DIF-Frölunda-bild

SHL Finalrundan

Finalrundan i SHL – våre analys

Dags för andra matchen i finalserien. Första mötet i Göteborg vann Frölunda med 5-3 efter ett effektivt powerplay-spel. Andra mötet spelas på Hovet inför vad man kan anta ett stort tryck från publiken, vilket såklart oftast är en fördel att vara hemmalag. Jag har tidigare i slutspelet inte trott så mycket på Djurgården, det imponerade inte mot SAIK och jag tyckte inte de var speciellt bra mot Färjestad heller. Trots det hittar de sätt att vinna vilket är imponerande. Frölunda har varit tvärtom, de har varit riktigt bra med två snabba matchserier, 4-1 och 4-1 i kvart och semi gör att de har tre matcher färre spelade än Djurgården. De har alltså haft mer vila och chans att återhämta småskadade spelare.

Tror vi kan förvänta oss en liknande matchbild som senaste, tät intensiv match där specialteams kan vara avgörande. Har varit kul att följa Dick Axelsson under slutspelet, där han varit i hetluften rejält, speciellt i matchserien mot sitt förra lag Färjestad. Där han drog det längsta strået med tre poäng i game seven och var den som kom under skinnet på sina motståndare istället för tvärtom. I första mötet gjorde Dicken mål men drog också på sig en utvisning när Djurgården skulle forcera på slutet, ska bli intressant om linen med Dick och Sebastian Strandberg kan fortsätta producera och hålla sig på rätt sida utvisningsbåset. Vilket helt klart kan vara en nyckel för SM-bucklans hemvist kommande året.

I övrigt två riktigt vassa målvakter, frågetecken hur Reideborn hanterar det nya faderskapet, kan vara både påfrestande och inspirerande. Jag tror att kvällens drabbning mycket möjligt kan gå till övertid, men jag tror att Frölunda är det bättre laget med större bred och fler linor som producerar. Blir det övertid kan den extra vilan vara en avgörande faktor för göteborgarna. Tittar vi på oddsen är Djurgården favoriter på hemmaplan, jag tycker dock att det mer eller mindre är en slantsingling och då känner ju 2.30 på Frölunda inklusive övertid väldigt lockande.

Spel Frölunda money line Betsson 2.30

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100