2
4. Udinese – Como x2
5. Göteborg – Hammarby 1
6. Norrköping – Häcken 2
7. Sevilla – Girona x2
8. Getafe – Real Sociedad x
9. Alavés – Las Palmas 1x
10. Osasuna – Celta Vigo 12
11. Lille – PSG 1x
12. Reims – Rennes 1
13. Royale USG – Anderlecht 1

864 rader
1. Man United – Liverpool 2
2. Juventus – Roma 1×2
3. Genoa – Verona 1×2
4. Udinese – Como x2
5. Göteborg – Hammarby 1x
6. Norrköping – Häcken 2
7. Sevilla – Girona x2
8. Getafe – Real Sociedad x
9. Alavés – Las Palmas 1x
10. Osasuna – Celta Vigo 12
11. Lille – PSG 1×2
12. Reims – Rennes 1
13. Royale USG – Anderlecht 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100