Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 29/9-24

September månads sista Europatips är knappast det sämsta. 3,5 miljoner i jackpotpengar strösslas över denna gröna bong som bjuder på såväl Manchester Uniteds möte med Tottenham samt Atlético Madrids derby med Real Madrid. Allsvensk topp- och bottenstrid ges också plats, precis som italiensk, tysk och fransk ligafotboll. Mycket nöje!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 14:59
📈  Radförslag: 128/864kr
🖥  Livestream: 13.30 på Twitch!

1. Manchester United – Tottenham 2
Bergvall offrades efter den tidiga utvisningen på flåbusen Dragusin, men trots att Tottenham spelade den absoluta merparten av matchen, drygt 80 minuter, mot Qarabag i numerärt underläge hade de inga större problem att avfärda azererna. Mot den typen av mediokert motstånd trivs Solanke, som själv kan beskrivas med liknande adjektiv, ypperligt och när rekordvärvningen prickade in 2-0 i början av andra halvlek var matchen avgjord. Mediokra är såklart även Man United, om än inte på riktigt samma nivå. Ten Hags herrar borde prestera bättre än de gör och var närmare förlust än seger hemma mot Twente i veckan. De röda är som brukligt inte att lita på. Etta – tvåa på ett läckande Old Trafford.

2. Ipswich – Aston Villa X
Aston Villa följer upp fjolårets succésäsong med den äran och är det något som utmärker ett fungerande lag är det att nya spelare ploppar upp hejsvejs. Denna gång går den stora genombrottsmannen vid namn Jhon Durán. Han gör mål på allt och ryktas redan till storklubbar likt Barcelona. Tillsammans med Ollie Watkins utgörs en offensiv duo som eventuellt bara trumfas av Man City. Större problem finns däremot i andra änden av planen där både Carlos och McGinn är out. Ipswich må vara nykomlingar men med Szmodics i fören och tre raka kryss i ryggen är det knappast givet att Aston Villa går segrande ur denna fajt. Definitivt inte så givet som streck om drygt 75 procent gör gällande. 1X är en värdemässigt briljant rövare för våghalsen, vanligt folk helgarderar.

3. Swansea – Bristol City 2
Söndagarnas Europatips borde vara fredade från The Championship, men innan vi lämnar de brittiska öarna hinner Swansea och Bristol emellan. Det blir i alla fall inte fler matcher än en från den brittiska andraligan. Efter två raka segrar blir de walesiska värdarna blir duktigt överskattade. Vid första anblick kan försvaret tyckas starkt med fyra insläppta på sex omgångar men underliggande siffror vittnar snarare om ett lag med tur. Förväntade mål emot närmar sig nio och inget annat lag är i närheten av något liknande vad gäller differens. Motstasförhållande råder i Bristol City och precis som i fjol, då de vann bägge inbördes möten, är det istället gästerna som i grunden ska hållas som det bättre laget. Med frontmännen Armstrong och Wells i god form ses tvåan som ett mycket bra val till finfin procent.

4. Atlético Madrid – Real Madrid 1
Atlético Madrid talade för döva öron och någon tidigareläggning av torsdagens match mot Celta Vigo medgavs inte av förbundet trots långväga försök. Det är fullständigt obegripligt sett till spelschemat i övrigt. Tändvätska har Atléti gott om och räkna med att Simeones gäng, trots två dagars mindre vila än Real Madrid, är ordentligt uppeldade lagom till detta derby. Med tanke på vilken satsning de rödvita gjort och hur Real presterat utan Kroos kan det räcka långt. Lika långt som senast stadsrivalen kom på besök, då Los Rojiblancos så när som på dagen exakt ett år sedan blev det senaste laget att besegra Marängerna i ligan. Att Mbappé är skadad och att Vinicius av allt att döma nu även börjar få sin egen klubb emot sig på grund av sitt allmänna uppträdande skadar inte heller värdarna. 1X.

5. Athletic Bilbao – Sevilla X
Starten var trög och svagheter finns, men Sevilla börjar likväl plocka poäng. Två segrar på tre matcher ger dem bra skjuts såväl mentalt som i tabell. Faktum är att det sett till underliggande statisk och förväntade poäng inte skiljer särskilt mycket alls mellan dessa klubbar. Athletic Bilbao har överpresterat och frågan är hur länge de orkar fortsätta när skadorna nu hopar sig. Såväl förste- som andreslips fattas och så även nyckelspelarna Vivian samt Sancet. Därtill dras en formsvag Nico Williams med flertalet skavanker. Med torsdagens bortamöte mot Roma färskt i benen håller vi inte baskerna om ryggen till vilket pris som helst och i skrivande stund är ettan ett tänkbart avslag.

6. Real Betis – Espanyol X
Inget La Liga-lag gjorde mer business än Real Betis under sommaren. Tvåsiffrigt antal transfers in, ännu fler ut. Med nyckelspelare som Isco skadade därtill är det därför ingen skräll att det ser både osammanhängande och allmänt ganska dåligt ut. Espanyol har å sin sida knappt gjort någonting alls och ser betydligt mer sammansvetsade ut som en följd. Ett tufft spelschema innefattandes matcher mot bland annat Altéti, Real Madrid samt Villarreal, till trots har de imponerat och det skulle inte förvåna om katalanerna får med sig poäng från Benito Villamarin. Jag förstår inte alls varför Betis ges detta enorma förtroende. X2!

7. Kalmar – Elfsborg 2
Samtliga bottenlag kryssade under veckan som gick och utgångsläget i den delen av tabellen är således oförändrat inför helgen. Kalmar var både i underläge och ledning i 2-2-matchen mot Halmstad. Bättre chans på tre poäng ges givetvis inte mot Elfsborg. Boråsarna stod för en utmärkt insats mot AZ Alkmaar i Europaspelet och med lite bättre flyt framför mål hade de vunnit den matchen. Hiljemarks män visar gång på gång sin höga nivå och mot ett klart sämre Kalmar gör de gula knappast några misstag i jakten på en ny Europaplats.Tvåan spikas trots viss överstreckning.

8. Malmö – Mjällby 1
Såvida de inte går in i väggen fullständigt kommer Malmö FF försvara sitt guld. Att fortsätta vinna hemmamatcherna är i stort sett gott nog för himmelsblått under avslutningen och inför mötet mot Mjällby hittas tio treor på elva försök. Med det sagt var insatsen mot Rangers minst sagt oroväckande. Skåningarna var snett på det mesta och som Stugans utsände expert på plats, Pontus Wernbloom, sa var Ponne & co helt ärligt utspelade. Mjällby håller givetvis inte samma nivå som Rangers, men de är mariga nog att möta och har en Europaplats att spela för. Att de får med sig ett rensande kryss är inte otänkbart. 1X.

9. Häcken – Sirius 1
Paco Johansens avsked gav ingen omedelbar effekt. Formsvaga Häcken förlorade med 0-2 mot formstarka Hammarby och det var, som väntat ska sägas, inget snack om saken på Tele2. Mot Sirius ges göteborgarna bättre chans. Dels för att de får vända hem, dels för att just Sirius är ett lag de brukar ha lätt för, dels för att de i grunden är det starkare laget. Fem raka inbördes allsvenska segrar noteras Häcken, som vann med klara 3-0 i Uppsala i våras. Gästerna är på intet sätt dåliga men precis som mot AIK senast tror jag inte riktigt de räcker till. Etta, eller möjligtvis 1X.

10. Empoli – Fiorentina 2
Likt Udinese har Empoli, inte minst defensivt, sprungit bra under inledningen. Likt Udinese mot Roma skulle det inte förvåna om det tar tvärstopp mot Fiorentina. Viola har ett vasst lag där nyförvärven börjar komma till sin rätt. De Gea ser betydligt bättre ut i kassen än han gjorde mot slutet i United, Gosens börjar hitta fötterna på vingen och framåt finns Gudmundsson som gubben i lådan. I 2-1-segern mot Lazio senast dammade han in en matchavgörande dopietta. Mot ett hittills tursamt Empoli kan det mycket väl ringa igen för islänningen. Strecka från höger på Stadio Carlo Castellani.

11. Como – Verona 1
Fabregas Como gjorde vad Artetas Arsenal inte klarade och besegrade Atalanta på bortaplan. Av engelsmännens dödgrävande sågs ingenting i den strålande trevliga tillställning som till slut slutade 3-2 i överklassklubbens favör. Ett resultat Como bör kunna följa upp hemma vid sjön även utan en nypensionerad Raphael Varane. Verona är inget extra och har så också visat med visst besked i sina två senaste drabbningar. Både 1-2 mot Lazio liksom 2-3 mot Torino var smickrande siffror för de blågula, som här får klara sig utan avstängda Dawidowicz. Bra etta.

12. Hoffenheim – Werder Bremen 1
Mot Sinsheim i sydvästra Tyskland där Hoffenheim och Werder Bremen gör upp i en förmodat målrik match. Ingetdera lag gillar att försvara, men de sistnämnda hatar det. Bremen läckte som en öppen ölkran när Bayern München tjuvstartade Oktoberfest och gjorde 5-0 på de gröna helgen som gick. Känslan är att Die Grün-Weißen får tufft att hålla emot även nu när hemmahörande Hoffenheimfirma Kramaric/Berisha/Hlozek kommer farandes. Värdarna har vunnit de tre senaste inbördes och ges favoritskapet också denna gång. Vid gardering är det främst tvåan som lockar.

13. Strasbourg – Marseille 1
Marseille går oväntat starkt. De Zerbis sällskap har framförallt fått fart på offensiven där skrupelfria skandalspelare som Greenwood fått bättre träff än han någonsin förtjänat. Låt oss hoppas att brittens framfart tar slut förr snarare än senare, låt oss förena nytta med nöje redan här. Omöjligt att så blir fallet är det definitivt inte. Sett till underliggande statistik gällande förväntade mål och poäng (nästan dubbla (!) skörden) har Marseille överpresterat på ett snudd på oöverträffat sätt. Över tid är det bara bara Real Madrid som kan hålla uppe den typen av siffror. Strasbourg har sett stabila ut under inledningen med blott en förlust borta mot Lyon bland sina papper. Nanasis intåg är sensationellt och framför honom finns målfarlige holländaren Emegha därtill. Vi håller tummarna för skrällen och jobbar in 1X från start.

Stugans superspik!

⚽️  Elfsborg
Super kan diskuteras men visst talar det mesta för att Elfsborg löser tre poäng mot ett ängsligt Kalmar. Tvåan spikas.

Stugans kupongrensare!

💥  Strasbourg
Strasbourg ser pigga ut och ska inte underskattas mot ett alldeles för hårt hållet Marseille på egen matta. Nanasi får gärna fortsätta sin otroliga framfart – 1X missas inte.

128 rader
1. Man United – Tottenham 12
2. Ipswich – Aston Villa 1x
3. Swansea – Bristol City 2
4. A.Madrid – Real Madrid 1x
5. Athletic Bilbao – Sevilla x2
6. Real Betis – Espanyol x2
7. Kalmar – Elfsborg 2
8. Malmö – Mjällby 1x
9. Häcken – Sirius 1
10. Empoli – Fiorentina 2
11. Como – Verona 1
12. Hoffenheim – W.Bremen 1
13. Strasbourg – Marseille 1x

864 rader
1. Man United – Tottenham 12
2. Ipswich – Aston Villa 1×2
3. Swansea – Bristol City 2
4. A.Madrid – Real Madrid 1x
5. Athletic Bilbao – Sevilla 1×2
6. Real Betis – Espanyol x2
7. Kalmar – Elfsborg 2
8. Malmö – Mjällby 1x
9. Häcken – Sirius 1
10. Empoli – Fiorentina 2
11. Como – Verona 1
12. Hoffenheim – W.Bremen 12
13. Strasbourg – Marseille 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-8191000