Esport

G2 – NIP

G2 – NIP

Kvällens andra semifinal spelas mellan G2 – NIP och G2 med KennyS har spelat över förväntan. Till dagens match är G2 favoriter och även om det kommer en stor reaktion på att Device saknas så ska man passa sig för att spela NIP. Istället ligger mitt fokus helt på att G2 kan vinna detta efter två kartor.

G2 – Stora favoriter

G2 har trots problem med visum för sin IGL Nexa visat upp väldigt bra spel och är rättvist i semifinal som vinnare utav Grupp A. Niko finns återigen som IGL och det läskiga för NIP är att det inte märks av på hans individuella prestation. Han har på 6 kartor en HLTV-rating på 1.31 vilket är näst bäst under IEM Winter (bara Virtus.pro spelaren Jamie har bättre på 1.35). Laget har även fått tillbaka den gamla legendaren KennyS på servern och även om han är långt ifrån sin toppform så har han inte gjort bort sig. Hela G2 spelar väldigt bra för tillfället och mot NIP är laget stora favoriter efter information att Device inte kommer till spel.

Nu har båda lagen en reserv och ska man jämföra KennyS mot Phzy så tar jag fransosen alla dagar i veckan. Han har erfarenheten och även om han individuellt varit bättre så ger han ett lugnt till G2 och kan hjälpa Niko att styra spelet. En stor fördel till G2 kommer vara att laget får spela Mirage, en karta där NIP med Device varit katastrofala. Hur veton än ser ut så får G2 spela tre kartor dem kan spela och det skulle inte alls förvåna mig ifall det blir en komfortabel 2-0 seger för G2.

NIP – Device sjuk och missar matchen.

Spelidén har sedan början av veckan varit klar i denna match och tanken var inte att spela NIP. Nu har Device blivit sjuk och organisationen gick ut med att Young Ninjas awp spelare Phzy kommer att ersätta honom. Phzy är en väldigt bra spelare men detta blir hans första tier 1 match och att få kliva in i en semifinal med kort förberedelser är aldrig bra för en yngre spelare. NIP har inför denna match inte varit felfria i sin prestationer och detta kommer inte att förbättra det då Device är den spelare i laget som kan Danska och har hjälp es3tag oerhört mycket både ingame och utanför servern.

För NIPs del så handlar det om att försöka komma innanför huden på G2 och spela lite mer ”wild and crazy”. Hampus & REZ är fortfarande en farlig duo och kommer kunna göra skada på G2 och kan Phzy hålla sina nerver i styr så kan det bli någon slags match här. Ett av NIPs största win conditions är Device och med han borta så tappar laget mycet pondus och identitet. Ancient var innan informationen om Device deras självklara val och även om laget fortsatt bör gå på det spåret så kommer det inte vara lika vackert som vanligt.

Speltips: G2 – NIP

Har länge varit inne på att plocka G2s sida i denna match och framförallt på deras karta (map 2) då dem har en stark bestraffning i Mirage (och D2). Förutom dessa två har lagen en ganska lik map pool och om det redan innan var värde på G2 och tufft för NIP i veton så blir det inte lättare nu. Oddset har sjunkit under tiden jag skrev denna text men gillar fortfarande värdet på att G2 vinner map 2 med minst tre rundor.

Mitt spel i matchen blir G2 -2.5 map 2 till oddset 1.72 hos Bet365

//Emil

Chatta