Powerplay

Powerplay 3/10-24

SHL-säsongen fortsätter med en full omgång ännu en gång. Sju heta matcher från den svenska toppflighten står för dörren och med en tillhörande head-to-head blir åttlingen komplett. Ett gäng trötta favoriter ska vi försöka fälla samtidigt som spikpistolen med fördel kan appliceras i Övik och Örebro. Släpp pucken!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr
🖥  Live: 17.30 på Twitch/Youtube

1. Linköping – Färjestad 1
Linköping gjorde ett gediget dagsverke då Cluben nosade upp en pinne nere i Växjö, med bud på mer. Östman och company reste hem från Vida Arena rakryggade och när nästa tuffa topplag står på menyn finns en del som pekar mot att det kan bli jackpot i lejonkulan. FBK har varit mänskliga sett till spelet på slutet och räddades av en utomjordisk Lagacé i matchen mot Brynäs senast. En Steen-straff fixade därefter segern åt FBK som denna gång blir alldeles för hårt betrodda. 1X är spännande och inte alls någon otänkbar utgång i Saaben.

2. Brynäs – Rögle X
Brynäs har fått finfin träff på flera av sina nyförvärv. Starkt jobbat Alcén! Mot FBK i Löfbergs Arena visade Ludde Persson briljans mellan stolparna, D’Astous taktkänsla i defensiven och firma Trivigno-Schroeder en lysande offensiv. Det kan bli en rolig höst/vår i Gävle, det är ett som är säkert. Rögle är dock i grunden en klass upp. Visst saknas ett gäng bärande spelare hos Bandyklubben nu i och med Everberg, Zaar, Själin och troligen Bristedt out. Men RBK är likväl ett mer robust lag och här ställer vi återigen ut ett frågetecken bakom Brynäs ganska tydliga favoritskap. Mata på – 1X2.

3. Örebro – HV71 1
Niklas Eriksson eftersökte PP-klass inför säsongen efter att Närke-klubbens special teams i fjol var uppåt väggarna uselt. In kom mr Quenneville från Oskarshamn tillsammans med sin vapendragare Putte Karlkvist och från den finländska urskogen hämtades Putte Puistola. En trio som sannerligen gjort skillnad och som den glade alingsåsaren Putte Westberg uttryckte det mot Frölunda, “oj, pang, boom, swish”, efter att den förstnämnda nordamerikanen fått träff och gjort 1-0 i en strid där Örebro till slut vann välförtjänt (4-1). HV71 tog på sitt håll säsongens första seger i och med 2-0 mot MoDo. En strid där HV hade en stor portion flyt och för Tjurarnas del är en jobbig skadelista inte mindre blygsam efter tisdagens fajt. Det luktar rödvit seger i “Bunkern”.

4. Malmö – Luleå X
Luleå har kommit ner på jorden efter att Bulans Björnar tagit ett tidigt skutt mot himlen, men som för stunden stannat en bit ovan molnen. Två raka förluster och elva mål i brakan på 120 minuter är knappast ett utfall som brukar vara synonymt med Luleå Hockey. Nu ska gästerna resa långt söderöver för att testa lyckan i Malmö. En bortamatch där rödhökarna slipper möta retstickan Shinnimin (avstängd två matcher). Också en batalj som Malmö kommer ut till med massor av påfyllt självförtroende efter den välbyggda insatsen mot Rögle i derbyt. Seger blev det i Hajtanken och en seger finns inom räckhåll nu. 1X är högprio.

5. Skellefteå – Leksand X
Det grinar emot Leksand. Ett dalalag som fått se fjolårets så fina defensiva spel springa läck och framåt har inte masarna utnyttjade sina chanser likt förväntan. Blickar vi mot LIF:s xG-siffror så långt (förväntade mål) så är faktiskt de blåvita bäst i klassen med nuffror norr om 11.00. Skellefteå i Norrland är alltid en tuff uppgift och kanske ännu mer svårfångad nu då SAIK bara flyger fram. Mästarna har fyra raka vinster och ser solida ut i alla riktningar av spelet. Med allt värde till höger är det däremot speltekniskt motbjudande att gå kort om tecken. En helgardering rekommenderas snarast.

6. Timrå – Växjö 1
Sett till hur starten varit har Växjö en mellansäsong att vänta, eller? Lakejerna har inte riktigt fått någon träff i varken spelet fem mot fem eller i PP och vi får se om/när smålänningarna på allvar lyfter. Timrå har på sitt håll fått ganska bra styrsel runt sitt spel. Defensiven var stark mot Leksand i tisdags och därmed följde Medelpad-klubben upp med en andra match i svit där målvaktsspel och backspelet trumfade lagets offensiva kunnande. Positivt ska sägas då TIK:s anfallsspel alltjämt är briljant. Vänsterlut i SCA Arena!

7. MoDo – Frölunda 2
Frölundas senaste prestationer har inte varit på den nivå som vi ska kunna kräva av fjolårets semifinalister. Göteborgarna fick på läppen av Örebro i tisdags efter en långsam och väldigt snäll match från VF:s sida. Ett spel som ingen runt laget var nöjd med och här tror vi på bättring. MoDo har överpresterat under början av säsongen och har haft en stor portion flyt som fått med sig fem poäng. Släkten kan absolut bli värst i Övik där en slant på Ruohomaa som målskytt inte är så dum. Tvåa.

8. Sampo Ranta – Max Friberg X
En spelarduell har smugit sig in dagen till ära och det blir en tvekamp mellan Ranta och Friberg. Sampo visade framfötterna mot Leksand i sin senaste hemmamatch i och med två påsar men när MoDo besökte Jönköping i tisdags fanns inte den skicklige frontmannen med. Sjukdom med feber innebar att 24-åringen var anledningen till bortfallet. Oklar status råder inför torsdagens holmgång. Max Friberg har på sitt håll öppnat säsongen med mål i tre raka matcher men var något mer begränsad i sina offensiva framstötningar både mot Brynäs och Örebro senast. Krysset är som alltid lämpligt att utgå från, ska vi banka in ytterligare garderingar sneglar vi först och främst mot tvåan.

Stugans superspik!

🚨  Örebro
HV71 dras med en lång och jobbig skadelista och även om det blev seger senast (2-0 mot MoDo) tyder inte speciellt mycket på att Tjurarna ska orka upprepa bedriften mot ett hungrigt Örebro. Fin etta i Närke.

Stugans kupongrensare!

💥  Linköping
Färjestad har fortsatt inte förlorat i serien men nu närmar sig ett nederlag med stora kliv. FBK hade en del flyt som vann mot Brynäs senast och mot ett hemmahett Linköping är det dags för vargatorsk. Mäktig etta i Saab Arena.

216 rader
1. Linköping – Färjestad 1x
2. Brynäs – Rögle 1×2
3. Örebro – HV71 1
4. Malmö – Luleå 1×2
5. Skellefteå – Leksand 1×2
6. Timrå – Växjö 1x
7. MoDo – Frölunda 2
8. S.Ranta – M.Friberg x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100