Topptipset analysen Stugan

Topptipset 16/9-24

Allsvenskan, Serie A och La Liga bjuder på ett inslag vardera på måndagens Topptips. Lejonparten av de resterande bidragen hämtas från lägre divisioner där skrälldraget på Power Horse Stadium i min mening inte får förbises. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 19:09
📈  Radförslag: 144kr

1. Hammarby – IFK Norrköping 1
Formstarka Hammarby har inte förlorat en fotbollsmatch på två månader. Offensiven har med det sagt lämnat en del att önska under de senaste omgångarna och stockholmarna såg länge ut att lämna mållösa för andra matchen i följd när IFK Göteborg besegrades med 1-0. Jusef Erabi forcerade då in matchens enda mål i slutminuterna. Jag har visserligen svårt att se Bajen lämna mållösa mot IFK Norrköping, vars försvarsspel inte alls har fungerat, men Peking kompenserar sina defensiva brister med en sylvass offensiv. Andreas Alms manskap plockade poäng mot Häcken häromsistens och var inte heller chanslösa borta mot Malmö för knappt en månad sedan. Strecka från vänster.

2. Lazio – Verona 1
Lazio har samlat på sig en av vardera kulör när tre omgångar har avverkats men anmärkningsvärt är att Örnarna har vunnit xG-kampen i samtliga matcher. Marco Baroni har en del att finslipa i försvarsspelet men på det stora hela så tycker jag att de himmelsblåa har inlett lovande under den nya tränaren. Att Ciro Immobile lämnat har inte varit påtagligt där Taty Castellanos har gjort det väldigt bra i hans frånvaro och Mattia Zaccagni är i vanlig ordning pålitlig i sina prestationer. Verona har fått fin utdelning så långt men de gulblåa har i regel problem på resande fot och insatsen mot Genoa i bortapremiären var ingenting extra trots seger. Vettig spiketta.

3. Rayo Vallecano – Osasuna X
Rayo Vallecano har lyckats ganska bra när “Rayito” har fått ligga lågt och hota på omställningar. Bortasegern mot Real Sociedad är det tydligaste exemplet men arrangören pressade även Barcelona och såg länge ut att knipa en poäng mot katalanerna. Inigo Pérez manskap hade desto större bekymmer mot ett defensivt orienterat Getafe och skapade knappt något av värde i den matchen vilket Osasuna kan dra lärdom av. En händelsefattig historia på Campo de Futbol de Vallecas känns rimligt – utgå från mitten.

4. Birmingham – Wrexham 1
Wrexham har fått en smakstart på säsongen men att “The Red Dragons” har skrapat ihop 13 poäng från de inledande fem omgångarna är kraftigt i överkant. Det krävdes bland annat en storslagen insats från Arthur Okonkwo för att kriga till sig ett oavgjort resultat borta mot Bolton och den 23-årige burväktaren kommer återigen att vara sysselsatt på St Andrew’s. Birmingham har investerat rejält inför denna säsong i hopp om att återvända till The Championship och Blånäsorna har bjudit på fin fotboll under den nya tränaren Chris Davies. Alfie May, som är ett av alla nytillskott, har hamnat i målprotokollet i samtliga matcher så långt och är en potentiell matchvinnare i West Midlands. Ettan singlas!

5. Almería – Castellón 2
Castellón har endast inkasserat fyra poäng på lika många omgångar men nykomlingarna har presterat på en väldigt hög nivå under säsongsupptakten, mot tufft motstånd dessutom. På inslaget spår så kommer gästerna knappast vara indragna i någon bottenstrid även om Dick Schreuders manskap inte är det mest effektiva laget i ligan. Almería, som huserade i det spanska finrummet i fjol, har likt sin motståndare förtjänat en högre poängskörd under upptakten och detta är inte på något vis en enkel uppgift för gästerna. När ettan streckas i högsta laget så är det dock spelvärdet i österled som ska prioriteras på Power Horse Stadium.

6. Grenoble – Caen 2
Fjolårssexan Caen har inte varit kliniska nog i Alexandre Mendys frånvaro men 30-åringen var tillbaka i matchtruppen mot Annecy häromsistens och fick välbehövliga minuter. Spelmässigt så ser det lovande ut och med fjolårets skytteligavinnare åter så torde det lossna för gästerna. Grenoble är visserligen ett motstånd som Vikingarna brukar ha svårigheter mot men detta möte ska betraktas som vidöppet på förhand och när spelarpoolen målar upp arrangören som klara favoriter så vänder jag på klacken och garderar upp högersidan.

7. Estrela Amadora – Boavista X
Estrela Amadora plockade överraskande nog poäng borta mot Braga i premiären men har lämnat tomhänta från de efterföljande tre omgångarna. Det har varit påtagligt att en notorisk målskytt saknas i spelartruppen och jag förväntar mig att arrangören kommer bli indragna i ännu en nedflyttningsstrid. Samma öde väntar troligtvis för Boavista som undvek negativ kvalplats i fjol tack vare bättre målskillnad än Portimonense. Gästernas inledande matcher har varit målsnåla och av klubbarnas offensiva brister att döma så lär det inte bjudas på någon målkavalkad denna afton. Krysset inleder där ettan ligger närmast till hands vid gardering.

8. Galway – Shamrock Rovers 2
Två tabellgrannar går i klinch på Eamonn Deacy Park där bådadera har vittring på en Europaplats. Shamrock Rovers, som är fyrfaldiga mästare, hade givetvis förhoppningar om att försvara sin titel men nyckelspelarna Jack Byrne och Graham Burke har inte levererat samma siffror som tidigare säsonger. Rutinerade Rory Gaffney har därtill missat merparten av säsongen på grund av en skada som fortfarande håller 34-åringen borta från spel. Galway på resande fot är inte en enkel uppgift då arrangören endast har förlorat tre av 14 hemmamatcher så långt. Svårsiat möte som gör sig bäst helgarderat.

Stugans superspik! 

⚽️  Birmingham
Nykomlingarna Wrexham har blivit lite väl hajpade efter en lovande inledning på säsongen. Här får walesarna bekänna färg när ett storsatsande Birmingham ska besökas och när ettan ser ut att bli understreckad så är valet självklart.

Stugans kupongrensare!

💥  Castellón
Bolltrygga Castellón ska inte ha några problem med att behålla sin plats i den spanska andradivisionen. Nykomlingarna har bjudit upp lag som Eibar, Burgos och Cádiz till dans och ska absolut inte ses utan chans mot Almería. Tvåan är ett givet tecken på min kupong till magiskt spelvärde.

144 rader
1. Hammarby – Norrköping 1×2
2. Lazio – Verona 1
3. Vallecano – Osasuna 1x
4. Birmingham – Wrexham 1
5. Almería – Castellón x2
6. Grenoble – Caen x2
7. Estrela Amadora – Boavista 1x
8. Galway – Shamrock Rovers 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100