Esport

Furia – Team Liquid

Match: Furia – Team Liquid

Efter en fartfylld vecka med turneringar både i USA och Europa är vi framme vid finaldagen. Sist ut är Furia – Liquid vid 23.45 svensk tid. Matchen spelas i en bäst av fem så det blir perfekt att mysa med vid sidan av Henkes och Timmans NHL-stream. Matchen i sig kommer bli jämn och tight precis som det ska vara i en Final och Liquid är alldeles för stora favoriter på oddset just nu.

Furia – Revanschsugna 

Under lördagsnatten så besegrades Extremum med 2-0 vilket gav en plats i finalen mot redan klara Team Liquid. När lagen möttes i upper bracket semifinalen under fredagsnatten vann Liquid med 2-1 efter tre extremt tighta kartor (18-22, 22-19, 16-14) . Tre kartor som kunde gå åt vilket håll som helst så det finns revansch att utkräva för brassarna.

Problemet i Furia har sedan länge varit ojämnheten på vissa av spelarna. Tittar vi på hur spelarna presterade mot Liquid senast så var det enbart Kscerato med positiv rating (+28 KD, 1.23 rating). Att då lyckas gå jämnt hela vägen med Liquid visar prov på styrkan i detta lag. Mot Extremum såg det betydligt bättre ut och laget borde ha en bra känslan inför dagens final. Idag gäller det att en spelare som Junior lyckas leverera med sin awp för den ”matchen i matchen” är alltid viktig, framförallt mot en spelare som FalleN.

Team Liquid – Laget före jaget 

När man pratar om NA CS så är det ofta Liquid som kommer på tal och det är egentligen inte så konstigt. Liquid är det bästa laget från staterna just nu och har varit det under en längre tid. Pandemin slog också väldigt hort mot scenen borta i staterna då flera av spelarna hoppade över till Valorant och kvar har vi bara ett fåtal lag som håller en bra nivå internationellt. För Liquids del tappade man nitr0 till spelet Valorant samt Twistzz som numera spelar i Faze.

Det största problemet för Team Liquid just nu är att tre av spelarna (Stewie2k, FalleN & Grim) är alldeles för dåliga individuellt. Spelarna håller inte när det kommer till att möta dem bästa spelarna i världen. Elige och NAF får dra ett stort lass just nu och det fungerar mot lag i NA scenen men precis som för Furia är Liquid tyvärr för tunna när det kommer till internationellt motstånd.

Mitt speltips:

Kscerato & yuurih vs Elige & NAF kommer bli en duell som blir viktig. Men det lag som lyckas få dem andra tre spelarna att prestera bäst kommer vinna. Dust2 & Train kommer bli dem enda kartorna som bannas i denna final.  Fördel Furia då Train kommer försvinna ur map poolen och även om laget varit bra på kartan tidigare så lär man inte lägga ner speciellt mycket tid på den. Jag vill nästan ha ner oddsen till en klassisk break even här och när Pinnacle då bjuder oss på 2.24 är det bara tacka och ta emot.

Mitt spel i matchen blir Furia ML till oddset 2.24 hos Pinnacle

//Emil

Chatta