Så fungerar Powerplay Tips

Powerplay är Svenska Spels mest spännande spelform för alla hockeyälskare. Här gäller det att du som spelare ska försöka klura ut utfallet i åtta gastkramande ishockeymatcher alternativt head-to-head-kamper (mer om detta senare). Med omsättning som titt som tätt kryper över miljonen finns chans till att slåss om riktigt fina pengar i denna poolspels-form.

Spela Powerplay tillsammans med Stugan HÄR!

Se kommande Powerplay tips nedan:

20 april 18:59
Gambling Cabin
Analys
Poolspel
20 april 18:59
Gambling Cabin
Topptipset 20/4-21
Analys
Poolspel
20 april 18:59
Topptipset 20/4-21

Spel:

Analys
20 april 18:59
Poolspel

Spel:

Analys

Så fungerar Oddset Powerplay Tips

Kupongen består alltid av åtta matcher där samtliga rätt måste prickas in för att vinna. 

Tippa 1, X eller 2 efter eget bevåg med singelstreck alternativt halv- och helgarderingar. Här spelar du, precis som alltid när det gäller poolspel, mot andra spelare så att ha koll på streck kontra odds är en bra melodi för att bli en vinnande spelare och dessutom vara med och slåss om större vinstsummor. Med tanke på att lägsta radkostnad är en krona kan även den med mindre spelbudget vara med och fajtas om större vinstpengar vilket gör Powerplay tips både spännande och roligt. 

Några andra siffror att känna till är att 70% av omsättningen går tillbaka till spelarna direkt. 2,5 procent av resterande pengar fylls på i en så kallad rullpottsfond och resten av pengarna tillfaller Svenska Spel. Rull potten kommer därefter att återföras till vadhållarna och därmed öka prispotten på utvalda spel. Denna fond aktiveras generellt efter att en omgång inte hittat någon vinnare. Det kan tyckas mycket med omkring 27,5 procent av pengarna från potten av falla ut till spelbolaget men faktum är att sköter du dina kort rätt finns oftast fint värde att hämta på Powerplay ändå. En viktig detalj att notera är att extrapengar/rullpottspengar som erhålls på nya spel inte ingår i ovan 27,5 %. Vilket gör dessa omgångar än mer prisvärda. 

Är känslan att kupongen blir alltför svårlöst finns hjälp från Svenska Spel Sport & Casino att få. Tjänsten Xperten erbjuder färdiga kuponglösningar med olika insatser. Enkelt, snabbt och supersmidigt. 

Ångrar du ditt val eller kanske helt enkelt spelat fel är det ingen fara på taket. Spelar ni över internet har du hela vägen fram till minuten innan spelstopp som ditt Powerplay system går att annullera.    

Begrepp att ha koll på när det kommer till Powerplay  

Det finns som alltid en hög med begrepp som är viktigt att ha koll på när det kommer till pool spel. Detsamma gäller såklart också power play. Här förklarar vi några av dessa begrepp som kommer vara bra att ha med sig i jakten på åtta gröna bockar.  

Head-to-head

Utöver matcher mellan hockeylag finns också i Powerplay ett head-to-head-koncept. Här är det inte lag som ställs mot varandra utan spelare. Precis som i en vanlig hockey match ska 1, X eller 2 spelas men här är det mål för enskild hockeyspelare som gäller. Här brukar det som sticker ut allra mest vara krysset då dessa bataljer allt som oftast slutar med två mållösa iskrigare. Precis som i de vanliga kamperna finns en streckprocent från svenska folket att ta hänsyn till så visst kan det finnas värde i att lira Elias Pettersson som målskytt till låt säga 25 futtiga procent. 

Radinsats

Efter att antalet rader noterats på Powerplay kupongen ska också radinsatsen streckas. Här kan du som spelare välja mellan 1, 2, 5 eller 10 kronor. En mer favoritbetonad kupong med färre streck kanske därmed får en högre rad insats medan en tuffare omgång med hög skrällpotential endast kräver en krona i insats. Här är det med andra ord upp till spelaren själv att fundera ut hur man vill lägga upp sin kupong.

Spelstopp

Här gäller det att hålla koll på tiden. En minut innan omgången drar igång stänger Svenska Spel möjligheterna att spela på Powerplay. På varje kupong finns en liten text där spelstopp noteras så håll koll på inlämningstiden med andra ord.

Lottade matcher

När det kommer till lottade matcher vad gäller Powerplay skiljer spelformen sig lite från exempelvis Stryktipset. Här fördelas nämligen lotterna efter startodds. 16 möjliga utfall finns vilket innebär att 2.00 i odds genererar åtta bollar, 4.00 i odds blir fyra bollar i urnan och så vidare. Notera dock att ett tecken maximalt kan få tolv av 16 bollar, alltså 75% och minimalt 12,5 procent.

Spela Tillsammans

Att spela tillsammans med vänner, bekanta och kollegor är som alltid kul. “Spela Tillsammans” är ett koncept som Svenska Spel valde att lansera under våren 2019 och det har tagits emot med öppna armar av spelarna. Här kan ett lag med upp till 50 personer och därmed upp till 50 sålda andelar gå in och vara med och slåss om pengarna på diverse poolspel. Powerplay är inget undantag vilket innebär att du tillsammans med lagkamrater kan fightas om åtta rätt tillsammans.

Hur maximerar jag mina vinster på Powerplay?

Ställ dig först och främst frågan; vad är viktigast, att “bara” vinna eller att maximera vinsten? För om svaret är att bara vinna är det i grunden ett rätt enkelt val att därmed gå på favoriterna, gardera efter plånbok och hålla radinsatsen så låg som möjligt. Detta är dock inget vidare bra koncept om du vill bli en vinnande och profitabel spelare i längden. Bättre är faktiskt att försöka maximera sina vinster på Powerplay och använda samma metod som egentligen passar in på samtliga poolspel från Svenska Spel där streckvärdet ska sättas i första rum. Jämfört med exempelvis Stryk- och Europatipset gäller det dock även att ta en relevant radinsats i beaktande.

Streckvärde

Riktmärket är att hålla koll på så kallat streckvärde. Låt säga att match 1 erbjuder ett stängningsodds på 1.50 på hemmalaget. Detta motsvarar ungefär 66 procent i sannolikhet att just hemma laget vinner matchen. Streckas då ettan till under denna procentenhet är den en utmärkt värdespik. Låt därefter säga att match 2 erbjuder ett stängnings odds om 1.50 på hemmalaget men här skenar strecken iväg. 75 procent och tickande uppåt gör ettan till en värdemässigt usel spik. Här är det således läge att gardera eller rentav chansa bort ettan helt och hållet där det sistnämnda skulle garantera en bra utdelning vid åtta rätt. Kom ihåg att Power play likt andra poolspel liras mot andra spelare och här ska oddsen från spel bolagen enbart användas som riktmärke.

Kupongvärde     

Vissa Powerplaykuponger kommer vara fullsmetade med favoriter. Dessutom kommer du som spelare uppleva att streckvärdet i dessa fall kanske håller sig stabilt. Vid ett sådant tillfälle blir troligen inte utdelningen hög, men här finns det ändå fina möjligheter till att göra pengar. Här är det läge att hålla nere antalet rader (halv- och helgarderingar) och istället vrida upp radinsatsen. Som tidigare nämnts kan man välja att spela denna för 1, 2, 5, eller 10 kronor där en högre radkostnad naturligtvis gör stor skillnad om vinsten skulle hitta in. Är det däremot läge att fälla favoriter i parti och minut kanske fler tecken behöver användas och då kan man nöja sig med en låg radinsats. Det handlar helt enkelt att kalkylera ungefär hur hög man tror utdelningen blir. 

Svenska Spel plockar dessutom en mindre procent (2,5%) från varje omgång och stoppar in i en rullpott. Dessa pengar kan därefter placeras ut på utvalt Powerplay-objekt som en uppskattad bonus. Dessa omgångar brukar också ha en tendens att stå för en något högre omsättning och därmed blir det ett än mer fint kupongvärde. 

 Sammanfattning

Powerplay är en fantastisk spelform där ishockeyn står i 100% fokus. Full pott är det som gäller och här är det inte bara SHL, Hockeyallsvenskan eller NHL som ska bemästras. Även inslag som HockeyEttan, tyska DEL, ryska KHL och schweiziska NLA hittar titt som tätt in på kupongerna. Är man påläst och optimerar sina kuponger finns god möjlighet att göra en liten summa till något större för alla hockeyälskare!

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gamblingcabins integritetspolicy – GDPR

Gambling Cabin © 2021 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00