Powerplay

Powerplay 17/10-24

Torsdagens Powerplay pryds av SHL från topp till tå. Bland annat ska Frölunda försöka jaga bort Timrå-spöket i Scandinavium, samtidigt som Färjestad jagar ett trendbrott efter tre raka nederlag. Det kunde ha varit värre – de kunde ha varit MoDo. Från dusten mellan Leksand och HV71 hämtas en målduell mellan Kloos och Petersson. Nu styr vi kosan mot åtta rätt!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 108kr
🖥  Live: 17.30 på Twitch/Youtube

1. Frölunda – Timrå 1
Roger Rönnberg har haft stora problem att tygla Timrå under de senaste säsongerna. Det ska bli spännande att se hur dynamiken ändras av att medelpadingarna har fått ett allmänt uppsving i och med Olli Jokinens närvaro i båset. Jokinen har tidigare hanterat en tunn backsida med bravur. I och med Jonathan Dahléns fortsatta frånvaro och Oliver Kapanens förlängda Montreal-vistelse ser det ganska knapert ut i de främre leden. Bakom Filip Hållander, såklart. Frölunda kommer från tre raka förlängningssegrar, vilket har inneburit en rejäl boost för självförtroendet. Defensiven sitter trots att bägge burväktare har mer att ge. När FHC lär kontrollera matchbilden ska 1X räcka för att rätta grönt.

2. Färjestad – Malmö 1
David Tomásek befäste sin skytteligaledning genom att ge Färjestad ledningen i lördagens kamp mot Örebro. Värmlänningarna hade 1-0 med sig in i slutperioden, där de inte alls kom upp i nivå. Efter två bakåtmål inom loppet av 20 sekunder tog Mitell timeout, utan att det hade någon effekt. Istället tog Tomásek en ödesdiger utvisning ett par minuter senare. 2-3-nederlaget var FBK:s tredje i följd, men här uppenbarar sig ett ypperligt tillfälle att studsa tillbaka. Malmö får lov att klara sig utan det sjuka puckgeniet Henrik Haapalas och dennes läckra framspelningar, som varit ett av Redhawks största offensiva hot. Därtill saknas både Ikonen och Olofsson. Ettan spikas med god magkänsla.

3. Luleå – Växjö 2
Bromé, Levtchi, Koivistoinen, Shinnimin, Omark och Nurmi. De offensiva profilerna fanns alla med i poängprotokollet när ett effektivt Luleå tvålade dit MoDo så det sjöng om det. Minst lika viktig i 5-0-krossen var Matteus Ward, som liksom Joel Lassinantti och laget i stort har fått en suverän start på säsongen. Tabell och form indikerar att en behaglig resa väntar “Björnarna” när Växjö kommer på besök. Sådant kommer inte att bli fallet. Lakers har sett tama ut framåt, samtidigt som de defensiva kvaliteterna fortsatt varit uppenbara. Räkna med inte med någon målkavalkad i “Delfinen”, där favoritettan är sista tecken in i mixen.

4. Skellefteå – Brynäs 1
Robert Ohlsson plockade ut ett juniortätt lag när Skellefteå avslutade CHL-spelet mot Fischtown. Ohlsson fanns inte ens på plats när SAIK suddenslog tyskarna i vad som var ett i raden av bevis på den skyhöga nivå som ungdomsverksamheten håller där uppe i Västerbotten. Med Söderström, Pudas och company tillbaka i laget är det rimligt att placera favoritbördan på värdarna. Samtidigt är det inte läge att räkna ut Brynäs, som brottade ned MoDo under måndagen (5-2) i Charlie D’Astous återkomst från den omdebatterade avstängningen. Kanadicken såg spelsugen ut och fick sin vana trogen stort förtroende. Samma sak är att vänta i Skellefteå Kraft Arena, där en sevärd strid ligger nära till hands. Ettan tar täten, tvåan hakar på.

5. Rögle – Örebro 1
Det var Dennis Everberg som ledde Rögle med exempel när skåningarna växlade upp i vårens slutspel. Den fysiska forwarden har varit oerhört saknad de senaste veckorna, men står nu redo att göra comeback efter att den brutna tummen läkt. Roger Hansson tackar och tar emot i hopp om att kunna bygga vidare på 4-3-segern mot HV71. Den stora snackisen då var Felix Nilsson, som gick från att vara utlånad till Oskarshamn till att göra 1+2 och avgöra i sudden senast. Örebro har visat att de trivs utmärkt med att vara nederlagstippade. Ytterst få väntade sig att närkingarna skulle ha något att hämta mot Färjestad, men en stark defensiv insats räckte hela vägen till en 3-2-viktoria. När tabelltittare överger hemmaskutan är det läge att hoppa i densamma, utan krysset som flytväst. Ettan singlas till strålande procent.

6. Linköping – MoDo X
Linköping har visat pigga tendenser till och från, med offensiva spetsgubbar som sprattlat till. Sett över hela upptakten är det bara HV71 och Växjös som har färre förväntade mål i spel med lika många gubbar på isen än LHC. Ett misslyckande sett till materialet som Klas Östman har att jobba med, vilket får coachen att mixtra med formationerna. Ett riskfyllt spel. Någon som har desto mer fog för att justera sina enheter är Mattias Karlin, som försöker göra allt i sin makt för att få den rödgröna skutan på rätt köl. Sex raka förluster är givetvis alarmerande, men Ö-viksgänget är bättre än vad både formkurva och streckning antyder. Friskt rensande X2 är obligatoriska inslag i jakten på utdelning.

7. Leksand – HV71 1
Segrarna mot Brynäs och Växjö under den gångna veckan gav Leksand lite andningsutrymme. Jakob Hellsten steppade upp och stod bland annat för en otrolig klubbräddning mot Lakers. Framför honom ser Axel Rindell ut att ha tagit åt sig av kritiken, vilket är oerhört viktigt när LIF har trippla frågetecken på backsidan. Vare sig Nilsson, Lyytinen eller Johansson fanns i kollektiv träning under onsdagen. HV71 visade moral när de krigade sig tillbaka till 3-3 via Sean Days första SHL-kasse i slutminuten av den tredje perioden mot Rögle. Det stannade dock vid en pinne för Blomqvists mannar, som föll i förlängningen. Utgångspunkten finns till vänster, men när ettan överstiger 60-strecket är generös gardering att föredra.

8. Justin Kloos – André Petersson X
Två målskyttar från den senaste omgången gör upp i en avrundande head-to-head. Justin Kloos hjälpte Leksand att lägga Växjö på rygg när masarna knep sin andra raka seger. När gubbar som Vejdemo och Elvenes varit en bra bit ifrån fjolårets högsta höjder har Kloos visat prov på utmärkt skärpa i avsluten och tagit ett stort ansvar för målskyttet med sina fem kassar. Det är två fler än André Petersson, som såg betydligt piggare ut mot Rögle efter att ha bänkats i den tredje perioden mot Malmö. Mål och assist från “AP” räckte bara till en pinne (3-4 efter övertid). Offensiven är i största allmänhet ett sorgligt kapitel för gästerna. Krysset är en vettig och spelvärd singel.

Stugans superspik!

🚨  Färjestad
Utan Haapala och Ikonen att tillgå beger sig Malmö norröver med en mycket begränsad forwardssida. Där är Färjestad spetsigast i ligan. Den offensiva klasskillnaden ska vara markant när FBK studsar tillbaka efter tre raka SHL-nederlag.

Stugans kupongrensare!

💥  MoDo
Krisgänget från Ö-vik får sparsamt med kärlek av tipparna när de besöker Linköping. Förståeligt, men när ettan passerar 60-65 procent är det läge att dra i handbromsen. Måla brett och jobba in MoDo.

108 rader
1. Frölunda – Timrå 1x
2. Färjestad – Malmö 1
3. Luleå – Växjö 1×2
4. Skellefteå – Brynäs 12
5. Rögle – Örebro 1
6. Linköping – MoDo 1×2
7. Leksand – HV71 1×2
8. Justin Kloos – André Petersson X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100