Coola trippeln

Coola trippeln – Därför kan tripplar vara bra!

Det behöver inte vara dåligt att spela tripplar – vilket många tror!

Vilken start vi fick på den coola trippeln första veckan. Våra lag vann totalt med 9-1 och spelet satt till över 8 ggr pengarna. Den här helgen har jag tre riktigt fina ideer men först tänkte jag skriva lite om varför det kan vara riktigt bra (eller dåligt) att spela tripplar istället för singlar. 

Spelbolag gillar normalt att vi spelare kör multiplar. Varför är det så? Det enkla svaret är att spelaren förlorar mer i snitt på att spela kombinationer än singelspel om man spelar samma insats. För att förklara det kör vi återigen exemplet med slantsingling. 

KIKA IN COOLA TRIPPELN INFÖR HELGEN HÄR!

Ett spelbolag erbjuder 1,80 i odds på krona och 1,80 i odds på klave. Det innebär en återbetalning på 90%, det vill säga att du förlorar 10 kr på varje satsad hundralapp. Men vad händer om du bettar att du vill ha tre krona på raken? Korrekt odds är såklart 8 ggr pengarna (2*2*2) men nu kommer du att få (1,8*1,8*1,8) 5,83 ggr. På varje satsad hundralapp blir återbetalningen 72,9%. 

Detta gäller såklart även på oddsspel. Spelar du odds som inte har värde i sig och kombinerar med andra så kommer tripplarna vara ännu sämre. Det är därför vi i stugan alltid avråder från att ta med oddshöjare eller kombinera spel bara för att få en större vinst. Ofta kan spelaren ha en eller två riktigt fina drag, men när de kombinerar det med några sämre spel, försvinner hela värdet i de första spelen. 

Men det som är spännande med detta och som ofta förbises även av duktiga spelare är att det även gäller tvärtom. Kombinerar du spel med värde med varandra så blir totalen ännu bättre. Ett annat spelbolag erbjuder nu 2,20 i odds på krona och likadant på klave. En enkel flip ger dig 10 kr i EV per kast men om du tripplar och får hela 10,65 på att du flippar krona tre ggr, är EV på trippeln hela 33 kr på satsad hundralapp. 

I betting så är hittar man oftast inte värdet på ett lika enkelt sätt som vid en coinflip. Det kräver att man är påläst och väljer rätt lag i rätt lägen och allt det där andra som är minst lika viktigt som att välja rätt odds. Men grunden för att vinna är ändå att skippa att spela dina kombinationer på det där första spelbolaget och istället lira på det andra. 

Detta andra spelbolaget är ofta coolbet. Återbetalningen är väldigt ofta nära 100% på oddsen och de ligger nästan oförskämt högt i odds på många marknader. Detta gör att du ofta kan hitta värdespel på flera matcher samtidigt, vilket kan vara svårare på andra spelbolag. Och gör man då kombinationer mellan dessa så kommer du med all säkerhet spela tripplar och annat som är riktigt bra spel i längden.

Första veckans trippel fick vi som sagt till hela 8,4 gånger. Inget annat spelbolag hade trippeln till högre än 8 då. Det kan ses som en mindre skillnad, men om du spelar relativt ofta så kommer det märkas i spelkassan på slutet av året. 

Registrera dig på COOLBET, få 100kr och rygga mig här!