Powerplay

Powerplay 1/10-24

Det är full SHL-omgång under tisdagen och flera riktigt fina fajter står för dörren. Luleå – Skellefteå, Rögle – Malmö och Färjestad – Brynäs har alla chansen att bli kanonmatcher. Spikpistolen kan vi med fördel använda i både Leksand och Jönköping där skrällen med störst potential jobbas in i Göteborg. Vamos!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Luleå – Skellefteå X
Norrländskt rivalmöte stundar i “Delfinen”. Luleå tappade sitt defensiva koncept helt mot Färjestad i helgen och släppte in sex puckar framför sin egna publik. Då blir det svårt att vinna matcher och 4-6-torsken var i slutändan ett faktum. Bulan och companys första nederlag så långt därmed. Nu väntar nästa tuffa motstånd. Skellefteå är på besök och efter att de gulsvarta fått på läppen i premiären så har segertåget puttrat igång. Tre vinster i svit där allt från målvakter till anfall sett väldigt bra ut bådar gott för klubben även i år. Målen lär inte hagla in i Lule, utan detta lär bli något av ett schackparti där väntan på misstag från sin motståndare ska försöka utnyttjas. Valet blir att utgå från mitten och kladda på med garderingar från vänster.

2. Växjö – Linköping 2
Växjö känns fortsatt en aning ojämna. Visst, nu vann Lakers borta mot Malmö i helgen med klara 3-0 men det är en del frågetecken runt laget som behöver rätas ut. Linköping kunde på sitt håll lösa en skalp mot rivalerna HV71 i lördags och Clubens start på säsongen har varit godkänd. På tre hemmamatcher har Lejonen segrat vid två av dessa tillfällen. Nu är det således dags för Ellie, Rattie och company att testa lyckan utomsocknes för första gången och vi tror inte att östgötarna kommer att falla igenom. Tvärtom. Här får gästerna en perfekt första strid på resande tass mot ett Växjö som spelar med full press på sina axlar. Bra läge att jobba knall i Vida Arena således. X2 är ett intressant drag!

3. HV71 – MoDo 1
MoDo hade alla marginaler på sin sida hemma mot Leksand och vann till slut med 5-4 i sudden. Övikarna löste dock vinsten mycket på grund av masarnas egna misstag och slarv där ett svagt målvaktsspel innebar fyra raka insläppta påsar. Nu ska Karlin och hans gäng resa till Jönköping och möta seriens stora sänke så långt. HV71 är nämligen utan poäng efter fyra omgångar men förtjänar i ärlighetens namn bättre. En tung skadelista har ställt till med problem för Tjurarna som ändå visat att spelet finns där. Mer än en handfull gubbar är fortsatt åsidosatta av diverse anledningar men denna gång, med publiken i ryggen, tror vi att arrangörsklubben får jubla. Fin spiketta.

4. Rögle – Malmö 2
Malmös fina premiär mot Skellefteå var inte en prestation som rödhökarna kunde följa upp. Kollars manskap var utan chans borta mot MoDo (1-5) och hemma mot Växjö senast blev laget nollade (0-3). Bättre lycka nu kanske? Rögle i ett hett derby står för dörren och och inte heller RBK har visat upp sig från sin bästa sida. Fjolårets finalister var på resande tass på slutet av förra veckan och lirade 1-8 (noll poäng) totalt mot Leksand och Timrå. Nu är det ett rivalmöte på g som brukar ha en tendens att leva sitt eget lilla liv och favoritskapet till vänster blir för stort. Vi försöker jobba in en trevlig utdelning dagen till ära och givetvis blir högersidan i Hajtanken en stor nyckel till framgång. Tvåan först, resten sen.

5. Leksand – Timrå 1
Timrå har på hemmaplan träffat rätt så långt men så fort det varit dags för bortamatch har de rödvitas spel knutit sig. Nu ska Medelpads stolthet ut på resa igen och denna gång är det Tegera Arena i Leksand som är inställt på GPS:en. En plats där TIK åkte på stryk båda gångerna i fjol och känslan är att ett hungrigt hemmalag kommer rulla över Hållander, Dahlén och company. Masarna gjorde, trots 4-5 i brakan borta mot MoDo i lördags, en riktigt bra match. Offensiven var bitvis lysande. Kan LIF bibehålla sin fart framåt och dessutom få lyfta in Mantas Armalis i kassen igen (borta senast) vinner de blåvita detta. Etta.

6. Frölunda – Örebro 2
Örebro spås få en tuff säsong och ser vi till de senaste matcherna som Närke-klubben lirat är detta något vi inte behöver ifrågasätta. ÖHK har inte bredden för att orka matcha de bästa lagen i ligan och topparna är därtill få. Tre raka förluster har ramlat in på kontot där både 0-3 och 2-4 (Brynäs samt Skellefteå) nyligen kom på hemmaplan. Kanske skönt därför att laget får resa iväg och ta en bortamatch utan större press nu. Frölunda i Scandinavium har varit en plats proppad med förluster de senaste åren. Faktum är att besökarna bara vunnit i Göteborg en gång sedan 2015! Rönnbergs herrskap gjorde dock ingen bra hemmamatch, trots seger mot HV71, och inte heller visade göteborgarna framfötterna i Gävle då västkust-klubben fick smaka 3-5-kaka. Läge för ett lågt streckat Örebro att överraska. Vi gillar X2 och utgår från höger i jakten på större stålar.

7. Färjestad – Brynäs 1
Brynäs saknar fortsatt en jumbotron i “Monitorn” men laget saknar inte matchvinnare, det är ett som är säkert. Mot Frölunda senast så vände BIF 0-2 till seger med 5-3 efter att Källgren varit fin mellan stolparna och framåt målade bland annat tunga namn som Indrasis, Silfverberg och Lindblom. Nu ska Gävle-klubben försöka mäta sig med Sveriges bästa lag och tidigt in på säsongen finns faktiskt gott hopp om skrällpoäng i Löfbergs. Färjestad har vunnit samtliga matcher så långt i ligaspelet och ser otroligt bra ut. Att Karlstad-klubben däremot ska köra över allt och alla dag ut och dag in finns inte på tapeten. Rögle visade i premiären att det går att hota Vargarna i sin egen lya. Skrällen till höger vill vi inte vara utan.

8. David Tomásek – Jack Kopacka X
Om någon tvivlade på Tomáseks kvalitéer inför säsongen så är det läge att lägga denna misstro åt sidan. Tjeckien har varit fen-o-menal under ligastarten och kan skryta med sex påsar på fyra matcher och ett i övrigt uppoffrande spel. Frågan är givetvis om inte detta är skytteligavinnaren vi ser. Nu ska 28-åringen duellera med Kopacka i Brynäs. Även han en spelare som hyst en del tvivel inför säsongen men som knäppt experterna på nosen. Tre mål på tre matcher och jänkaren var god för 40 (!) påsar i fjolårets hockeyallsvenska, något vi givetvis inte helt ska förbise. Krysset först men visst finns det ett sug om att gardera, framförallt med ettan.

Stugans superspik!

🚨  HV71
HV71 har förtjänat bättre än att stå på noll poäng efter fyra omgångar. Nu möter smålänningarna ett gästande MoDo som hade flyt som segrade mot Leksand senast. Här får Karlin och company vända hem utan poäng. Bra etta.

Stugans kupongrensare!

💥  Örebro
Det händer alldeles för sällan men visst finns det en liten känsla av att Örebro kan skrälla i Göteborg. Frölunda har dippat en aning två matcher i svit och överskattas nu. Tvåan gillas skarpt.

216 rader
1. Luleå – Skellefteå 1x
2. Växjö – Linköping x2
3. HV71 – MoDo 1
4. Rögle – Malmö 1×2
5. Leksand – Timrå 1
6. Frölunda – Örebro 1×2
7. Färjestad – Brynäs 1×2
8. D.Tomásek – J.Kopacka 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100