NHL Experten bild

Möt Stugans NHL-expert

Före detta klackledare, numer frilansande skribent för bland annat NHL.com/sv, SHL.se och Hockeysverige är Stugans nya NHL-expert. Sixten kommer att bjuda på genomgång av båda konferenserna späckat med smarriga säsongsspel och sedan dyka upp med speltipds när säsongen rullar igång.

Vi kör fem snabba frågor med Sixten!

Hinner du med något annat än hockey i livet?
– Jodå, mest familjen. Har fru och två barn och ett radhus där någon sorts terrorbalans råder.

Om hjärtat får tala, vilka vinner Stanley Cup denna säsong?
– Hjärtat? Oj. New York Rangers i så fall.

Du har träffat många NHL-spelare, vem är trevligast?
– Innan jag svarar så måste jag bara säga att hockeyspelare för det mesta är oerhört trevliga att ha och göra med. Oftast väldigt down to earth när man väl snackar med dom. För att svara på frågan: Niklas Kronwall, definitivt.

Roligaste hockeyminne?
– Jag skolkade från en halv dag i gymnasiet 2003 för att åka ner till Ängelholm och se LHC mot Rögle i kvalserien. LHC vann och räddade därmed Elitseriekontraktet. Åkte 12:00 och var hemma 4:45. Farsan var inte nådigt förbannad när jag kom hem. Jag hade, måhända i glädjeyran, glömt meddela min sena ankomst.

Kuriosa eller rolig anekdot om dig?
Vi kör kuriosa! Jag har en gång räddat en straff från NHL-spelaren Jakub Vrana. Gjorde det när han fortfarande tillhörde LHC och mina kompisar hade fixat så jag fick stå i mål på en träning med LHC. Inte en hel träning, tack och lov, men femton oerhört svettiga minuter.

Välkommen in i Stuganvärmen Sixten!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100