Topptipset analysen Stugan

Topptipset 17/10-24

Håll i hatten för vi står inför ännu en magstark runda av Topptipset. Lika extremt favoritbetonad är inte denna bong som onsdagens men det är svårt att snacka bort 1,03-oddsaren. Nåväl, bland brassarna ska vi stöka till det för att höja utdelningen!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18.44
📈  Radförslag: 108kr

1. Galatasaray – Roma 2
Lyon på fransk mark var som väntat övermäktigt för Galatasaray. 3-0-förlusten var trots allt acceptabel med turkiska mått mätt. Kebabsvarvarna kommer närmast från en lavett i derbyt mot Fenerbahce och nu vankas ånyo mustigt motstånd i Istanbul. Roma hade en slev flax mot Wolfsburg men behöver inte skämmas över 1-0-skalpen som signerades Manuela Giugliano från elva meter. Vardagslivet i Serie A bjuder på tuffare opponenter än Galatasaray men poängtapp i tre av fyra bataljer på bortabana är värt att ta i beaktande. Rensarkrysset hakar på.

2. Real Madrid – Celtic 1
Nederlaget på Stamford Bridge stärkte Alberto Toril i övertygelsen om att Real Madrid är något på spåren. Marängerna äntrade London som rejäla underhundar men var det bättre laget mot Chelsea när målvakten Misas grodor gav 3-2 i ändalykten. Kommer Torils trojka upp i liknande nivå mot Celtic är tennisnuffror på dagordningen. Skottarna var tafatta i hemmatorsken mot Twente och följde upp den fadäsen med ett magplask i Edinburgh. Bank deluxe.

3. Twente – Chelsea 2
Bra lag vinner även på en mindre bra dag, konstaterade Sonia Bompastor efter uddamålsvinsten mot Real. Chelsea följde upp den lyckade premiären i CL genom att fälla lokalrivalen Arsenal på rödvitt gräs i helgens ligalir där de gått rent hittills. Twente fick en enkel resa mot Celtic när Kayleigh van Dooren promenerade in båda baljorna. Joran Pots gäng har hackat i Eredivisie med poängtapp mot såväl PSV som Excelsior och Häckens skördeoffer från fjolårets CL-kval ska inte ha en sportmössa mot Chelsea. Tung tvåa!

4. Wolfsburg – Lyon 2
3-0 är alltid 3-0 men Lyons sumpande mot Galatasaray förde tankarna till Sverige mot Trinidad 2006. Nåväl, Horan har varit het och kommer sälja sig snuskigt dyrt i det tyska motormeckat. Wolfsburg var också ambivalenta efter förra veckans premiärrunda, i normala fall hade Alex Popp och company hissat segerflagg i Rom men makaronkokarna flörtade omkull Fru Fortuna. Helgens 2-0-vinst mot Bayern i Bundesliga stärkte Die Wölfinnen som ska respekteras i varggropen där de endast lagts på rygg en gång sedan oktober 2023. Här har vi tveklöst att göra med en favorit i fara. Gaffeln smakar mummafågel.

5. Shrewsbury – Exeter 2
Plattan i mattan är melodin för Shrewsbury. För en vecka sedan skruvades Paul Hursts pojkar ur EFL Trophy av Birmingham som stämde i 4-0-bäcken på The Croud Meadow. I helgens ligalir satt dragkroken där den skulle när Shrewsbury vevade hem en 5-3-viktoria borta mot bottenkollegan Crawley efter att både Marquis och Lloyd agerat tvåmålsskyttar. Exeter är av helt annan art, Joe Whitworth har spikat igen den rödsvarta buren på löpande band. The Grecians har dock haft rejäl medstuds, sett till underliggande statistik är dessa herrskap i paritet med varandra. Starttvåan bör backas upp per omgående.

6. Corinthians – Paranaense 1
Samba! Kombattanterna på Neo Quimica Arena huserar i den södra regionen av Série A med ett spann på ett tiotal pluspinnar i xP. Corinthians har två tydliga fördelar, dels det faktum att man endast förlorat en av 14 hemmamatcher och dels att trenden är positiv. The Almighty vann nyligen mot topplaget Flamengo och har avancerat till semifinal i Copa Sudamericana. Paranaense har varit förhållandevis fruktbara på resande tass men formen är illavarslande. Uttåget ur nämnda cup mot Racing Club ackompanjeras av fyra raka ligastrider utan smak av segerns sötma. Söder om 55 procent är ettan singel.

7. Flamengo – Fluminense X
Enligt Thomas Tuchel är Wembley fotbollens tempel, enligt oss andra är det Maracana. Englands förlust mot Grekland i all ära men fotboll blir inte eldigare än derbyt mellan Flamengo och Fluminense. Topplaget Flamengo har seriens eldigaste spelare i Pedro, men skytteligaledaren med ett förflutet i Fluminense är knäskadad. Gästerna bröt sin blodröda trend inför uppehållet när Jhon Arias klev fram och dräpte Cruzeiro. Gamle marängen Marcelo vill torgföra den underliggande statistik som säger att Fluminense blivit förfördelade medan kvällens kombattant kammat in betydligt fler pinnar än de förtjänat. Vi värdejägare vill sätta tänderna i krysset och tvåan när ettan, som står i 1,93 på Oddset, bombats upp i 65 svulstiga prollar. Högersidan är vital.

8. América – Goiás 1
I den brasilianska andradivisionen skvalpar Goiás runt i mittens rike. 11-8-11 lyder den symmetriska resultatraden för de grönklädda gästerna inför besöket på Mineirao. Gott gry finns hos Goiás efter att de nyligen fällde serieledande Santos genom vänstervingen Rildos vassa pjäxor. América stämplar in som sjua efter 31 omgångar och är obesegrade i Belo Horizonte men helgens prestation mot Avaí lämnade mycket i övrigt att önska från Fernando Elizari och company som torskat tre raka mot Goiás. Alla tecken!

Stugans superspik!

⚽️  Real Madrid
Celtic är gruppens i särklass sämsta lag och ska vara glada om de kommer hem från Madrid på annat sätt än i en skål marängsviss.

Stugans kupongrensare!

💥  Fluminense
Det kommer bli en strid på kniven i derbyt på Maracana, i motsats till vad vänstervridningen gör gällande. Utan skyttekungen Pedro svävar Big Mengo i uppenbar fara.

108 rader
1. Galatasaray – Roma x2
2. Real Madrid – Celtic 1
3. Twente – Chelsea 2
4. Wolfsburg – Lyon 12
5. Shrewsbury – Exeter 1×2
6. Corinthians – Paranaense 1
7. Flamengo – Fluminense 1×2
8. América – Goiás 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100