Topptipset analysen Stugan

Topptipset 16/10-24

Den som inte diggar landslagsuppehåll får vatten på kvarnen under onsdagen. I glappet mellan Nations League och helgens ligalir uppenbarar sig en kupong av sällan skådat slag. Tre mastodontfavoriter synas på bongen som varvar europeiska damer med sydamerikanska herrar. Läge för mindre system med höjd radinsats!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18.44
📈  Radförslag: 54kr

1. Barcelona – Hammarby 1
Ögonbrynshöjaren i första omgången av Champions Leagues gruppspel uppenbarade sig i Manchester. Barcelona, regerande mästare tillika stora titelfavoriter, klev på en 2-0-mina mot City. Parallellt hissade Hammarby segerflagg med samma siffror i Stockholm mot slagpåsen St. Pölten. Med största möjliga säkerhet kommer Blakstad, Wangerheim och Tandberg tvingas skifta från tiki taka på balkongmattan till tacka tacka för lektionen i Katalonien. Förra säsongen gjorde Barca rent hus på blårött gräs i gruppspelet, 14-0 i total målskillnad, sett till den aktuella linan kommer inte det snittet försämras mot Bajen. Putellas, Pina, Pajor och Bonmatí kommer få stockholmarna att längta hem i 90 minuter plus tillägg. Stålspik!

2. Juventus – Bayern München 2
Hanna Bennison går från klarhet till klarhet i Juventus. Underbarnet från Lomma är en vital bricka på det inre mittfältet i Max Canzis 3-4-3-system. Juve imponerade inte i premiären mot Vålerenga men vann med 1-0 på klassiskt manér. Bayern München imponerade desto mer mot Arsenal när Pernille Harder var komplett magisk och manglade in ett hattrick inom 13(!) minuter. I helgen kom dock Bayern ner på jorden när Harders forna förening Wolfsburg kontrade bort Alexander Straus armada. Starttvåan backas upp per omgående.

3. St. Pölten – Manchester City 2
När man inte haft en sportmössa mot skapliga stockholmare är det inte kul att ställas mot brutala britter. St. Pölten stod med mössan i hand på Tele2 Arena och fick endast iväg ett skott mot Bajens bur, mot Manchester City lär österrikarna stå med autografblock i näven och ta emot allt som bjuds i vrångstrupen. The Citizens har tagit ett stort kliv sedan fjolåret och gått obesegrade i samtliga tävlingar. 8-0 i CL-kvalet mot Paris FC följdes upp med en enorm premiärviktoria mot självaste Barcelona när Layzell och Yamashita var synnerligen smakfulla. Bortasegern är en ickefråga.

4. Arsenal – Vålerenga 1
När Juventus besökte Oslo i CL-premiären stod Vålerenga upp bättre än förväntat. 1-0 i gumpen var symptomatiskt för hur det går för små baggar mot europeiska elefanter. Någon räddningsplanka finns sannerligen inte i sikte på de brittiska öarna. Arsenal rämnade i slutskedet på tyskt territorium när firma McCabe/Caldentey visade varför alla ska respektera The Gunners framledes. Att odågan Jonas Eidevall förvisats från London till Låtsasdanmark är tveklöst en fördel för de rödvita. Dagens tredje bank är, på gott och ont, ett faktum.

5. Fortaleza – Atlético Mineiro 1
55 poäng på 29 omgångar i det brasilianska finrummet gör Fortaleza till tabelltrea. I sin blåröda borg är GAIS samarbetsklubb skoningslös, resultatraden 12-3-0 innebär att Lejonkungarna är det enda obesegrade värdskapet i Série A. Till kattdjurens nackdel talar formen, Fortaleza skeppades ut ur Copa Sudamerica med buller och bång, närmast kommer hemmalaget från en 3-1-smäll mot Gremio i ligaliret. Just Gremio är även Atlético Mineiros senaste opponent, BK Häckens samarbetsklubb fällde Gremio med 2-1 när lirande legendaren Hulk agerade hjälte. Gabriel Militos mannar är samtidigt klara för semifinal i Copa Libertadores, sydamerikanernas Champions League. Till gästernas nackdel talar att den gode Hulk sitter på botbänken, det gör även hans kumpan Deyverson. Fortaleza ska alltid ha första tjing inför blåröd publik, 1X räcker.

6. Sao Paulo – Vasco da Gama 1
Det är inte bara Hulk som är still going strong i Série A på ålderns höst. Vasco da Gamas forwardsess Pablo Vegetti fyllde 36 bast under tisdagen och sköljer in bollar likt en sommelier. Vascos nummer 99 gick mållös när Sao Paulo gästade Rio i somras, ändå avgick de svartvita med en 4-1-vinst. Sedan dess har Sao Paulo skapat ett avstånd på tio poäng, förvisso med en match mer under bältet. Insatsen senast mot nästjumbon Cuiabá lämnade likväl mycket i övrigt att önska från Lucas Moura och hans kumpaner. Ettan först men här anar man ugglor i mossen. Bredställ.

7. Chapecoense – Santos 2
Det är ovant att se Santos vara nere och harva bland brunkarna i Série B. Snart slipper man detta. Pelés arvingar anför tabellen när sju rundor återstår. Santos kommer stärkta från toppmötet med Mirassol där Willian Bigode var vital för de svartvitrandiga. En lökring på laxen var Diego Pitucas utvisning på stopptid men det ska vara av akademisk betydelse på Arena Condá. Chapecoense slåss för nytt kontrakt och är sämst i klassen sett till leveransen på hemmaplan. Mot Santos har inte de grönklädda olycksfåglarna plockat poäng på sex år. Att gästernas yrväder Tomás Rincón är på landslagsuppdrag vägs upp av att Chapes flyfotade Foguinho är avstängd. Tung tvåa!

8. Sport Recife – Operário X
Äntligen! På denna odåga till bong bjuckar sista bataljen på en rimlig chans till att gallra bort en bibba lappar. Sport Recife har sprungit betydligt bättre än de borde, helgens rån i Novo Horizonte var ett i raden av bevis på detta. Lejonen trivs som bäst när de får ligga på rulle och kontraslå, en matchbild som inte ligger i korten när Operário studsar in i lejonkulan. De gränslösa läkarna i svartvit skrud förfogar över seriens mest svårpenetrerade försvar och kommer närmast från en snuskigt solid insats borta mot Botafogo. Ett solklart fall för heltäckningsmattan.

Stugans superspik!

⚽️  Barcelona
Hammarby kan se fram emot en reality check ur den brutala skolan. Rosengård åkte på en 7-0-propp i Katalonien förra säsongen, något liknande i brakan på Bajen skulle vara föga förvånande.

Stugans kupongrensare!

💥  Operário
Hemmavid har Sport Recife fått stryk av Operários båda tabellgrannar, Avaí samt Coritiba. Det svartvita stålförsvaret kommer inte bjuda på de ytor som bortatabellens härförare suktar efter.

54 rader
1. Barcelona – Hammarby 1
2. Juventus – Bayern München 1×2
3. St. Pölten – Manchester City 2
4. Arsenal – Vålerenga 1
5. Fortaleza – Atlético Mineiro 1x
6. Sao Paulo – Vasco da Gama 1×2
7. Chapecoense – Santos 2
8. Sport Recife – Operário 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100