Eurovosion

Eurovision med Stugan

Loreen mot Finska Cha Cha Cha

Nu är det 11 år sedan Loreen stod som segrare i Eurovision med låten Euphoria och hon har återigen satt sig i en drömposition efter en fin prestation i semifinalen. Kikar vi oddsen så är det en av de största favoriterna någonsin runt, och står i skrivande stund i runt  1.50. Vid en vinst tangeras dessutom Irlands segerrekord på sju vinster i Eurovisionfinalen. Så det är mycket som står på spel!

Vad är hotet då? Jo finska Käärija med låten Cha Cha Cha är en riktig fanfavorit för att citera Stefan och de har haft en riktig show nere i Liverpool. Kikar ni magasinet nedan som vi spelade in med Stefan så får ni en bra förklaring kring varför Sverige ändå är så pass stora favoriter. Mycket tillskrivs såklart att 50 procent av rösterna kommer från juryn.

Odds på Eurovision hittar ni här hos ATG

Magasinet:

Lördagens Stream 20:00

På lördag kör vi den sedvanliga Eurovisionstreamen med Bengan och vår egen Stefan. Streamen drar igång en timme innan nedsläpp och förväntningarna är höga efter tidigare års slakt! Precis som vanligt hittar ni sändningen på vår twitchkanal och finklädsel på Bengan är såklart utlovad.

Stefans Blogg:

Stefan Eriksson bloggar för fullt från Liverpool och delar med sig av bilder, intervjuer och repetitioner. Här får man även skarpa analyser kring artisternas prestationer i genrepen. Närmre än så här kommer man knappast. Så vi rekommenderar varmt att ni kollar in bloggen, så är vi alla redo att göra bra spel på lördagskvällen. Till Bloggen här

Odds på Eurovision hittar ni här hos ATG

Tidigare Svenska Vinnare i Eurovision:

1974: ABBA med Waterloo
1984: Herreys med Diggi loo diggi ley
1991: Carola Höggkvist med Fångad av en stormvind
1999: Charlotte Nilsson med Take me to your heaven
2012: Loreen med Euphoria
2015: Måns Zelmerlöv med Heroes

Startordning i Finalen

startordning eurovision

Vi ses på Streamen!