Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 25/9-24

Det är dags att sätta tänderna i ett nytt Europatips och onsdagens upplaga är knappast sämre än föregångarna. Europamästarens fjärde omgång, löning, 4 miljoner i jackpot och en kupong fullmatad av spännande matcher – detta kan inte bli annat än succé! Vägen mot 13 rätt går genom Ligacupen, Allsvenskan, Europa League och La Liga. Nu slaktar vi!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 18:59
📈  Radförslag: 128/864kr
🖥  Livestream: 12.00 på Twitch!

1. Liverpool – West Ham 1
Liverpool är en av tre riktigt stora oddsfavoriter på kupongen. Med tanke på vad Arne Slot åstadkommit med The Reds på kort tid är det lätt att förstå. Samtidigt har Pool torskat hemma mot Nottingham i Premier League och detta är trots allt en Ligacupmatch, något som öppnar mer för en potentiell skräll. Julen Lopetegui sover knappast gott som tränare för West Ham, men spanjoren har en trupp som ska kunna rubba även storklubbarna. Ligacupen kan möjligen vara en öppning för att lösa ett resultat. Med förmodad rotation i båda läger är ettan knappast ett tecken att spika norr om 80 procent. Gardera tidigt och friskt på Anfield.

2. Djurgården – Brommapojkarna 2
Över till Sverige och Allsvenskan där det vankas Stockholmsderby på Tele2 Arena. Där har båda dessa lag en del att fundera över efter en tids sämre resultat. Djurgården föll med hela 0-3 mot GAIS och med den defensiv Blåränderna visar upp just nu går de inte heller säkert mot Brommapojkarna. Gästerna brister i de bakre leden men har gjort fler mål än Djurgården och har framförallt en mer pålitlig målskytt i form av Nikola Vasic. Närmare 70 procent på ettan är för mycket och då är det läge att blicka åt andra hållet. Högerfattning!

3. Sirius – AIK 1
AIK har ångat på i Allsvenskan när den ena 1-0-vinsten efter den andra radats upp. Defensiven är numera kompakt på klassiskt AIK-manér, men det ska även tilläggas att Gnaget haft alla möjliga marginaler med sig. Tillräckligt bra för topp 3 är egentligen inte Thomassens manskap, som mycket väl kan komma ner på jorden i Uppsala. Sirius kommer från dubbla vinster och har en offensiv som tillhör seriens bättre. Mot AIK brukar de blåsvarta vantrivas, men i det vändande mötet på Friends Arena segrade Sirius och här har de definitivt bra chans till en ny trepoängare. Den värdemässigt fina ettan får inte missas. Tvåan följer vid gardering.

4. Mjällby – Värnamo 1
Mjällby har radat upp fem raka matcher utan nederlag och hemma på Strandvallen har MAIF bara gått på pumpen en gång denna säsong. Torstensson har format ett starkt kollektiv som är med och krigar om Europaplatser. Värnamo slåss i motsatt del av tabellen men kommer stärkta efter 2-0-segern mot Västerås. På bortaplan har det dock gått tungt för smålänningarna på senare tid och mot ett kompetent Mjällby har jag ytterst svårt att se Värnamo segra. Även om tvåan erbjuder fint värde nöjer jag mig med 1X på Listerlandet.

5. Manchester United – Twente 1
Det har inte sprakat om Manchester United så här långt in på säsongen. 5-5 i målskillnad i Premier League efter fem omgångar vittnar om detta, men samtidigt ska det sägas att det har börjat se bättre ut. I helgens bortamatch mot Palace borde det ha blivit tre poäng och Ten Hag tycks ha tagit sitt förnuft till fånga och ha petat Casemiro. Brassen tar troligen plats i elvan denna onsdag, men United ska vara tillräckligt bra för att kunna promenera över Twente. Nederländarna är ett lag på frammarsch under Oostings ledning, men detta ska vara en övermäktig motståndare för gänget från Enschede. Etta.

6. Nice – Real Sociedad 2
Efter den usla säsongsöppningen, som genererat fem ynka poäng på sju omgångar i La Liga, torde Imanol Alguacil hänga löst som Sociedad-manager. Hans trupp ser sämre ut jämfört med i fjol, men offensivt borde baskerna kunna åstadkomma betydligt mycket mer än vad som har varit fallet hittills. Sociedad har inte klarat av att lira i spelförande kostym under upptakten, men uppgiften på rivieran ska kunna passa bra. Nice har hybris efter helgens 8-0-seger mot Saint-Étienne, men här kommer fransmännen ställas på helt andra prov. Sociedad brukar trivas med denna typ av uppgifter och jag blir inte förvånad om vi får se säsongens bästa insats från de tillresta. Då förlorar inte spanjorerna på Allianz Riviera. X2 gillas.

7. Dynamo Kiev – Lazio 2
Lazio har inte stått för någon vidare öppning under Marco Baronis ledning. I helgen blev det torskmacka borta mot Fiorentina efter dubbla straffar emot i den andra halvleken, men insatsen som sådan var det inget fel på i Florens. Att Taty Castellanos dras med en skada är något som stör romarna i viss mån inför trippen till Hamburg (neutral plan), men samtidigt finns målskyttar i form av Dia samt Zaccagni i de främre leden. Dynamo Kiev ska vara en görbar uppgift, även om ukrainarna stått för en strålande start på säsongen. Shaparenko har briljerat från sin offensiva mittfältsposition, men plockar Lazio bort honom är mycket vunnet. Tvåan får ses som en tänkbar åsnespi.

8. Midtjylland – Hoffenheim 2
Det har varit öppna spjäll när Hoffenheim varit i farten så här långt in på säsongen. BLGM (båda lagen gör mål) har suttit i tyskarnas samtliga fem matcher (cupen inräknad) men skörden har inte varit speciellt bra. De första 45 minuterna har varit direkt svaga och det vill till att Matarazzo har sitt lag påkopplat från start i Herning om en ny förlust inte ska inkasseras. Har Hoffenheim så ska de dock vara snäppet bättre än Midtjylland, även om danskarna öppnat säsongen kliniskt i hemlandet. Även hos FCM har det varit full fart framåt men känslan är att det kan slå bakut mot denna typ av motstånd. Tvåan går först, ettan följer om plånboken räcker.

9. Anderlecht – Ferencváros 1
Anderlecht har haft soppatorsk den senaste tiden – fyra raka utan seger där Bryssel-klubben blott hittat nätet i en av matcherna är inte värdigt en titelkandidat i Jupiler League. 19-årige Mario Stroeykens är en av få spelare som levererat för de lilavita, som behöver få igång spelare som Dolberg och Vázquez. Ferencváros hade fullt sjå att passera Banja Luka i playoffet, men har sedan dess gått starkt hemma i Ungern. Barnabas Varga är inte minst åter för Örnarna vilket betyder massvis. Den ungerska landslagsmannen kan mycket väl sänka Anderlecht på Lotto Park. Den hårt ansatta ettan behöver garderas från start, gärna hela vägen.

10. Galatasaray – PAOK X
Galatasaray har radat upp sex raka vinster i Süper Lig och kommer från en mäktig 3-1-vinst borta mot Fenerbahce. Offensiven är sylvass där Osimhen är den senaste av spelare in, men samtidigt tenderar Okan Buruks gäng att ha svårt att leverera i motvind. Det syntes i Champions League-kvalet mot Young Boys, där Gala högst förvånande torskade mot den schweiziska krisklubben. Sköter PAOK sina kort rätt från start i Istanbul och klarar turkarnas första anstormning ska grekerna kunna störa. Defensivt är PAOK solida och framåt finns flertalet potentiella matchvinnare. Favoritettan är sist in i mixen.

11. Ludogorets – Slavia Prag 2
Ivan Schranz, som gjorde succé med Slovakien i EM, dras med en skada och ser ut att missa Slavia Prags möte med Ludogorets under onsdagen. Trots det ska tjeckerna ses med toppchans i Razgrad. Som helhet är Slavia ett bättre lag än bulgarerna, som fick på nosen rejält mot Qarabag på denna arena i playoffet mot Champions League. Står Slavia för en koncentrerad insats över 90 minuter ska de kunna lösa detta och undertecknad blir inte förvånad om det är Tomás Chorý som avgör. Tvåa.

12. Barcelona – Getafe 1
Girona på bortaplan och Villarreal på bortaplan ses som två tuffa uppgifter i Spanien. Barcelona har visat något helt annat när de gjort slarvsylta med sina motståndare. Totalt 9-2 mot dessa kombattanter har sänt ut ett tydligt statement till Real Madrid om att Kataloniens stolthet vill överta tronen som Spaniens bästa. Fronttrion med Yamal, Raphinha och Lewandowski känns i det närmaste ostoppbar och även om Getafe förfogar över en stark defensiv ska de blåklädda från Madrid inte ha något att säga till om denna onsdag. Gästerna har förlorat sex säsonger på raken borta mot Barca och får rikta in sig på att hålla siffrorna nere. Ettan är inte rolig, men här rekommenderas det likväl att spara på krutet till andra matcher.

13. Girona – Rayo Vallecano 1
Girona har en minst sagt tuff vecka i ryggen med förluster mot Barcelona, PSG och Valencia. Míchels trupp sätts på stora prov och det är tämligen påtagligt att Girona inte riktigt är redo för det hårda matchandet. När de nu vänder hem till Katalonien finns emellertid toppchans till tre poäng. På Estadi Montilivi är Girona normalt riktigt starka och det vet inte minst Rayo Vallecano då gästerna förlorade två gånger om med klara siffror här i början av året. Till runt 60 procent får ettan ses som en gångbar spik.

Stugans superspik!

⚽️  Slavia Prag
Slavia Prag är ett lag som ska nämnas med respekt och som sånär tog sig till Champions League. Kommer tjeckerna upp i ansenlig nivå är de numret större än Ludogorets, även om Schranz saknas och det är bortaplan som gäller i Razgrad. Bra spiktvåa.

Stugans kupongrensare!

💥  PAOK
Galatasaray är ruskigt bra när de spelar i medgång, men Young Boys visade att turkarna har svårt när det går emot. Kan PAOK sätta sin gameplan och hålla tätt den inledande halvtimmen i Istanbul har grekerna strålande utsikter att lösa poäng. X2 rensar friskt och missas inte i match 10.

128 rader
1. Liverpool – West Ham 1x
2. Djurgården – BP 12
3. Sirius – AIK 12
4. Mjällby – Värnamo 1x
5. Man United – Twente 1
6. Nice – Real Sociedad x2
7. Dynamo Kiev – Lazio 2
8. Midtjylland – Hoffenheim 2
9. Anderlecht – Ferencváros 1x
10. Galatasaray – PAOK x2
11. Ludogorets – Slavia Prag 2
12. Barcelona – Getafe 1
13. Girona – Rayo Vallecano 1

864 rader
1. Liverpool – West Ham 1×2
2. Djurgården – BP 12
3. Sirius – AIK 12
4. Mjällby – Värnamo 1x
5. Man United – Twente 1
6. Nice – Real Sociedad x2
7. Dynamo Kiev – Lazio 2
8. Midtjylland – Hoffenheim 12
9. Anderlecht – Ferencváros 1×2
10. Galatasaray – PAOK 1×2
11. Ludogorets – Slavia Prag 2
12. Barcelona – Getafe 1
13. Girona – Rayo Vallecano 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-8191000