europatipset bild

Europatipset 30/5

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Spela på Svenska Spel Sport och Casino med vår länk och hjälp till att bidra med tävlingar och annat godis vi kör i stugan [/vc_column_text][vc_column_text]Svenskt för hela slanten denna röda dag, något som innebär spelstopp redan klockan 14.59. Kupongen toppas av cupfinalen mellan Häcken och AFC Eskilstuna där också radens största favorit hittas. Inte helt omöjligt att fälla göteborgarna och även ett par andra alltför betrodda lag denna Kristi Himmelfärd. 13 rätt på Stryket i lördags och Bengans bragdartade SCOOP-titel i måndags. Nu är det dags att även slakta Europatipset!

Spelstopp: 14.59

1. Häcken – AFC Eskilstuna 1
Dags för cupfinal och frågan är om AFC Eskilstuna kan stå för ännu en skräll. I gruppspelet segrade sörmlänningarna trots att IFK Norrköping var en av motståndarna och lades AIK på rygg efter straffar. Defensiven är lagets styrka och här gäller det att hålla Häckens farliga offensiv i schack. Då kan det bli en trevlig eftermiddag på Hisingen i Göteborg. Det är inget snack om att de gulsvarta, som här får tillbaka Paulinho efter skada, ska ses som solklara favoriter. När strecken ser ut som de gör ska dock knappast ettan stå ensam. Här garderar vi i sedvanlig Stugananda för att på så sätt kunna plocka hem storkovan.

2. Bodens BK – Sollentuna 2
Från Göteborg till Norrbotten och ett möte i Division 1 Norra. Bodens BK är nykomlingar i serien och har haft det minst sagt kämpigt hittills. Endast ett mål framåt på nio omgångar vittnar om att staden istället får vara stolta över sina handbollsdamer. På det gröna fältets schack har de grönklädda inte mycket att komma med och vi kan återigen räkna med att Tomas Erikssons gäng får en svettig afton när Sollentuna kommer på besök. Stockholmarna har inte haft någon vidare start på säsongen men är normalt ett stabilt mittenlag. Här ska de vara för bra för Boden och tvåan är gjuten.

3. Gefle – Team Thorengruppen X
Gävle mot Umeå i nästa batalj. Team Thorengruppen har ett framgångsrikt innebandylag men fotbollsherrarna gör det även bra i Division 1 Norra just nu. Linus Sahlin är en klasspelare som tryckt in fyra mål på sina fyra senaste starter. Samtliga av dessa har också lett till trepoängare. Mot Sollentuna när 22-åringen var avstängd blev det dock en hedersam förlust. Här ska Team TG FF verkligen inte räknas bort. Gefle vann förvisso senast med 2-1 mot Karlstad vilket gav klirr i kassan på Stryktipset, men här övervärderas den ex-allsvenska klubben. Detta är på förhand ett helt jämnt möte och då lockar X2 klart mest.

4. IF Sylvia – Sandviken 2
Nästa besök är klassiska Östgötaporten där inte bara IFK Norrköping huserar, även Division 1 Norras nykomlingar IF Sylvia håller till på denna arena. De gör det skapligt och stod för en fullgod insats mot topplaget Akropolis senast trots att det blev förlust. Innan dess hade dock östgötarna två raka vinster. Sandviken kommer från en 1-0-seger mot Linköping City och hakar på i toppen av serien. Allsvensk rutin finns i spelare som Olof Mård och Leo Englund. Den sistnämnda har öst in mål hittills och är en av ligans bästa spelare. Värdet finns på tvåan som är en tänkbar spik. Jag litar dock inte på Sandviken fullt ut och kommer troligen gardera detta möte.

5. Karlslund – Umeå FC 1
För serieledande Umeå FC väntar den tredje resan till Örebro på kort tid. De två tidigare visiterna i skostaden har renderat i 2-1-vinster mot Rynninge och Forward. Nu blir det dock tuffare. Karlslund, med en meriterad spelare som Shpëtim Hasani i truppen, har ännu inte förlorat hemma den här säsongen och har faktiskt bara en torsk på nio matcher. Samuel “Vovven” Wowoah rattar spakarna hos de blåröda och har fått in ett bra go i laget. Umeå har stått för en lysande vår men det ska sägas att norrlänningarna inte är speciellt märkvärdiga på resande fot. Fint läge att gå för skrällen här!

6. Linköping City – Vasalund 1
Tillbaka till Östergötland och ett Linköping City som frustar efter att få spela i Superettan nästa säsong. Hittills har dock de blåklädda inte riktigt levt upp till förväntningarna utan placerar sig på en mittenplacering. Formen är illavarslande med endast en poäng på de tre senaste, men här ska fin möjlighet finnas till tre poäng när Vasalund kommer på besök till Linköping Arena. Solnalaget är nykomlingar i denna serie och chefstränaren Nebojsa Novakovic förfogar över en mängd talangfulla spelare. Rent truppmässigt är det dock en bit upp till östgötarna och här bör det bli tufft för de rödsvarta. Ettan är ingen dum spik.

7. Nyköping – Karlstad BK X
Rosvalla IP är skådeplatsen för kupongen sista drabbning i Division 1 Norra. Nyköping hade en fin start på säsongen med först och främst ett strålande gruppspel i Svenska Cupen och därefter sju poäng på de tre inledande matcherna i ligaspelet. Sedan har det gått utför för Bissarna, noll vinster på sex försök. Karlstad BK, som är nykomlingar, kommer som bekant från en svidande förlust mot Gefle. Laget från den soliga staden har dock imponerat och visat upp en stabilitet som gör att en mittenplacering bör vara möjlig. Framförallt på bortaplan har det sett bra ut för KBK. Räkna med en jämn historia här med knapp fördel gästerna. X2 i första hand men inte fel att koppla på hela säkerhetsbältet och helgardera.

8. Eskilsminne – Oskarshamn 2
Vi övergår till söderettan där Eskilsminne tar emot Oskarshamn på Harlyckans IP. De blågula skåningar hade en tung öppning på säsongen men har nu visat sin kapacitet, bland annat genom en 4-1-seger mot Utsikten. Oskarshamn är dock ingen lätt nöt att knäcka. I fjol kom smålänningarna tvåa i denna serie och var sånär att ta klivet upp till Superettan. Varberg, som just nu dominerar den serien, blev dock för svåra och kammade hem dubbelmötet tack vare bortamål. Det vittnar om OAIK:s styrka och här får de gälla som knappa favoriter. Närmare 50 procent på tvåan är dock för mycket för att spika. Det finns hög kapacitet hos Mattias Lindströms Eskilsminne och alla tecken är att föredra i detta ovissa möte.

9. Landskrona – Assyriska Turabdin 1
Landskrona spelade i Superettan i fjol och är nu favoriter i Division 1 Södra till att ta steget tillbaka. Målskytten Sadat Karim har dock lämnat och det har avspeglats på skåningarnas offensiv som ser trubbig ut. Det gör att alltför många matcher renderar i en poäng. Raden 4-5-0 efter nio omgångar vittnar om detta. Assyriska Turabdin är också nykomlingar i serien efter att ha plockat hem Division 2 Östra Götaland förra säsongen. Jönköpingslaget har stått för en mängd fina prestationer och ska inte underskattas. Landskrona har naturligtvis en bra segerchans men med tanke på hur de båda lagen agerat känns krysset långt ifrån otänkbart. Med 1X bör man dock sitta relativt lugnt i båten.

10. Lunds BK – Åtvidaberg 2
Vi fortsätter vår resa söderut och tittar till två bottenlag i Division 1 Södra på Klostergårdens IP. Lunds BK fick en magnifik start på säsongen men har nu gått svagt under en längre tid. Skåningarna är oförutsägbara och blandar sina prestationer hejvilt. Senast blev det en pinsam förlust mot Oskarshamn (1-5). Klassiska Åtvidaberg visar å sin sida inte speciellt mycket mer. Henrik “Fimpen” Gustavsson vaktar alltjämt kassen och i takt med att hans ålder har ökat har det hela gått åt fel håll för de blåvita. Sex raka matcher utan seger har det nu blivit för östgötarna. Det ska dock sägas att de varit med bra i de fyra senaste och förtjänat någon ytterligare pinne än den som kom borta mot Värnamo. Här lockar tvåan klart mest.

11. Täfteå IK – IFK Umeå 1
När vi väl är igång här hemma i Svedala ska vi givetvis titta till lite hederlig Division 2-fotboll också. Här har vi ett derby mellan två lag som gått svagt under öppningen. Täfteå har haft stora problem de senaste veckorna och äntrar arenan med det härliga namnet, Täfteborg, med fyra raka förluster bakom sig. Samtliga dessa har dock kommit mot lag från den övre halvan. IFK Umeå håller inte alls samma nivå och får finna sig i att vara knappa underdogs i detta möte. Det svenska folket tycks dock förbise detta och gör gästerna till favoriter med tanke på lagens senaste resultat. Helt felaktigt och något som givetvis ska utnyttjas. Ettan på Täfteå är en spik jag verkligen gillar om den fortsatt håller sig kring 30-strecket!

12. Asarum – IFK Berga 1
Längre ner i landet, närmare bestämt i Karlshamns utkanter i Blekinge, ska nästa två lag till rakning. Division 2 Östra Götaland är det som gäller här mellan två på pappret väldigt jämbördiga lag. Kalmarlaget IFK Berga öppnade säsongen starkt men har nu visat mänsklig form med blygsamma fem poäng på de fem senaste. Bortaspelet har dock varit riktigt habilt med tre vinster på fyra försök. Samtidigt kommer Asarum från två raka triumfer där meriterade Henrik Fribrock varit tongivande. Svårt att skilja dessa klubbar åt men visst ska Asarum ha en liten fördel i kraft av hemmaplan och form. Garderingar är dock på sin plats.

13. Örebro Syrianska – Lidköpings FK 1
Tillbaka till gnällbältet och Örebro där det finns en mängd kompetenta fotbollsklubbar. Örebro Syrianska är på frammarsch och toppar Division 2 Norra Götaland efter att ha producerat mål i parti och minut under våren. 30 baljor på åtta matcher är mäkta imponerande. Det nykomponerade anfallsparet Linus Lamu och Martin Alp öser in mål och har tillsammans stått för 20 fullträffar. Här kommer de göra livet surt för ligafyran Lidköping som, trots sin ligaposition, inte är på samma nivå. Gästerna har förvisso gjort det bra som nykomlingar i serien men här ska de inte ha mycket att sätta emot ett sprudlande hemmalag. Stenhård streckning på ettan här men det lutar åt att jag spikar av de rödgula.

Stugans superspik!

Täfteå IK
Oddsfavoriter men streckas som tydliga underdogs i detta derby. Täfteå har alla möjligheter att knäppa IFK Umeå på nästan och när procenten sticker ut så här mycket är det läge att gå för ettan fullt ut!

Stugans kupongrensare!

Karlslund
Närkingarna är inte dumma och har visat sig väldigt svårbesegrade den här säsongen. Endast en förlust imponerar och Umeå FC kommer knappast få en lätt vistelse i Örebro. Ettan på Karlslund är ett givet tecken denna torsdag!

//Magikern

Lira med gubbarna HÄR!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta