Adam Stryktipskrönika 2024

Stryktipskrönikan 21:a september

Stryktipset 21:a september

Tjuuuuuuuuuugo miljoner i jackpot – fotboll från de brittiska öarna och drömmar av guld!

Besvikelsen var såklart total efter förra veckans helt omöjliga rad. Det enda positiva var att sista matchen inte slutade kryss, så att jackpotten gick vidare till den här rundan.

Krönikan i sig var faktiskt ett fiasko också, den gångna helgen. Allt gick fel och för egen del är det enda jag kan trösta mig med att det var samma visa för alla andra också – vilket ändå är en klen tröst i sammanahanget.

Den här veckan är kupongen återigen favorittung på förhand – men som vi såg i lördags kan saker onekligen spåra ut ändå. Förhoppningsvis aningen mindre imorgon så kupongen får lite mer balans i både radodds och utdelning.

Blixten borde inte slå ner två gånger på samma ställe, så att säga, och Liverpool kan nog spikas med gott samvete igen trots förra veckans haveri. Bournemouth har sett trevliga ut emellanåt i år – men nästan enbart på hemmaplan. Bortamatcherna har varit rentav dåliga, där den mot Everton stack ut som synnerligen usel trots segern.

Spik två landar just nu på Bristol – medan skrällen såklart jobbas på flera håll – men där Brentford nog måste med på alla vis.

📌  Vill du lära dig mer om Stryktipset, kan du göra det här!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

🎧  Missa inte Stryktipsodden! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  Liverpool

Det blev som sagt ett rejält uppvaknade på Anfield senast när “lilla” Nottingham kom på besök och reste hem med tre pinnar i bagaget. En monumental missräkning som inte borde skett – och Liverpool såg återigen ruskigt bra ut i Champions mot Milan ett par dagar senare.

Man har definitivt inte råd att släppa två matcher på hemmaplan och Bournemouth kommer få betala priset för fadäsen förra veckan, tror jag. Körsbären är trevliga i sina bra stunder, men de där stunderna skakar man allt som oftast fram på hemmaplan, så även i år.

Jag kommer inte gå totalt “all-in” på Liverpool den här veckan – men många spikar lär det bli.

⚽️  Bristol City

Bristol har inte fått någon munter start på den här säsongen och vinner man inte den här matchen, så börjar det se riktigt mörkt ut. Just vinst här hoppas dock jag på – och jag tror det kan bli en av veckans mer spelvärda favoriter.

Detta eftersom att hela svenska folket ser Bristols nattsvarta form för dagen, och att Oxford inlett ligan starkt. Ska man dock gå tillbaka till någon form av grundvärdering, så var Bristol värderade som många klasser bättre än Oxford inför säsongen.

Därtill kan vi addera att samtliga av Oxfords riktigt bra prestationer och nästan alla poängen trillat in på hemmaplan, i klassisk nykomlingsaura.

Det här är den perfekta uppgiften för Bristol att slå tillbaka mot vad som pågått senaste veckorna och får vi till och med värde på ettan här så är det en vettig spik att plocka för att få med lite mer branta tecken i andra matcher.

Skulle Bristol gå och bli överstreckade i slutändan dock, så känns det långt ifrån lika självklart att spika.

Bubblare: Manchester United, Luton

Skrällen

⚽️  Brentford

Den hype och väldiga entusiasm som fanns runt tränare Ange inledningsvis i fjol har bytts mot ifrågasättande blickar efter inledningen i år. I synnerhet efter matchen senast i cupen mot Coventry som var helt bedrövlig.

Därtill skakas Spurs av supporter-skandaler mot spelare och annat stök som inte är trevligt att hanskas med efter att man fått en poängsmässigt riktigt svag start på säsongen. Nu har Tottenham enligt mig varit det bättre laget mer eller mindre alla matcher man spelat – men de direkt avgörande misstagen fortsätter att hagla.

Just Brentford känns som en riktigt stökig motståndare att åka på i det här läget. Frank är lite av en expert på match-coachning och just den biten kan man nog starkt ifrågasätta Ange på.

De röd-vita har en förmåga av att väldigt ofta prestera bra mot bättre motstånd och med en flygande poängsmässig start för “The Bees” kan vi nog med all säkerhet förutsätta att det är gladare miner i det omklädningsrummet. Blir Spurs kraftigt överstreckade här, då ska alla tecken med.

Bubblare: Fulham, Wolverhampton

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam