Topptipset analysen Stugan

Topptipset 20/9-24

Fredagen bjussar på en flärdfull färd genom fotbollens värld. Sju nationer skall bockas av längs vägen mot full pott. Skrällbud synas inte minst i Frankrike medan vi ska slå in en spik av stål på belgiskt territorium. Åtta raka rätt är på ingång!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 20:29
📈  Radförslag: 144kr

1. Alavés – Sevilla 1
På baskisk mark finns gott hopp om gladlynt måleri med tanke på förra säsongens sjöslag, båda med Alavés som vinnare. John Guidettis gamla gäng har startat säsongen starkt och kammat in sju poäng, sötast smakade segern i bortaderbyt mot Real Sociedad. Sevilla haffade säsongens första vinst hemma mot Getafe i lördags och har inte vunnit utanför Andalusien sedan början av april. Gästerna har sämre truppstatus än värdarna, inte minst mot bakgrund av att Juanlu Sánchez sitter på de anklagades bänk. Etta på Mendizorrotza.

2. Verona – Torino X
Det är imponerande av Torino att ha gått förlustfria längs fem tävlingsmatcher. Skrubbar vi på ytan har Tjurarna haft rejäl medstuds, 0.11 i xG hemma mot Lecce i söndags är inget som skrämmer Verona. Hellas fick på näbben av Lazio på Olimpico i måndags men är alltid att räkna med på Bentegodi-stadion, det fick Antonio Conte erfara när Napoli kördes över med 3-0. Trängseln i Torinos rehabrum får en att höja ytterligare på ögonbrynen åt tvåan som i nuläget har fått alldeles för mycket luft. 1X.

3. Augsburg – Mainz 1
Det var en oerhört turlig 3-3-pinne som Mainz stal i Stuttgart. Retroaktiv bajsmacka käkade Opel-chaufförerna mot Werder Bremen när offensiven sprudlade men drog dött. Evighetsmaskinen Jae-Sung Lee lär bli ett aber för Augsburg som också varit bättre framåt än bakåt. Värdklubben på WWK Arena har släppt in sju kulor på tre kamper men sommarvärvningen Samuel Essende, som gjorde 15 baljor i Liga Portugal under föregående säsong, har levererat per omgående. Med hausse i väst ska heltäckningsmattan rullas ut!

4. Nice – Saint-Étienne 1
Borta mot fjolårstrean Brest fick Saint-Étienne sina fiskar skållheta. Gröngölingarna lärde sig en läxa och gnuggade stenhårt senast mot fjolårsfyran Lille som fälldes av firma Cafaro/Davitashvili. Nykomlingen lär inte göra samma misstag på Allianz Riviera som på Stade Francis-Le Blé. Nice har icke imponerat under upptakten av Ligue 1, enda vinsten på de fyra första fighterna kom i det gynnsamma mötet med Angers där Evann Guessand fick ligga på rulle. Franck Haise har inte fått styrning på sina rödsvarta adepter än och kan inte få stå orörda till vänstervridna priser. Alla tecken!

5. Stoke – Hull 1
Micke Persbrandts bettingborg huserar ett svängigt gäng. Stoke noteras för resultatraden 2-0-3 i The Championship samtidigt som de avancerat i Ligacupen medelst sjövildhet. På Bet365 Stadium är alltid The Potters tunga att tas med, enda snytingen här under det senaste halvåret kom för en knapp månad sedan mot maskinen West Brom. Hull hissade segerflagg på rödvitrandigt gräs för ett år sedan men är inte lika slagkraftiga för närvarande. Tigrarna har varit tandlösa, gått mållösa i tre raka matcher och gått segerlösa sedan april månad. En etta i krokarna kring 55 procent behöver likväl stödhjul. 1X.

6. Standard Liège – Royale Union SG 2
Känner du dig trygg och mätt, min vän, eller gnager tvivlet som en dålig tand? sjöng Peps Persson på albumet med titeln “Hög Standard”. Enligt sägnen har Standard Liège övervägt att fimpa sin inmarschlåt om våfflor för att dundra ut den skönsjungande skåningen över Valloniens nejder. Ivan Lekos lärjungar har visat hög standard i sitt försvar, framåt finns mer att kräma ut av exempelvis ex-bajaren Viktor Djukanovic. Mot Royale Union SG måste hemmalaget hålla i hatten trots att vårens Standard-dräpare Gugge Nilsson har flyttat till Brygge. Rojalisterna har inte fått vad de förtjänat hittills, hade inte Kevin Mac Allister gjort bort sig borta mot Antwerp senast hade tre poäng till funnits på kontot. Sébastien Pocognolis snidare ska ses som tydliga favoriter på Stade Maurice Dufrasne. Tung tvåa!

7. Nacional – Braga 2
Det har varit lite för mycket high chaparall från Nacional. Två gurkor från Gyökeres kan vem som helst få upp i bakluckan men Lucas Franca har inte klarat omställningen från andradivisionen. Nacionals brasilianske burväktare måste kamma sig om Madeiras zebror ska stanna i finrummet. Bragas 2-0-torsk hemma mot Vitória Guimarães i söndags speglar inte de så kallade Ärkebiskoparnas säsong. Övriga tio tävlingsmatcher innehåller noll rödvita fanor på halv stång. X2 är värdesäkrat.

8. Granada – Málaga 1
Aftonen avrundas med ett läckert derby på Estádio Nuevo Los Cármenes. Granadas fem poäng på fem omgångar är godkänt med tanke på att spelschemat varit mustigt. Nykomlingen från finrummet har kvar mycket av klassen från högsta nivå, som murbräckan Sergio Ruiz samt yrvädret Lucas Boye. Málaga är färska från andra hållet av hierarkin och har visat sig vara hemmakatter, med dubbla tursamma splittpotter på resande tass. Solklar start i väst.

Stugans superspik!

⚽️  Royale USG
De ivriga tabelltittarna går vilse i våfflornas rike. Royale Union SG är huvudet högre än Standard och ska ha pangchans att lösa fjärde raka motsvarande vinsten mot Ralf Edströms gamla gäng i Liège.

Stugans kupongrensare!

💥  Saint-Étienne
Saint-Étienne kommer från en riktigt fin insats i segern mot Lille och får inte förbises mot överskattade Nice vars åtta senaste tävlingsmatcher på Allianz Riviera visar facit 2-2-4.

144 rader
1. Alavés – Sevilla 1
2. Verona – Torino 1x
3. Augsburg – Mainz 1×2
4. Nice – Saint-Étienne 1×2
5. Stoke – Hull 1x
6. St.Liège – Royale USG 2
7. Nacional – Braga x2
8. Granada – Málaga 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100