SSL Bild

Onyx IBK – Nykvarn IF

SPELTIPS

Speltid: 19.00 20/11 Onsdag
Odds: @3.05
Spelbolag: Svenska Spel

Spela på Nykvarn IF

Omgång 8 av Allsvenskan södra bjuder på årets första sörmlandsderby när Onyx tar emot nykomlingarna Nykvarn. Jag tycker att spelbolagen övervärderar hemmalaget enormt i denna match och väljer att kliva in på bortalaget.

Onyx har efter förra årets succé och SSL kval tappat stora delar av sin trupp och det syns att laget är orutinerat och aningen förvirrat ute på planen. Detta är även något som man kan se i lagets poängliga där man endast ser namn som har rutin från denna nivå tidigare.

Det är lagets första formation som tillsammans med målvakt Orrmo bär laget och när man möter lag med någorlunda bredd så blir det stora problem direkt. Onyx har tagit 6 poäng på dem inledande 7 matcherna och känslan är att man måste få in några spelare med rutin ifall man ska spela i Allsvenskan även nästa säsong.

Nykvarn är som sagt nykomlingar i Allsvenskan och många av spelare har aldrig spelat på denna nivå tidigare. Mycket förra året handlade om första formationen med bröderna rigogiannis + Janthe och utan dessa spelare så hade Nykvarn defintivt varit ett bottenlag. Inför denna säsong har man dock fått tillbaka Granlöf och Dahlström som tillsammans med några juniorer skapar en bra bredd i laget.

Det här är en jämn match enligt mig på förhand och mycket kommer handla om hur bra Nykvarn kan stänga ner Palm & co i Onyx första femma. Lyckas man göra det samtidigt som lagets andra kedja levererar offensivt så har man mycket goda chanser att plocka hem tre poäng samt krypa närmare en kvalplats.

Nykvarn vinner definitivt fler gånger än 1/3 i Rosvalla med dem förutsättningarna som lagen har och därför väljer jag att spela på en bortaseger här till oddset 3.05 hos Svenska Spel

/Emil

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta