Henkes hockey

Hockeylördag med Henke

Dubbla spel i Henkes Hockeyhörna denna fina slutspelslördag

Semifinalerna i Hockeyallsvenskan slutade med att favoriterna tog sig vidare. Björklöven blev väldigt klara favoriter när Tim Juel klev av skadad. Timrå var det bättre laget i alla sex matcherna mot Västervik men sprang in i en storspelande Daniel Marmenlind som nu får vara med i landslaget efter sin imponerande säsong. Vi sitter med ett levande spel inför finalen, att Timrå ska vara det laget som går upp. Det fick vi till 2,20. Inför mötet med Björklöven är oddset nu är nere i 1,75 hos COOLBET. Där finns det fortfarande lite värde kvar. Modellen har plockat fram att det ska vara 64 procents chans för Timrå att vinna detta över sju matcher. Jag har även tagit mig en titt på kvartsfinalen som ska spelas i helgen. Vi börjar med Hockeyallsvenskans final.

Timrå – Björklöven

Det som gör att Timrå har så stora chanser handlar främst om försvarsspel och som många säkert hört: ”Offense win games, defense win championship”. Björklöven är bättre på nästan alla offensiva parametrar, de skapar fler skottlägen, tar fler skott, tar fler farliga skott. Men differensen mellan de offensiva siffrorna och de defensiva är väldigt liten. Timrå å sin sida är bäst på alla defensiva parametrar och ganska långt före Björklöven i samtliga parametrar. Inför och under säsongen är den enda kritiken Timrå fått att det mesta handlar om en kedja och att de riskerar att bli nedstängda av ett lag med bra backar. Det har påpekats att Björklöven ska innehålla den typen av backar, men de har haft stora problem med BIK Karlskogas bästa kedja i semifinalen. Men Wallsons gäng har besegrat Timrå vid tre tillfällen under säsongen och bör kunna bära det med sig in i serien. Jag lägger dock ingen större vikt vid det faktumet och tror att det påverkar slutresultatet väldigt lite. Jag har hittat ett spel till den första matchen:

Under 5,5 @ 1,74 (1,78 Bet365)

Skellefteå-Luleå

Kvartsfinalen mellan de två nordligaste lagen i SHL har varit väldigt jämn. Ett lag har varit bättre i samtliga matcher, nämligen, Skellefteå. Västerbottningarna har varit mer offensivt och skapat klart fler chanser än Luleå. Norrbottningar har gått tillbaka till ett mer defensivt spelsätt och Joel Lassinantti har spelat sig i form. Han har nästan på egen hand stulit två matcher och det är ett måste att han fortsätter hålla samma höga nivå i fortsättningen. I fjärde matchen var det en mindre stabil insats av laget och ”Bulan” valde då att byta ut sin målvakt och vila honom inför kommande matcher. Även Skellefteå gjorde ett målvaktsbyte, men det var inför och således fick även Lindvall vila. Det mest troliga är att denna match kommer se ut som de tidigare fyra. Skellefteå för spelet och blir frustrerade när de har svårt att göra mål. Hemmaplansfördelen är väldigt liten i denna serie, båda lagen är jämna och det kommer bli en till tight match.

Luleå +0,5 @ 1,71 (1,79 Bethard)

Lycka till!
Henke

Chatta