Europatipset-Analysen-webb

Europatipset 15/10-24

Det är tätt mellan givarna just nu. Redan under tisdagen vankas ett nytt Europatips som påminner mycket om torsdagens dito. Matcher från Nations League kombineras med det sydamerikanska VM-kvalet men även en duell mellan Mexiko och USA letar sig in på bongen. Argentina är en massiv favorit som gör detta till en 12-rätters. Därmed behöver några av de andra högprocentarna att fällas. Vilka gör bort sig?

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 20:44
📈  Radförslag: 128/864kr
📍  Andelar hittar du här!

1. Schweiz – Danmark 1
Schweiz har varit en stor besvikelse i höstens Nations League. Alpmännen åkte på tredje raka nederlaget i lördags när det blev förlust borta mot Serbien. Det var dock en match där Schweiz var det bättre laget men var ineffektiva och bland annat brände en straff. Just nu klickar det inte för Murat Yakins värdskap, men hemma i St. Gallen är det likväl inget snack om att de ska gälla som favoriter. Danmark saknar tongivande kuggar som Andersen och Christensen. Dessutom är Kristiansen och Hjulmand avstängda. Då är onekligen känslan att våra grannar, som fick slita hårt mot Spanien i helgen, får det kämpigt. Med fint värde till vänster gillas spikettas.

2. Skottland – Portugal 1
Nästa hemmalag som skrapat ihop noll poäng i Nations Leagues A-division hittas i Glasgow. Skottland har dock fallit med flaggan i topp i de tre matcherna. Insatsen här på Hampden Park mot Polen (2-3) var inte mycket att hänga i granen men där kom avgörandet sent, precis som i Lissabon mot Portugal (1-2). I lördags mot Kroatien var britterna bara ett bortdömt mål från en pinne och när säckpipeblåsarna nu äntrar hemmaborgen kommer vi få se en grym energi från Steve Clarkes gossar. Det kan räcka långt mot ett Portugal som vunnit samtliga tre matcher, men inte övertygat nämnvärt. Ronaldo kommer som vanligt ta plats i startelvan och det gör knappast portugiserna bättre. Gå för skrällen och strecka från vänster!

3. Spanien – Serbien 1
Spanien saknar mängder av de spelare som var mest framstående när La Furia Roja grejade EM-guldet. Yamal är den senaste i raden att saknas. Sedan innan finns bland annat Carvajal, Le Normand, Rodri och Williams på frånvarolistan. De la Fuente kan likväl ställa en slagkraftig elva på benen, men samma spets finns onekligen inte. Då svävar storfavoriten i lite fara på Estadio Nuevo Arcángel i Córdoba. Serbien saknar visserligen Vlahovic, men det hindrade inte gänget från Balkan mot Schweiz. Mitrovic hittade nätet i 2-0-segern och med råg i ryggen ska Serbien även kunna stå upp i Andalusien. Den hårt ansatta ettan bör garderas från start.

4. Polen – Kroatien X
Polen lyckades vinna den inledande Nations League-matchen borta mot Skottland. Därefter har Doktor Dowski och gänget gått på dubbla minor, där lördagens insats hemma mot Portugal inte var mycket att skriva hem om. Borta mot Kroatien höll dock Polen någorlunda jämna steg och hemma i Warszawa ska de definitivt kunna mäta sig med de överskattade gästerna. Kroatien turade hem en 2-1-seger mot Skottland och det är tydligt att Dalic lag inte flyger. Lägstanivån är relativt hög, men den behöver inte räcka till tre poäng i den polska huvudstaden. Fram med heltäckningsmattan!

5. Nordirland – Bulgarien 1
Nordirland är med sina två gjorda mål bäst i Grupp C3, som blott fått se fyra baljor på sex matcher. Britterna föll i det vändande mötet i Plovdiv, där Bulgarien gjorde sitt hittills enda mål i höstens Nations League, men ska kunna få revansch hemma på Windsor Park. Här brukar Nordirland leverera och när Bulgarien har inte mindre än tre spelare avstängda ska det vara klar fördel Michael O’Neills gäng i Belfast. Ettan är ett tecken att bygga systemet kring – finfin spik!

6. Kosovo – Cypern 1
Kosovo gjorde slarvsylta med Cypern i Larnaca för en dryg månad sedan när gänget från Balkan segrade med hela 4-0. Vedat Muriqi stod för en doppietta då men den skadedrabbade 30-åringen saknas nu. Det gör hemmalagets offensiv något mindre farlig, men med Rashica och Zhegrova finns hot som kommer skörda framgång. Cypern har inte kommit upp i nivå och kommer närmast från en 0-3-förlust hemma mot Rumänien. 0-7 på de två senaste är således öbornas facit och inte mycket talar för att de ska få med sig något från Pristina. Med tanke på kupongens utformning är det dock inte fel att överväga rensarkrysset.

7. Litauen – Rumänien 2
Rumänien uppträder väldigt stabilt där framförallt defensiven imponerar. Det gjorde den i sommarens EM-slutspel och i höstens Nations League har enbart ett mål släppts in på tre matcher. Det kom hemma mot Litauen när balterna överraskande hade ett kryss länge, men där klasskillnaden till slut lös igenom. Troligtvis gör den även så i Kaunas, men tabelläget gör att ett kryss inte är helt tokigt för Rumänien. Det i kombination med ett Litauen som bitvis sprattlar till gör att den hårt streckade tvåan mår bra av en kryssgardering. Mer än så behövs inte.

8. Colombia – Chile 1
Vi korsar Atlanten för lite sydamerikanskt VM-kval. Även där har vi kommit halvvägs då nio omgångar lagts till handlingarna. Colombia kommer av allt att döma lira i Nordamerika 2026, men Kaffeodlarna kommer från ett svidande nederlag borta mot Bolivia. Där lyckades inte de gulklädda kapitalisera på ett numerärt överläge i 70 minuter och 0-1-förlusten var ett faktum. På låg höjd i Barranquilla kommer vi få se ett helt annat Colombia och då blir det onekligen svettigt för jumbon Chile. Gästerna är på dekis och kommer till spel med fyra raka förluster i VM-kvalet. Dessutom lyckades La Roja inte hitta nätet på tre gruppspelsmatcher i Copa América. Hemmasegern ska ses som ytterst trolig.

9. Argentina – Bolivia 1
Kupongens bank hämtas från Buenos Aires där det inte går att se något annat än en argentinsk seger. Bolivia ska visserligen hyllas för vad de åstadkommit under Óscar Villegas ledning – den nya förbundskaptenen har lett La Verde till tre raka vinster, bland annat den första på bortaplan i VM-kvalsammanhang sedan 1993. Den kom dock mot mediokra Chile. Mot de regerande världsmästarna råder andra bullar och ettan är precis så självskriven som odds och streck antyder. Spika och gå vidare på denna 12-rätters.

10. Brasilien – Peru 1
Vi marscherar vidare till Brasília där nästa stora hemmafavorit hittas. Brasilien får dock ses som en fällbar sådan. Med tongivande kuggar som Vinícius Júnior samt Lucas Paquetá borta skrämmer inte Brasilien, och det har sannerligen inte de gulklädda gjort den senaste tiden. 2-1-segern mot Chile satt långt inne och dessförinnan hade brassarna tagit fyra poäng på sex kvalmatcher det senare året. Peru kommer från en 1-0-seger mot Uruguay och kan mer än de visat i kvalet så här långt. Att få med sig något från denna tuffa bortamatch är egentligen att begära för mycket, men som Brasilien uppträder ska inte ett kryss uteslutas. 1X.

11. Paraguay – Venezuela 1
En trevlig spik tornar upp i Asunción där 1-0 känns som ett bankränteresultat. Paraguays två vinster har kommit med de siffrorna här hemma och de rödvita har redan spelat 0-0 i fyra av nio kvalmatcher. Ett bortasvagt Venezuela ska dock Gustavo Alfaros lag kunna få hål på. Gästerna gör ett strålande kval så här långt och kan mycket väl ta sig till VM, men det är hemma i Maturín poängen i huvudsak bärgas. Här saknar viktiga José Martínez och då förlorar Venezuela den fysiska kampen. Spikad etta.

12. Uruguay – Ecuador 1
Uruguay har stått för en svag höst där de gått tre raka kvalmatcher utan att hitta nätet. Senaste samlingen saknades dock flera av kanonerna och att nolla i en bortamatch, som förra veckan mot Peru, är lätt hänt i Sydamerika. Nu är det hemmaplan i Montevideo som gäller och då lär vi få se en helt annan intensitet från Bielsas landslag. Ecuador är inget ängagäng men på främmande gräs rosar sällan de gulklädda marknaden. Faktum är att de aldrig har besegrat Uruguay på bortagräs. Det gör inte Enner Valencia och gänget denna gång heller. 1X kan betraktas som en helgardering.

13. Mexiko – USA 1
Vänskapsmatch mellan två nationer som har hemma-VM 2026 i sikte. Ska de nå någon framgång där gäller det att steppa upp för Copa América var ett fiasko. Båda nationerna har bytt förbundskapten sedan dess och plockat in meriterade namn i form av Javier Aguirre samt Mauricio Pochettino. Den sistnämnda fick se sitt USA slå tillbaka Panama med 2-0 i Austin, men sedan dess har flera klasspelare lämnat. Bland annat Pulisic. Mexiko vill visa upp sig inför hemmapubliken i Zapopan och Aguirre ställer en mer ordinarie elva på benen. Ettan gillas på Estadio Akron.

Stugans superspik!

⚽️  Nordirland
Hemmastarka Nordirland ska kunna betvinga ett Bulgarien som har tre spelare på botbänken. Ettan i match 5 gillas skarpt!

Stugans kupongrensare!

💥  Skottland
Portugal kan mycket väl förlora den fysiska kampen i Glasgow och då blir det ingen dans på rosor för Martínez gäng på de brittiska öarna. Ett hårdfört Skottland ska kunna lösa minst en pinne hemma på Hampden Park!

128 rader
1. Schweiz – Danmark 1
2. Skottland – Portugal 1x
3. Spanien – Serbien 1x
4. Polen – Kroatien x2
5. Nordirland – Bulgarien 1
6. Kosovo – Cypern 1
7. Litauen – Rumänien x2
8. Colombia – Chile 1x
9. Argentina – Bolivia 1
10. Brasilien – Peru 1x
11. Paraguay – Venezuela 1
12. Uruguay – Ecuador 1x
13. Mexiko – USA 1

864 rader
1. Schweiz – Danmark 1
2. Skottland – Portugal 1×2
3. Spanien – Serbien 1×2
4. Polen – Kroatien 1×2
5. Nordirland – Bulgarien 1
6. Kosovo – Cypern 1x
7. Litauen – Rumänien x2
8. Colombia – Chile 1x
9. Argentina – Bolivia 1
10. Brasilien – Peru 1x
11. Paraguay – Venezuela 1
12. Uruguay – Ecuador 1x
13. Mexiko – USA 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-8191000