Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 15/9-24

Europamästaren drar igång denna söndag och för med sig en massa “döda” 64-raderssystem som kommer höja omsättningen. Underhållningen är därtill av högsta klass där vi bland annat kan se fram emot The North London Derby och med en jackpot på hela 5 miljoner så är denna bong komplett. Smaklig måltid!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 14:59
📈  Radförslag: 128/864kr
🖥  Livestream: 13.30 på Twitch!

1. Tottenham – Arsenal X
Kupongen rivstartar med The North London Derby och en underhållande tillställning är att vänta på Tottenham Hotspur Stadium. Det var fartfyllt när dessa antagonister strålade samman i fjol med gott om målchanser åt båda håll. Arsenal har ett mentalt övertag med tre segrar från de senaste fyra inbördes mötena men Mikel Arteta saknar å andra sidan flera tongivande spelare denna afton. Mest påtagligt är att Declan Rice och Martin Ödegaard kommer att saknas på det centrala fältet. Jag betraktar detta som vidöppet och utgår från mitten, båda flankerna följer med på större system.

2. Wolverhampton – Newcastle X
Wolverhampton står fortfarande utan seger när tre omgångar har avverkats och Vargarna släppte in hela sex (!) strutar i hemmapremiären mot Chelsea. Resultatet mot Enzo Marescas manskap återspeglade med det sagt inte matchbilden. En pinne totalt är i underkant och får Gary O’Neil ut det bästa från Matheus Cunha och Hwang Hee-Chan så kommer arrangören bli svårslagen hemma på Molineux Stadium. Newcastle har i sin tur haft marginalerna på sin sida under säsongsupptakten och Skatorna behöver höja nivån för att bibehålla sin position i Premier Leagues toppskikt. 1X prioriteras i West Midlands när tvåan streckas till skyarna.

3. Portsmouth – West Bromwich 2
Portsmouths försvarsspel har lämnat en hel del att önska under säsongsupptakten men nykomlingarna har åtminstone varit kliniska framåt. Att plocka poäng mot Leeds, Luton och Middlesbrough är inte fy skam även om trepoängarna har uteblivit så långt. Söndagens uppgift blir inte enklare när ett pålitligt West Bromwich kommer på besök och det är faktiskt bara Sunderland som hade plockat fler poäng än gästerna inför den femte spelomgången. Tvåan är tämligen trolig men Pompey är absolut inte chanslösa hemma på Fratton Park – strecka från höger, gärna hela vägen.

4. Atalanta – Fiorentina 1
Det vankas hemmapremiär för Atalanta som inledde säsongen med tre raka bortamatcher. Bergamo-klubben var väldigt solida i sin hemmaborg i fjol och faktum är att endast Inter noterades en högre poängskörd hemmavid under den gångna säsongen. Gian Piero Gasperinis adepter lär återigen vara en svårknäckt nöt på Gewiss Stadium och om Fiorentina ska göra match av detta så behöver gästerna prestera på en högre nivå än i bortamötet mot Parma. Jag gillar Atalantas möjligheter och spikar ettan även om det finns spelvärde att hämta på tvåan.

5. Cagliari – Napoli X
Napoli har blandat och gett under säsongsupptakten där 3-0-förlusten borta mot Verona var en rejäl missräkning. Prestationen mot Parma häromsistens lämnade också en del att önska men Antonio Contes manskap lyckades vända och vinna efter att Zion Suzuki såg rött i den 75:e matchminuten. Nyckelspelaren Khvicha Kvaratskhelia klev för övrigt av med skadekänningar i landskampen mot Albanien och är tveksam till spel. Jag köper inte att tvåan i skrivande stund är uppe och nosar på 65 procent mot ett Cagliari som inte är enkla att besegra på Sardinien, något Roma fick erfara i premiären. Krysset inleder men ettan inkluderas tidigast möjligt till låg procent.

6. Torino – Lecce X
Torino är alltid pålitliga i sin hemmaborg men några segermaskiner är Turinklubben inte. Tjurarna noterades fler oavgjorda resultat än segrar på Stadio Olimpico di Torino under såväl den gångna säsongen som i förrfjol. Med det i åtanke så lockar den hårt ansatta ettan föga och som procentfördelningen ser ut just nu så kommer jag att chans bort densamma helt och hållet. Lecce har tagit steg i rätt riktning sedan Luco Gotti tog över rodret i mars och ska inte underskattas. Gästerna har en del att bevisa på resande fot ska sägas men ett oavgjort resultat är helt klart plausibelt i Turin. Krysset är en fräck chansspik.

7. Girona – Barcelona 2
Girona var som bekant ligans stora utropstecken i fjol där Míchels manskap inte minst övertygade hemmavid. Arrangören gick alltså segrandes ur 15 av 19 bataljer på Estadio Municipal de Montilivi och besegrade bland annat Barcelona med 4-2 på denna arena så sent som i maj månad. Den tongivande trion Aleix García, Savinho och Artem Dovbyk har visserligen lämnat men Gironistes har investerat klokt och presterat på en hög nivå inledningsvis. Insatsen hemma mot Osasuna sticker onekligen ut där de rödvita gjorde slarvsylta av Vicente Morenos manskap. Barcelona har ännu inte tappat poäng med Hansi Flick vid rodret ska sägas men att tvåan överstiger 70 procent mot ett lag av Gironas kaliber är saftigt. Helgardera om möjligt.

8. Las Palmas – Athletic Bilbao 2
Athletic Bilbao har inlett säsongen trevande och att Unai Simon är långtidsskadad kan bli ett problem. Det är dock inte försvarsspelet som har varit det stora bekymret inledningsvis. Baskernas offensiv har inte motsvarat förväntningarna så långt men med den offensiva uppsättning som Ernesto Valverde förfogar över så ska det inte vara ett långvarigt problem. Las Palmas ska respekteras på Gran Canaria där värdskapet har krigat till sig poäng mot såväl Sevilla som Real Madrid under säsongsupptakten och jag är inte sen med att komplettera utgångstvåan med krysset.

9. Häcken – IFK Göteborg 1
IFK Göteborg har endast vunnit en av nio matcher i Allsvenskan sedan Stefan Billborn tog över rodret. Blåvitt var nära att plocka poäng mot topplaget Hammarby häromsistens men prestationen i sig var inte mycket att hurra över. Paulos Abraham är en av få spelare som har presterat under 51-åringen och har varit inblandad i det mesta på offensiv väg under denna period. Häcken mår desto bättre och Getingarna har inte gett upp hoppet om en Europaplats men behöver avsluta säsongen starkt för att sätta press på Hammarby och Djurgården. Hemma mot ett krisande IFK Göteborg så är det endast seger som gäller. Trolig etta.

10. Halmstad – Elfsborg 2
Halmstad överpresterade under våren, mycket tack vare Mohammed Naeems kliniska förmåga. Att ghananen ådrog sig en allvarligare skada strax efter återstarten var således ödesdigert och hallänningarna har endast skrapat ihop tre poäng på åtta matcher i hans frånvaro. Det har inte underlättat att Viktor Granath såldes i samma veva. Arrangören gör visserligen sällan bort sig på Örjans Vall men jag har svårt att se HBK räcka till mot ett Europa-aspirerande Elfsborg. Tvåan kommer att streckas högt men rådande streck känns inte helt orimligt med tanke på tillståndet hos Halmstad. Spiktvåa!

11. Kalmar – Värnamo 1
Viktiga poäng står på spel i detta småländska derby. Kalmar ligger för närvarande sist i Allsvenskan men har två fina resultat mot Malmö FF och GAIS i bagaget. Värdskapet hade därtill otur som inte fick med sig något från mötet mot Västerås dessförinnan. Fortsätter Stefan Larssons adepter på inslaget spår så torde KFF tillhöra det svenska finrummet även kommande säsong och de rödvita brukar trivas i Värnamos sällskap. Ettan inleder men streckas alldeles för högt för att singlas – 1X!

12. Augsburg – St. Pauli 2
St. Pauli ligger sist i Bundesliga inför den tredje omgången men gästerna var inte chanslösa mot varken Heidenheim eller Union Berlin. Nykomlingarna har helt enkelt inte förvaltat sina möjligheter så långt och lämnade mållösa från de två inledande dusterna. Skapliga förutsättningar finns när Augsburg ska besökas där arrangören mycket väl kan bli indragna i en nedflyttningsstrid under våren nu när Ermedin Demirovic har lämnat för spel hos Stuttgart. Den hårt betrodda ettan är inte befogad och då vänder jag på klacken och nöjer mig med X2 på WWK Arena.

13. Mainz – Werder Bremen 2
Kupongen avrundas på Mewa Arena som bjuder på en svårsiad historia. Mainz undvek negativ kvalplats i fjol tack vare en stark säsongsavslutning. Truppen har i min mening försvagats inför denna säsong och trots att Nadiem Amiri har varit stekhet under säsongsupptakten så står arrangören fortfarande utan seger. Det gör även Werder Bremen som har spelat oavgjort mot såväl Augsburg som Dortmund. Jag anser att gästerna har det bättre kollektivet och tycker att tvåan är en intressant chansspik upp till 25 procent.

Stugans superspik!

⚽️  Atalanta
Atalanta har inlett säsongen trevande men publikens stöd kommer att ge Bergamo-klubben ett lyft. Mateo Retegui sänker Fiorentina i hemmapremiären!

Stugans kupongrensare!

💥  St. Pauli
St. Pauli har visat positiva tendenser under säsongsupptakten men har saknat skärpan framför mål. Alexander Blessins manskap torde få sina möjligheter mot Augsburg och när tvåan ser ut att bli gravt understreckad så är det ett givet tecken på min kupong.

128 rader
1. Tottenham – Arsenal x
2. Wolves – Newcastle 1x
3. Portsmouth – West Brom x2
4. Atalanta – Fiorentina 1
5. Cagliari – Napoli 1x
6. Torino – Lecce x
7. Girona – Barcelona x2
8. Las Palmas – A.Bilbao x2
9. Häcken – IFK Göteborg 1
10. Halmstad – Elfsborg 2
11. Kalmar – Värnamo 1x
12. Augsburg – St. Pauli x2
13. Mainz – Werder Bremen 2

864 rader
1. Tottenham – Arsenal 1×2
2. Wolves – Newcastle 1x
3. Portsmouth – West Brom 1×2
4. Atalanta – Fiorentina 1
5. Cagliari – Napoli 1x
6. Torino – Lecce x
7. Girona – Barcelona 1×2
8. Las Palmas – A.Bilbao x2
9. Häcken – IFK Göteborg 1
10. Halmstad – Elfsborg 2
11. Kalmar – Värnamo 1x
12. Augsburg – St. Pauli x2
13. Mainz – Werder Bremen 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100