Adams Ammunition

Leeds – Southampton

Premier League är tillbaka!

I skrivande stund har Sverige sin match mot Polen kvar att spela och förhoppningsvis är vi klara för VM när fina Premier League återupptas.

Väl när detta sker, på Lördag, så lägger jag inledningsvis fokus på matchen mellan Leeds och Southampton.

Två av ligans klart vildaste lag där ingen egentligen har något för att spela kryss. Bägge är normalt sett lag inblandade i matcher med väldigt mycket målchanser och jag har svårt att se att det blir annorlunda på Elland Road till helgen.

Spel: Över 2.75 @ 1.84 BET365

Leeds

Bielsa fick till slut gå och sedan dess har Leeds rest sig. I alla fall resultatmässigt. Strax innan uppehållet inkasserade man två  helt enorma trepoängare som i bägge fallen bärgades på tilläggstid via 2-1 mot Norwich och 2-3 mot Wolverhampton. Det var dock två segrar av enorm rättvisa eftersom att Leeds skapade häpnadsväckande bra siffror offensivt och klockade in på över 3.0 i XG i bägge fallen mot runt 1 för motståndarlagen.

Bortser man från en horribel prestation mot Aston Villa så har dock läget i Leeds förbättrats markant sedan Bielsa klev av. Matchen mot Leicester borta förlorades med 1-0 men borde snarare vunnits med 0-3. 3 av 4 prestationer efter Bielsa har alltså varit total slakt i Leeds favör och man har skapat mängder med målchanser.

Leeds var under Bielsa slaskiga och det är man fortfarande. Man är dock betydligt mer konsekventa i hur mycket man skapar framåt numera.

Southampton

Saints var inne i en kalasperiod för ett par veckor sedan och fick ett tag räknas in som ett av ligans mest formstarka lag. Veckorna innan uppehållet blev dock en annan verklighet för Saints som landade pladask med 3 raka förluster mot Newcastle, Watford och Manchester City.

Vad som dock varit en röd linje oavsett vinster eller förluster är att Southamptons matcher tenderar att spåra ur rätt ordentligt. De fem senaste har blivit 3 mål eller fler och senast det blev färre än 2 mål i en match där Southampton var inblandade var den 5:e November 2021.

Southampton är superfina offensivt när saker och ting klickar och samtidigt allt annat än stabila bakåt.

Speltips Leeds – Southampton

Det här är en match som ska ha alla ingredienser för att bli målrik. Bägge lag har sina klart, klart störst lysande stjärnor offensivt och bägge lag har förtvivlat svårt att hålla nollan. Leeds har skapat hejdlöst mycket målchanser sedan Bielsa försvann och hemma på Elland Road i läget man befinner sig nu så finns inget annat än att gå för tre poäng.

Southampton sprang som sagt in i en mindre bra period strax innan uppehållet men matcherna var fortsatt stökiga.

Det här är två lag som både på pappret och i spelet på banan är obalanserade. Framtunga så det står härliga till och bägge spelar hellre fartfylld offensiv fotboll än kontrollerande tillställningar.

BET365 ligger ett par punkter över övriga och jag tar denna tidigt.

Spel: Över 2.75 @ 1.84 BET365

Chatta