Innebandy-SSL-speltips

Kalmarsund – Nacka

Kalmarsund – Nacka

Kalmarsund har som förening gjort en bra resa både på herr och dam sidan som nu börjar belöna sig. Damerna lekte hem allsvenskan förra året och i premiären mot Warberg visade man att det är en satsning för slutspel och dem finare placeringarna som gäller. Nacka åkte på en väntad förlust mot Team Thorengruppen i sin premiär och där var det aldrig något snack om saken. Kalmarsund är ett klart bättre lag än vad Nacka är just nu och när Coolbet sticker ut med nästa 20 punkter mot övriga konkurrenter så är vi där och hugger.

Kalmarsund

Det började med att Kim Nilsson kom hem till herrarna och sedan var det dags för damerna att göra samma resa. Det blev Moa Tschöp som skulle bli damernas stora stjärna och som back tog hon hem poängligan i Allsvenskan förra året och började säsong borta mot Warberg med 0+3. Med en Tschöp i form så kommer Kalmarsund kunna utmana många av lagen som varit i toppen under de senaste året och missar Kalmarsund slutspel i år är det nästan lite av en skräll.

Kalmarsund har flera spelare som håler en bra SSL nivå och förutom Tschöp så har man bland annat kapten Sjödin, Sara Waktel och Julia Zachrisson med meriter ifrån SSL. Där bakom finns det två målvakter iEkholt & Mannerstål så det är en nykomling med bra rutin, talangfulla spelare och en förening som satsar hårt på att både herr och dam ska lyckas.

Hemmapremiär i SSL är alltid speciellt och det bör bli en hel del folk på läktaren vilket alltid är kul i en sport som annars saknar mycket publik. Nacka har ett par spelare som Kalmarsund behöver se upp med men i denna match så behöver Kalmarsund bara fortsätta som man gjorde mot Warberg och fokuserar på att spela sitt egna spel och inte ändra om för mycket pga. motståndarna så vinner man detta med ett par bollar.

Nacka

I premiären var man aldrig nära att utmana Thorengruppen som satte gasen i botten direkt och körde över Nacka. Nu har laget fått reflektera och justera lite i en vecka och det är ingen lätt uppgift att åka ner till Kalmar och hämta poäng. Nacka är fortfarande ett väldigt ungt lag och det har tappat ett par spelare inför säsongen men samtidigt så är Philippa Blom tillbaka i laget efter en säsong i Schweiz och det kommer att bli en hel del poäng från hennes klubba, kan hon ta sig förbi Tschöp idag?

Förutom Blom så har Nacka fått behålla sin bästa spelare och kapten Vilde Rundfloen. Det här är en bra spelare och det lär ha funnits ett och annat anbud från andra klubbar. Nacka får ihop ett farlig första femma men det saknas en bredd hos laget för att kunna utmana topplagen. Nacka kommer säkert att lösa ett nytt kontrakt även denna säsong men något slutspel blir det inte och Kalmarsund är ett lag som ska vara längre upp i tabellen och målsättningen för de olika lagen är annorlunda.

För Nacka handlar det om att få ihop defensiven för att släppa in 14 mål i en match gör att det blir tufft att få poäng. Kalmarsund har en starkare bredd och bättre spets och även om Nacka slagit bättre lag än Kalmarsund under tidigare säsonger så kliver man in i denna match som underdogs och det är nog inte många som förväntar sig att poängen ska med hem till Stockholm.

Speltips Kalmarsund – Nacka

Tittar vi på förutsättningarna, laguppställningarna och målsättningen för de olika lagen så är det en självklarhet att Kalmarsund ska ha Nacka bakom sig denna säsong och jag tror att vi kommer få se det på planen idag. Tycker att Kalmarsund är så pass mycket bättre i det flesta momenten att man ska kunna städa av Nacka på hemmaplan och de flesta spelbolag ligger runt 1.60 i odds vilket känns mer korrekt än Coolbets lilla utskick här.

Mitt spel i matchen blir Kalmarsund till oddset 1.80 hos Coolbet

//Emil

Chatta