Fotbolls EM Stugans speltips

Danmark – Tjeckien

Dolbergs skottlinor är för låga i Danmark – Tjeckien!

Efter mardrömsstarten för Danmark så tycks det nu vara ljusare tider som väntar för landet där man älskar röd korv. Danskarna har efter premiärförlusten mot Finland med Eriksens tragiska incident rest sig med besked. Slutspelsplatsen säkrades via en kross mot Ryssland och än en större kross följde mot Wales i åttondelen.

Nu väntar Tjeckien i kvartsfinal och känslan är att Danmark kan gå precis hur långt som helst!

Danmark

Danskarna har egentligen varit det bättre laget i alla matcher man spelat under den här turneringen. Man slaktade på många vis både Finland och Belgien, men förlorade bägge de matcherna i slutändan. Därefter slaktade man Ryssland och Wales, med den enda skillnaden att det även syntes på resultattavlans målkolumn.

Danmark är påväg att bygga en vacker historia där något fint föds ur en tragedi och som jag skrev ovan är verkligen känslan att det här kan bära hur långt som helst. Laget på pappret är extremt välkomponerat och i truppen finns spelare från några av världens absolut bästa klubblag den gångna säsongen.

Atalanta-backen Joakim Maehle sticker alltmer ut som en av de bästa i hela världen på just den positionen och med ett tungt mittfält även utan Eriksen så har Danskarna redan visat att de kan spela fotboll fotboll i absoluta världsklass.

Det enda som strulat aningen är att laget inte riktigt funnit sin naturliga målskytt. Det vill säga, fram till att Dolberg fick chansen mot Wales. I Paulsens frånvaro fick Dolberg chans från start och han tog den ordentligt. Två mål, varav en praktsmäll och den danska festen fortsatte!

Tjeckien

Tjeckien är i mina ögon årets stora överraskning. Jag trodde laget skulle få problem att kvalificera sig från gruppspelet. Så var dock inte fallet, utan detta tjeckiska lag stormar vidare helt hänsyns löst och tycks inte bry sig ett skvatt om vilka som står på andra sidan planhalvan.

I åttondelen mot Holland var det många som såg en orange vinst som mer än trolig, men så blev det alltså inte. Tjeckien vann rentav välförtjänt och lyckades under hela matchens gång plocka bort Wijnaldum fullständigt.

Tjeckien fyller på med väldigt mycket folk i sina anfall, där den ständigt farlige Schick sprutat in bollar så här långt. Det tunga mittfältet med generalen Soucek fortsätter att vinna duelspelet och Tjeckien har allt som allt faktiskt varit ljuvliga att beskåda så här långt.

Speltips

Jag tror och hoppas att vi bjuds på en sevärd match mellan dessa bägge landslagen. Nationerna har följt sin spelplan rakt igenom hela turneringen och fortsätter det så bör det bli väldigt lite av varan ”gåfotboll”.

Jag tror Danmark vinner till slut men finner mer värde i skottmarknaden kring Dolberg. Dolberg fick som ovan nämnt chansen från start mot Wales och efter den prestationen vore det nog lite väl magstarkt att bänka honom. Dolberg sköt hela fyra skott mot Wales, varav tre på mål och två av dessa i mål.

Chansen finns att den danske tränaren väljer att inte starta Dolberg, men då voidas också spelen nedan.

Dolberg är stekhet och uppenbarligen inoljad i självförtroende. Skottlinorna på den store dansken är för låga och jag spelar därför:

Dolberg ö0.5 skott på mål @ 1.90
Dolberg ö1.5 avslut @ 1.90


Spelen kan ni rygga ni här!

Chatta