Topptipset analysen Stugan

Topptipset 21/10-24

Ny vecka, nytt topptips! Måndagens kupong bjuder på en härlig mix mellan inhemsk dramatik och kontinentala läckerbitar. Stämningen på Gamla Ullevi och hemmaångesten i Norrköping står sig även med en internationell måttstock. Nottingham, Valencia och Verona finns bland övriga anhalter. Nu jagar vi åtta rätt!

Spela gärna Topptipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr.  Läs mer om hur Topptipset fungerar här.

⏰  Spelstopp Topptipset: 18.59
📈  Radförslag: 216kr

1. IFK Göteborg – AIK 2
IFK Göteborg har fått upp ångan i grevens tid. Efter krigarsegern i derbyt mot GAIS städades Norrköping av utan större bekymmer. Jacob Karlström gjorde sig stor när det behövdes och Laurs Skjellerup visade att han kan vara en tillgång när skadorna inte sätter stopp. Till Gamla Ullevi kommer nu AIK, som trots nederlaget mot Häcken häromveckan ska ses med toppchans att nå Europa om de fortsätter på Thomassens inslagna väg. “Kribben” i kassen har spottat upp sig markant med hjälp av en defensiv som i det närmaste varit fläckfri sedan tränarbytet. X2 räcker gott i Götet.

2. IFK Norrköping – Brommapojkarna 1
Konkurrenterna i botten har plockat en del poäng, medan IFK Norrköping har haft enorma bekymmer utan sin stora stjärna. Det är givetvis Totte Nyman som avses. Den brutna tån har hållit honom borta i fyra raka fighter, vilket långa stunder har gjort östgötarnas anfallsspel obefintligt. Nu är Nyman back in business och mycket talar för att han är redo att starta. Det kan till och med surpuppan Alm glädjas åt. I Brommapojkarna finns inte alls samma desperation efter segrarna mot GAIS och Västerås. Vasic blotta närvaro gör de rödsvarta vassa, men defensivt finns en tydlig akilleshäl som Peking kan utnyttja. Motivationsetta.

3. Helsingborg – GIF Sundsvall 1
Helsingborg har haft uppehållet på sig att läka såren efter 0-4-smällen mot Utsikten. Ett slag mot skåningarnas uppflyttningsambitioner, även om HIF fortsatt har allt i egna händer. Wilhelm Loeper återvänder från avstängning som en tänkbar matchvinnare. Någon enkel resa kommer det emellertid inte att bli. GIF Sundsvall behöver en stark spurt för att undvika direktnedflyttning. I och med det väntade nederlaget mot Degerfors (1-2) halkade Giffarna ned som nästjumbo. Värt att notera är att sju av nio bortapinnar har kommit vid de tre senaste försöken. När favoritettan streckas till månen välkomnas samtliga tecken med varm hand.

4. Nottingham – Crystal Palace 2
Nottingham har idel anledningar att vara nöjda med de inledande omgångarna. Försvarsspelet är tillförlitligt och när de rappa omställningarna fungerar kan Forest såra vilket lag som helst. Här saknas inte bara nyckelfigurerna Gibbs-White och Ward-Prowse (avstängda). Även tränar-Nuno sitter på botbänken. Dessutom är försteslipsen Sels tveksam till spel. Crystal Palace rapporteras bolla tänkbara ersättare till vårens succétränare Oliver Glasner. Österrikaren har gått från att få en Bayern-flytt stoppad av en prislapp på 100 miljoner euro till att eventuellt bli ersatt av David Moyes på bara några månader. Mörkt. Här gör värdarnas truppsituation att minst en bortapinne ligger nära till hands. Kasta den överstreckade ettan i brännbart.

5. Valencia – Las Palmas 2
Las Palmas 0-2-förlust mot Celta Vigo med två gubbar mer i lejonparten av den andra halvleken symboliserar allt som har gått fel för öborna under upptakten. Det blev också det sista som Luis Carrión gjorde som huvudtränare. Från och med nu är det Diego Martínez som har kommandot. Martínez var senast i Olympiakos och har flera framgångsrika La Liga-sejourer i bagaget. I Valencia balanserar Rubén Baraja på en allt tunnare lina. Nästjumbon ser ut att välkomna lagkaptenen José Gayà tillbaka efter fem månader vid sidan. Ett mycket nyttigt tillskott, som dock inte hjälper den hopplösa offensiven. Det vore tjänstefel att singla den övervärderade ettan. Måla brett och jobba skräll!

6. Verona – Monza X
Det finns ett antal intressanta gestalter i Veronas offensiv. Amin Sarr, som lånats in från Lyon, är inte nödvändigtvis en av dessa. Svensken är utkonkurrerad av gubbar som Tengstedt, Lazovic och Mosquera. Defensiven har däremot lämnat en del i övrigt att önska, vilket gör det svårt att motivera att ettan skenar bortom 50-strecket. Med det sagt har Monza inte direkt ett offensivt artilleri att frukta. Alessandro Nestas gäng lyckades lugga Roma på poäng innan uppehållet (1-1). Daniel Maldini har varit det enda utropstecknet och fick äran att debutera i Gli Azzurri mot Israel (4-1). Spelvärdet i öst måste inkluderas och fångas in bäst med en helgardering.

7. Århus – Bröndby 1
Med tanke på den fina höst som Århus har i ryggen vore det hårt av Uwe Rösler att lösa in spelare på toaletten, som han gjorde under tiden i Malmö. Sannolikheten för att den stenhårda tysken har sagt ett par väl valda när AGF har kryssat fyra raka matcher är däremot skyhög. Det finns dock ingen större anledning till oro. Bech målar på löpande band och datan antyder att värdarna är i den absoluta toppen för att stanna. Även Bröndby är i allra högsta grad ett lag för medaljstrid. I synnerhet om den allsvenska bekantingen Mileta Rajovic hittar rätt. Att Watford-lånet lokaliserade maskorna två gånger om mot Midtjylland bådar gott inför fortsättningen. Trevlig underhållning och svängigt spel är att vänta på Ceres Park. Ett-tvåan smakar mumma.

8. Albacete – Burgos 1
Vare sig mot Mirandés eller dessförinnan mot ett Granada med en man mindre i över en halvlek har Burgos lyckats hitta nätet. Fer Niño, Curro Sánchez och övriga offensiva figurer behöver ta sig själva i kragen om inte rutschkaneåkningen i den sanslöst tighta tabellen ska fortsätta. Albacete tycks ha samlat sig efter en upptakt där det spretade åt alla håll. Higinio Marín var den stora poänghjälten mot Huesca (2-2). “Den mekaniska osten” vann motsvarande möte förra hösten och med Marín i fören kan det mycket väl bli en favorit i repris. Sund spiketta.

Stugans superspik!

⚽️  IFK Norrköping
IFK Norrköping-offensiven med och utan Totte Nyman är som dag och natt. Kaptenen, härföraren och hela stadens hjälte är tillbaka från tåskadan för att skjuta Peking till säker mark. BP:s bräckliga defensiv exponeras!

Stugans kupongrensare!

💥  Las Palmas
En ny röst i omklädningsrummet kan vara mycket värt när Las Palmas tar nya tag efter uppehållet. Jumbobataljen mot Valencia kommer att kantas av nervositet och inte alls vara lika ensidig som streckningen gör gällande. Gå inte utan X2!

216 rader
1. IFK Göteborg – AIK x2
2. IFK Norrköping – BP 1
3. Helsingborg – Sundsvall 1×2
4. Nottingham – Crystal P x2
5. Valencia – Las Palmas 1×2
6. Verona – Monza 1×2
7. Århus – Bröndby 12
8. Albacete – Burgos 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100