Fotboll-speltips

Fantasy Premier League

Gamblingcabins Fantasy Premier League på Bethard

 

Uppdaterat: Det finns fortfarande ett otroligt värde att gå med i dessa ligor inför vecka 2 av fantasyn. Över 4.5 Miljon övervärde just nu i stora och 3000kr i Stugans turnering. 21 Augusti 13:30 är sista tid för inlämning av lag och du får börja 95% av genomsnittspoängen.

 

Nu är det dags för en ny säsong med engelsk fotboll och visst kör vi i stugan ett härligt uppsnack på twitch under torsdagkvällen. Men först lite information om vad det finns för utbud den här säsongen.

På fredag den 13/8 21:00 sparkar Premier League igång med matchen mellan Brentford-Arsenal. Innan dess gäller det att ha satt ihop sin line-up. Alla deltagare får 100 Miljoner i budget. Med den budgeten så ska du fylla ditt lag med en startelva, samt 4 avbytare. Alltså 15 spelare totalt. Den dyraste spelaren i spelet är Mohamed Salah på 12,5 miljoner, medan de billigaste pjäserna ligger kring 4 miljoner. Vi kommer att gå igenom de viktigaste reglerna längre ned i artikeln, samt köra en Twitchsändning torsdag kväll den 12 augusti klockan 20:00 med Timman och Samuel vid spakarna. Men först så ska vi visa vad det finns för trevliga ligor att gå med i.

 

Gamblingcabins PL-Liga 10 000kr GTD

Vår egna fantasyliga kostar 50 kronor att delta i och har en garanterade prispott på hela 10 000:-, vilket betyder att det troligtvis kommer bli fint övervärde för vår Community. Lösenordet är plstugan. Vi kommer dessutom köra en genomgång på twitch på tisdagkväll, där vi gemensamt bygger en bra strategi för den här typen av tävling. Signar du upp via vår länk här och sätter in 100kr, så får du dessutom 100kr i bonus. Perfekt om man vill göra flera lag.

Ligans Prisstruktur:
1. 250€
2. 200€
3. 150€
4. 100€
5-10. 50€
Lösenord: plstugan

Fantasy Premier League 20/21 – 11.7 Miljoner Garanterat!

Fantasy Premier League

Sen har vi den stora stora Fantasy Premier League turneringen med hela 11.7 miljoner kronor i garanterad prispott. Detta kommer bli en ruskigt smarrig turnering med dryga 2 miljoner kronor i förstapris. Inköpet i den här turneringen är 234 kronor och det går att göra flera lag om man vill.

 

Regler

Deadline för byten:
Den första spelveckan kan du göra ändringar hela vägen fram till avspark i matchen mellan Brentford-Arsenal (21:00 på fredagen) Kommande veckor så är det dock deadline 90 minuter innan rundan startar. Man kan alltså inte vänta in startelvor, utan besluten måste tas i god tid innan. Det samma gäller om du väljer att late regga turneringen, vilket är möjligt de första fyra veckorna. 90 minuter innan ska laget vara satt. Mer om late reg nedan.

Transfers:
Varje vecka så har du en gratis transfer att använda dig av, om du inte använder dig av din transfer så går det bra att spara den till veckan efter. Då har du alltså 2 gratis transfers. Det är dock maxtaket. Du kan alltså inte spara på dig 3,4,5 byten. Utan 2 är max. Vill du göra fler byten utöver dessa, så kostar det dig fyra minuspoäng per byte. Dessa kan du dock göra hur många du vill av, men det blir dyrt!

Prisförändringar:
Priset på spelarna kommer att förändras under spelets gång beroende på deras prestationer. Men förändringarna från vecka till vecka är generellt väldigt små. Nästan alltid bara 0.1M per vecka åt något håll. Mer om detta kan ni läsa på denna sida: https://www.bethard.com/en/fantasy/support-questions/soccer

Wildcards:
Wildcard är ett verktyg som du kan använda dig av två gånger per säsong. En gång under vecka 1-20 & en gång vecka 21-38. Aktiverar du detta, så innebär det att du kan göra hur många förändringar i ditt lag som du vill utan att det kostar dig några straffpoäng. Så ett tips är att noggrant kolla in vilken vecka detta skulle vara en bra möjlighet att använda sig av. Sen kan det givetvis vara som så att alla planer går åt skogen och 3 spelare går skadade eller avstängda. Då är det bara att dra fram livlinan och räta upp skeppet igen. Men missa för guds skull inte att använda dig av ditt första wildcard innan vecka 20 är över, för detta går ej spara till andra halvan.

Kapten:
Ni som är bekanta med fantasyspel vet om detta, men för er andra, så ger den spelare som ni väljer som kapten dubbla poäng. Man väljer dessutom en vice-kapten ifall att kaptenen inte skulle komma till start, så tar den spelaren över kaptensrollen.

Avbytare:
3 utespelare och en målvakt fyller du din bänk med. Du sätter dessutom upp vilken ordning du vill ha dina avbytare, så att om någon på planen ej spelare, så kommer ditt förstaval in i handlingarna istället. Viktigt att tänka på här är att man ALLTID måste ha en giltig formation. Du kan alltså in ställa upp med 2 backar tex. Skulle du alltså ha en 3 backslinje och noll backar på bänken, så är du i farozonen.

Late Registration:
Det är möjligt att gå med i den stora 11.7 miljonersligan fram till Game Week 4. Skapar du ett lag då så börjar du inte på noll poäng utan får komma in med 95% av genomsnittspoängen. En förändring från förra säsongen, då man fick börja med 70%. Så det gör att det kan vara attraktivt att hoppa med sent om man missar första veckorna.

Poängräkning Fantasy Premier League:
Poängräkning Fantasy

Bethard Bonus vid registrering – Få 100kr bonus om du sätter in 100kr

Registerar du dig via stugans länk, så får du en bonus på 100% upp till 100kr. För fullständiga regler kring omsättningskrav och dylikt så kollar du regler och vilkor. Perfekt då vår turnering kostar 50 kronor.

 

Här registrerar du dig för vår Fantasy Premier League!
Chatta