Powerplay

Powerplay 22/10-24

SHL-mötet mellan LHC och SAIK drar igång PP-kvällen. Därefter testar vi lyckan i Schweiz och Tyskland innan vi stänger butiken i Danmark. Fina skrälldrag i bland annat Berlin och Zürich blandas med en solid dansk samt schweizisk spik. Analysen är klar, nu droppar vi trissan och sätter fart!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Linköping – Skellefteå 1
Linköpings bästa match i år kom borta mot Skellefteå. Därutöver har det varit blandad framgång av ett ganska orytmiskt LHC vi fått se. Klasse Östmans hår har bitvis färgats grått då allt från målvaktsspel till anfallslir tenderar att svänga likt ett pendelur. Dags att steppa upp nu och fortsätta sätta de gulsvarta på plats. Skellefteå har på sitt håll kämpat hårt med en något ansatt trupp i två tävlingar (SHL och CHL). Möjligen har orken börjat tryta en aning på slutet då ett gäng nederlag finns noterat hos herr Ohlsson och hans mannar. 1X känns överlag som en småkul väg att gå.

2. ZSC Lions – Biel X
Biel har efter en mager inledning fått ordning på torpet. Kaffe, kaka, fyra raka och en femte på väg möjligen! Harri Säteris magiska målvaktsspel har legat till grunden för de tillrestas framgångar, samtidigt som både backar och anfallare har agerat på ett föredömligt sätt. Lions är däremot inte ett lag som bara städas av. Zürich-klubben är en stormakt inom den schweiziska hockeyn och fjolårets ligamästare är, precis som tänkt, i toppen av tabellen nu också. Att enbart tre fullpoängare på hemmais ligger under ZSC:s fötter gör att ett välspelande Biel ska kunna utmana och med lite flax också orka hämta hem poäng. Tidigt kastar vi in alla tecken i leken.

3. Ajoie – Fribourg 2
Ajoie är en klubb med nio liv. Porrentruy-klubben håller inte måttet i National League och med ett playout-spel till våren är det väl på tiden att värdklubben “äntligen” får ta sitt pick och pack för att lämna det schweiziska finrummet. En vinst på 13 försök säger det mesta. Tidigare Zürich-spelaren Kyen Sopa har varit just detta och varken en sparkad tränare eller oktober-värvningar som Honka eller Näkyvä kommer rädda klubbens skinn i år. Eller? I detta “drak-derby” står nästjumbon Fribourg som motståndare och gästerna hade knappast räknat med att husera under strecket efter mer än ett dussin matcher. Bortaspelet är uselt och även om Wallmark, Sörensen och gänget agerar tydliga favoriter är ändå ett inte helt orimligt kryss ett viktigt inslag.

4. Lugano – Zug 1
Zug har kammat noll vid majoriteten av sina matcher så långt, vilket är något anmärkningsvärt. Tjurarna har inte fått till sin vanligtvis så frejdiga offensiv på ett mer konstant plan. Stabila anfallare som Kovár och Vozenílek gör jobbet men i övrigt finns det mer att önska. Lugano har på sitt håll sopat mattan av samtliga motståndare framför fansen och står på full pott efter fem lirade matcher i Cornèr Arena. På hemmaisen är det ånyo HCL som får första penseldraget, trots Zohornas eventuella skadefrånvaro.

5. Rapperswil – Ambrì 1
Med 14 minuter kvar att spela i fredags hade Rapperswil en 3-1-ledning mot Servette och ganska bra koll på saker och ting. Genève-klubben ville dock inte ge sig och med fyra obesvarade påsar löste till slut Servette en 5-3-skalp mot ett chockat Rappers. Bara dagen senare revanscherade sig Lakers i och med en solid 2-1-prestation hemma mot Bern där försvars- och målvaktsspelet återigen satt som en smäck. Ambì har gjort en helt okej start på årets ligaspel men visar tre nederlag på fyra raka försök i NL och kommer även denna gång att få stora bekymmer att rida ut stormen i St. Galler Kantonalbank Arena. Etta.

6. Eisbären – Wolfsburg 2
Ett returmöte väntas då dessa båda herrskap stångades i Wolfsburg så sent som i söndags. En match som till slut gick i isbjörnarnas favör efter en förlängnings-triumf. Det var överlag en jämn match där Grizzlybjörnarna stod upp på ett väldigt bra sätt. När klubbarna nu ska stångas i huvudstaden så har det svenska folket stirrat tabell och fått dille på Eisbären. Det här känns som en strid som kan gå lite hursomhelst. Tidigt breddar vi oss och jobbar heltäckt i Mercedes-Benz Arena.

7. Odense – Herning X
Vi traskar i mål med två fajter från den danska toppflighten. Herning tog sig till en match om tredje pris i fjol men föll där och då mot Aalborg. En topp 4-plats finns givetvis som en målsättning hos de tillresta även i år och truppen ser överlag småfin ut. Morten Poulsen och tidigare Toronto Marlies-spelaren Derian Plouffe håller en hög offensiv klass för Blue Fox. Odense är också ett herrskap som vill vara med och tampas om en position högre upp i tabellen. Just nu parkerar båda dessa lag som grannar i tabellen och som alltid då klubbarna stångas är det svårt att skilja dem åt. Majoriteten av lagens matcher mellan varandra har slutat oavgjort efter full tid sedan hösten 2022 och visst ligger en oviss kamp framför oss även nu. 1X2.

8. Rungsted – Sönderjyske 2
Sönderjyske löste ett häftigt Metal Ligaen-guld i fjol då gubbar som Anton Karlsson och Matt Spencer fick lyfta pokalen. Nu är dessa båda herrar tillsammans med ytterligare ett gäng skickliga spelare borta och Vojens-klubben har inte alls fått samma tryck i grejerna nu som då. Detta trots att herrar som Wiklund och Panetta anlänt. Inför bortamatchen mot Rungsted parkerar de tillresta som femma med två raka nederlag i trunken. Nu tänker vi oss att det blir ändring på det. Rungsted är inte på samma nivå spelare för spelare och inbördes har värdarna inte vunnit på tio raka försök. Spiktvåa.

Stugans superspik!

⚽️  Sönderjyske
Rungsted kommer inte hänga med i svängarna då ett bättre Sönderjyske drar upp tempot. Tvåan spikas.

Stugans kupongrensare!

💥  Biel
ZSC Lions möter ett Biel med fint tryck under skridskorna just nu. Ett formtoppat bortalag har fina möjligheter att ställa till med oreda i Zürich.

216 rader
1. Linköping – Skellefteå 1x
2. ZSC Lions – Biel 1×2
3. Ajoie – Fribourg x2
4. Lugano – Zug 1x
5. Rapperswil – Ambrì 1
6. Eisbären – Wolfsburg 1×2
7. Odense – Herning 1×2
8. Rungsted – Sönderjyske 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100