Esport

Virtus Pro – Astralis

Match: Virtus Pro – Astralis

På förhand en mycket intressant match. Virtus Pro har precis som många andra lag från CIS regionen spelat väldigt bra och bevisat att dem är på uppgång. Astralis inledde Katowice starkt men mot Spirit var det inte alls samma glöd i spelet så en veckas träning har nog varit nyttigt för danskarna.

Gambit, Virtus Pro, Navi och Spirit tog sig samtliga vidare till slutspelet och där samtliga lag var betydligt bättre än alla övriga lag i gruppspelet. Det är inte LAN men att få se regionen runt Ryssland leverera på denna nivå är underbart och det behövs en utmanare till lagen från Europa när många Amerikanska lag har antingen lämnat scenen eller inte alls lyckats få resultat med sig.

Lägger vi fokus på Virtus Pro som ska spela dagens match så har man börjat hitta tillbaka till det spel som tog laget till Major final mot just Astralis under 2019. Då var man uträknade inför matchen och det blev tillslut en enkel 2-0 seger till danskarna. Idag är VP bättre och Astralis sämre än vad man var 2019 så det ska bli väldigt kul att se hur dem står sig mot varandra.

Den stora skillnaden på dagens VP och 2019/2020 är att man gjort om i ett par calls och taktiker på vissa banor som gör att man sätter sina motståndare i mer obekväma situationer och nyttjar det som laget faktiskt är bra på istället för att försöka spela någon slags meta. Även om jag inte lägger mitt förtroende på laget här så tycker jag det är kul att se lag utvecklas.

Vart man har Astralis nu förtiden är väldigt svårt att säga. Laget gjorde en blek insats under Blast Pro, startade Katowice starkt för att sen rättvist förlora med 1-2 och hela 16-1! på tredje kartan mot Spirit. Det är inte samma glöd som tidigare och det märks att spelarna inte alls gillar att spela Online. Nu är det dock slutspel och är det något lag som vet hur man vinner matchen när det gäller så är det Astralis.

Räkna ut VP vill jag inte göra och jag tror absolut inte att vi kommer få se någon utklassning i denna match. Men oddset på Astralis 2-0 lockar enormt här och det ska vara extrema omständigheter om jag inte ska klicka ett -1.5 spel på Astralis till dem här oddsen.

Mitt spel i matchen blir Astralis -1.5 till oddset 2.72 hos Pinnacle

//Emil

Chatta