Häcken – Hammarby

Megamöte på Hisingen!

Alla som vurmar för Allsvenskan gnuggar tassarna inför denna lördagseftermiddag. De blågula blickarna riktas mot Hisingen där serieledarna tar emot tabelltrean när åtta omgångar återstår av säsongen.

BK Häcken toppar det svenska finrummet med en poängs övertag gentemot Djurgården och fem pinnar ner till Hammarby. Getingarna har framför allt övertygat i offensiv riktning, 51 fullträffar är överlägset bäst i klassen och 21 av dessa är signerade skyttekungen Alexander Jeremejeff. Närmast kommer Per-Mathias Högmos herrar från ett 1-1-möte med Kalmar på Guldfågelns gräs där nyförvärvet Tobbe Sana räddade det gulsvarta skinnet.

Hammarby har ingen som utmanar om skytteligatiteln men de grönvita har prestigeförvärvet Berisha hunnit bomba in fyra bollar på sju framträdanden. Däremot kan Marti Cifuentes luta sig mot en av de bästa poängproducenterna i form av återvändaren Besara som ackompanjerar nio strutar med åtta framspelningar.

Bajen har förvisso mött tuffa opponenter på senare tid men formen är inte den bästa i bortalägret. Tre raka allsvenska arrangemang utan smak av segerns sötma lär betyda att Martis mannar måste ta en trea på Bravida Arena för att hålla liv i sina drömmar om guld. 2-2 mot AIK borde ha varit mer, 4-1 i brakan mot IFK Norrköping var ett rejält bottennapp och det mållösa derbyt mot Djurgården senast var klent mot bakgrund av att de blårandiga gick på hörntänderna.

Förutsättningarna inför helgens toppmöte talar för Häcken på fler än ett sätt. Till att börja med är gästernas lista över saknade pjäser betydligt tyngre. Varsin avstängd pjäs lär också åsamka mer skada hos gästerna, Hammar sitter på den gulsvarta botbänken medan landslagsmässige Kurtulus sitter i den grönvita skamvrån.

Historiskt sett har Hammarby haft oerhört svårt att hävda sig i motsvarande möten. Bajen har inte besegrat Häcken på västkusten sedan 2005. 5-4-0 lyder facit sedan dess.

Att lira -0,25(halva insatsen åter vid kryss) lockar mest. Fyra raka inbördes möten i seriespelet har renderat i delad ära. Båda har varit kryssbenägna under höstens begynnelse och även om Hammarby är i stort behov av en trea så lär Häcken kunna tänka sig att dela på skörden.

Marknad: Häcken – Hammarby
Spel: Häcken -0,25
Odds: 2,21
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 17 september 15.00

Lycka till
Greven