Nederländerna – Gibraltar

Nederländerna gör mos av Gibraltar och förhoppningsvis utan att släppa in mål!

Veckans rek på Armenien mot Island satt utan några större problem och jag hugger tag i ännu en rek innan vi återvänder till ligafotbollen. Nederländerna har en halv fot i VM och att det blir en plump mot just Gibraltar är ju såklart helt osannolikt. Jag tror att Nederländerna tar tillfället i akt och kör över Gibraltar för att bättra på sin målskillnad utifall att det skulle bli en dramatisk avslutning mot Turkiet eller Norge på samma poäng. 

Nederländerna

Det var en mindre bra prestation under helgen av de orangea som bortaslog Lettland med blott 0-1. Lettland är dåliga men långt ifrån så dåliga som man kan tro. Laget är faktiskt väldrillade och bara i det här kvalet har man kryssat mot Montenegro och dessutom borta mot Turkiet. Lettland är klart, klart bättre än Gibraltar och är ett sånt där lag som kan stöka till det i vissa matcher i kval likt detta. Nederländerna inledde kvalet med en torsk mot Turkiet men har därefter jobbat på metodiskt och är sedan dess obesegrade. 

Jag hade inte gett mig på det här spelet om det var bortaplan, men hemma i Holland vågar jag sätta tro på att det blir full fokus och överkörning matchen igenom. På lagets tre hemmamatcher i kvalet såhär långt skrivs målskillnaden till 12-1 och då har motståndet varit enorma klasser bättre än Gibraltar. Inte minst senast när Turkiet avfärdades med 6-1.

Gibraltar

Det finns inte mycket att skriva om Gibraltars fotbollslandslag. Inga stjärnor, såklart, och laget är en slagpåse i varenda kval man deltar i. De enda andra landslagen man kan ro på är likvärdiga lag som Andorra eller San Marino. I övrigt får man fokusera på 11 spelare i eget straffområde för det mesta. Jag såg Gibraltar spela mot Norge för ett par veckor sedan och det var en overklig match, i synnerhet för mig som satt på allt från ö4.5 till ö8.5 mål för Norge. Norge kunde nämligen gjort 12 mål i den matchen, utan överdrift. Haland lyckades missa två vidöppna mål och en handfull frilägen missades och dessutom gjorde Gibraltars målvakt sin livs prestation.

Slutsiffrorna skrevs till 5-1 Norge vilket var det absolut minsta i vinstmarginalen den matchen kunde sluta med, med matchbilden som hade varit. Gibraltar gjorde mål på en jättetavla enda gången laget tog sig över mittplan och som ovan nämnt har jag sällan skådat så många missade lägen som Norge hade. Gibraltar försvarade sig inte ens bra, utan det var öppna gator för Norge i 90 minuter.

Hoppet är givetvis på noll för Gibraltar inför den här matchen då Holland är laget tveklöst bästa lag och Gibraltar det tveklöst sämsta. Senast, på hemmaplan för Gibraltar, så vann Holland med 0-7 och Gibraltar lyckades inte få iväg ett enda avslut på hela matchen. Alltså inte ett enda skott utanför eller i block eller dylikt.

Speltips Nederländerna – Gibraltar

Det här handlar enbart om Nederländerna gör en professionell insats i 90 minuter eller ej. Håller man fokus uppe och spelar matchen med hög intensitet rakt igenom så ska det sluta i still med 0-7 på bortaplan. Det skiljer givetvis ljusår på lagen och att Gibraltar inte lyckades få iväg ett endaste avslut senast vittnar om hur stor skillnaden verkligen är.

Nederländerna ska sätta 5 strutar i den här matchen, minst, utan att ens behöva förta sig. Precis allt handlar om inställning.

Enda sättet för Gibraltar att göra mål är om försvaret i Nederländerna underpresterar, direkt översatt till att de gör någon direkt tavla.

Matchbilden blir givetvis ett 90 minuter långt tryck mot Gibraltars kasse och på hemmaplan tror jag inte Nederländerna slår av på takten över huvud taget. Så länge bollarna trillar in med jämna mellanrum med normal varians kontra XG så ska detta spelet hitta hem utan några större problem. Jag har använt BET365 betbuilder för att bygga ihop kombon och oddset hos nämnd site är högre än hos övriga med god marginal.

Jag spelar Nederländerna ö4.5 lagmål + Nederländerna att hålla nollan @ 1.70 BET365 BETBUILDER

Chatta