Europatipset Analys

Europatipset 20/4-22

Fotbollsbonanza är bara förnamnet denna onsdag när Premier League, La Liga och Ligue 1 alla har vecko-omgång. London-derby, “Fågelmöte” och Derby de la Cote d’Azur är några av godbitarna. Då har vi inte ens nämnt vår älska allsvenska där fyra strider ska synas, bland annat stormatchen mellan IFK Göteborg och Djurgården. Som vanligt hittar ni planetens bästa analys och den bästa uppladdningen på Twitch inför här på Stugan. Ni gasar vi mot 13 rätt!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Missa inte uppsnack Europatipset ikväll kl 17.45 – Live på Twitch

Spelstopp Europatipset: 18:59

1. Chelsea – Arsenal 1
Vi river igång med en het engelsk duell från Stamford Bridge. Chelsea har chansen att mer eller mindre säkra tredjeplatsen vid tre poäng och mycket talar för att The Blues kommer göra så. Bortsett debaclerna mot Real Madrid och Brentford på denna arena i början av månaden har Tuchels lag gått starkt en längre tid och på slutet har lirare som Mount, Loftus-Cheek och Werner lyft. Då blir det tufft för ett formsvagt Arsenal, utan Partey och Tierney, att stå emot. The Gunners såg ut att lägga beslag på fjärdeplatsen men har tappat allt den senaste tiden och kommer till spel med trippla nederlag, trots ett skapligt spelschema. Ettan streckas väl hårt men är en potentiell “åsnespik”.

2. Manchester City – Brighton 1
Liverpool fortsatte spänna musklerna under gårdagen när de krossade Manchester United med 4-0 i North West Derby. Därmed måste City vinna här för att återta tronen högst upp i Premier League-tabellen. Det mesta tyder såklart på att så sker men så given som 90 procent är knappast ettan. Brighton har hittat tillbaka efter sin formsvacka och kommer från starka trepoängare mot Arsenal och Tottenham. City är givetvis en nivå upp men man ska komma ihåg att Fiskmåsarna tog en poäng med mersmak på Anfield tidigare under säsongen. Rensarkrysset ska med!

3. Everton – Leicester 1
Över till Goodison Park och ett viktigt möte för Everton. The Toffees tog en minst sagt viktig trepoängare mot Man United i den senaste omgången och återfinns därmed alltjämt ovan giljotinen. Hemma i Merseyside finns som vanligt en viss trygghet där ändå sju matcher av 15 vunnits trots lagets harvande denna säsong. Leicester har i sin tur inte visat mycket, framförallt inte på bortagräs, och har inget märkbart att spela för mer under säsongen än Europa Conference League. Rävarna saknar Vardy och Ndidi vilket får anses som deras nav. Då blir det tufft att stå upp mot ett motiverat Everton. Spikettan gillas!

4. Newcastle – Crystal Palace X
Fågelmöte från St. James’ Park när Gigantens kära skator ska försöka flyga högre än Örnarna från London. De svartvita har övertygat när det vankats hemmamatcher och kontraktet får sägas vara hemma efter de dubbla skalperna mot Wolves och Leicester. Möjligen kan det göra att de svartvita slappnar av när erkänt svårspelade Crystal Palace står på andra sidan. De blåröda har lyft under Vieira, framförallt spelmässigt, och har ett tacksamt truppläge inför trippen norrut. Newcastle saknar Trippier och Wilson med flera men har däremot planens bästa spelare i Allan Saint-Maximin och Bruno Guimaraes. Svårtippat, gärna alla tecken.

5. Juventus – Fiorentina 2
Hett rivalmöte i Coppa Italia där Dusan Vlahovic ska försöka visa att släkten är värst. Serben har spottat in mål även i Juventus-tröjan men som lag flyger inte “Den gamla damen”. 1-1 hemma mot Bologna var ytterligare en svag insats och här riskerar Juve att tappa den 1-0-ledning de har att gå på från första mötet i Florens. Gästande Fiorentina är nämligen Italiens mest formstarka lag och var klart bättre när dessa gäng drabbade samman på Artemio Franchi. Inte omöjligt att Viola får retroaktiv utdelning i Turin. Tipparna målar däremot upp ettan till oanade höjder. Då är det bara att gå emot – X2!

6. Celta Vigo – Getafe 2
Från västra Italien till Spaniens dito och vackra Galicien. Celta Vigo stod för en liten knall i söndags när de slog tillbaka Athletic Bilbao på bortagräs efter mål av Iago Aspas och Fran Beltrán. Intressant är dock att de himmelsblå tagit fler poäng på resande tass än hemma på Balaídos denna säsong. Det har varit tydligt att Coudets gäng haft svårt mot lågt liggande lag utan trivts bättre när de fått ytor. Här ställs de mot ett av ligans mest organiserade lag i form av Getafe. Då är det fara på färde för ett Celta som inte har speciellt mycket att spela för. Gästerna lirar i sin tur för kontraktet och kommer sälja sig dyrt. Även om Getafe haft stora problem på bortagräs är känslan att de löser minst en pinne. X2 är ett spännande drag.

7. Osasuna – Real Madrid 2
Real Madrid satte den berömda spiken i kistan i söndags när de återigen tråcklade sig ur ett omöjligt läge. Ett 0-2-underläge på Ramón Sánchez Pizjuán, där Sevilla inte hade förlorat mot inhemskt motstånd denna säsong, förvandlades till en 3-2-seger i den andra halvleken när en viss Benzema avgjorde på tilläggstid. Ancelottis maränger övertygar sällan spelmässigt men har en förmåga att dra det längsta strået. Osasuna i Pamplona är ingen lätt uppgift men det mesta talar för att vi får se scenariot upprepas där Los Blancos är kliniska när lägena dyker upp. Ytterligare en potentiell “åsnespik”.

8. AIK – Varberg X
Dags för allsvensk boll och vi inleder på Friends Arena. Här är AIK en stormakt men Gnaget har inte agerat som den titelaspirant man förväntar sig under inledningen av säsongen. Sju insläppta i bortamatcherna mot Häcken och Malmö vittnar om att allt inte står rätt till där Grzelak har haft svårt att få till en fungerande backlinje. Framåt har det i sin tur inte sett tillräckligt bra ut ännu trots att Jordan Larsson tillkommit. Varberg står på sex friska pinnar efter tre omgångar och ser återigen ut att gå mot en stark säsong. Hallänningarna har bland annat slagit tillbaka Norrköping på bortagräs efter en perfekt taktisk genomförd match. Jocke Persson har taktiken klar för sig även på nationalarenan och då kan det bli poäng för detta skrällgäng. Alla tecken i jakten på storkovan!

9. IFK Göteborg – Djurgården 1
Från Stockholm till rikets näst största stad där ett tungviktsmöte tar vid framför ett fullsatt Gamla Ullevi. Blåvitt har öppnat Allsvenskan svagt mängder av år på raken men nu har Änglarna fått en pangstart med tre raka vinster. Blott ett insläppt är starka papper där städgumman Gurra Svensson gjort jobbet samtidigt som Marcus Berg levererat i offensiv riktning. Detta blir något att bita i för ett Djurgården som inte levt upp till förväntningarna så här långt. Edvardsen har gjort det skapligt men däremot har en spelare som Haksabanovic inte kommit upp i nivå. Mange Eriksson har även en bra bit till toppformen. Järnkaminerna har ytterbacksbekymmer med Pierre Bengtsson samt Elliot Käck borta och kan komma att få problem här, precis som i fjol när de föll med 0-3. Värdet finns till höger men här tycker undertecknad likväl att 1X känns bäst.

10. IFK Norrköping – Häcken 1
Häcken öppnade rekorduselt i fjol och nu har Peking startat katastrofalt med trippla nederlag. Spelmässigt ser det dock inte så farligt ut där Norrköping varit väl så bra som motståndet i samtliga tre kamper, trots att de gästat både Tele2 och Friends. Häcken plockades ned på jorden senast i derbyt mot IFK Göteborg där Blåvitt stack hål på Getingarnas bubbla. På det stora hela känns Peking både mer färdigt och snäppet bättre än göteborgarna som troligen inte kommer lösa mer än en position runt plats 7-8. Norrköping vaknar till liv denna onsdag och grejar säsongens första trea – etta!

11. GIF Sundsvall – Kalmar FF 2
Goe goe Henrik Rydström fortsätter göra underverk med sitt älskade Kalmar. Smålänningarna kunde mycket väl fått med sig en pinne från premiären mot Malmö men föll tungt med uddamålet. De rödvita har dock studsat tillbaka snabbt med dubbla, kassaskåpssäkra, triumfer. Oliver Berg fortsätter leverera och här ställs norrmannen från klubbens han värvades från, Sundsvall. Giffarna är inte redo för Allsvenskan, det har synts tydligt de inledande tre omgångarna där norrlänningarna fallit klart. Hemma på NP3 Arena kommer de dock ta sina poäng och att de kan lösa ett kryss här ska inte uteslutas. När tvåan överstreckas kraftigt bör åtminstone mittentecknet sällskapa.

12. Monaco – Nice X
Kalaset avslutas med två toppmöten i Frankrike och först ut har vi ett hett Derby de la Cote d’Azur från den franska rivieran. Monaco tippades utmana i toppen inför säsongen men det är först på slutet de rödvita växlat upp och tagit sig upp på en sjätteplats. Nice öppnade urstarkt men har mattats något den senaste tiden. Örnarna är dock alltid att räkna med där skickliga managern Galtier styr laget med järnhand. En CL-biljett finns inom räckhåll för båda dessa lag och mycket står således på spel på Stade Louis II. En jämn historia ligger i korten där man gör bäst i att täcka upp från start.

13. Strasbourg – Rennes 1
Sista anhalt blir vindistriktet Alsace där Strasbourg håller huvudet riktigt högt denna säsong. Racermännen ligger på en urstark femteplats och har således alla möjligheter att lösa en Europaplats. Offensiven har varit magisk med Ajorque och Diallo, och även hemmaspelet har imponerat. Rennes gör i sin tur det också riktigt bra och har en sylvass offensiv med Terrier och Laborde som stått för 33 mål tillsammans. Närmast kommer dock de rödsvarta från ett svidande nederlag och känslan är att ett formstarkt Strasbourg har momentum framför fansen på Stade de la Meinau. Den vågade spikar ettan!

Stugans superspik!

⚽️  Everton
The Toffees har vunnit sina två senaste hemmamatcher och möter ett Leicester i helt rätt läge. Rävarna saknar flera viktiga pjäser och har inget nämnvärt att spela för längre. Fin etta på Goodison Park!

Stugans kupongrensare!

💣  Fiorentina
Juventus övertygar knappast och möter här ett formtoppat Fiorentina som inget annat vill än att fälla sina rivaler. Med en 1-0-ledning i ryggen har “Den gamla damen” allt att förlora och undertecknad blir inte förvånad om Juve fallerar. X2 rensar friskt och är en grym väg att gå i Piemonte.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta