Sisyfos damrekar bild

Sisyfos damrekar

Speltips DamAllsvenskan

Uppväxt med en familj som höll på med kortspel i alla dess former innebar att jag hamnade i gamblingens klor tidigt. Någon skulle säga att detta är ett gissel och det är ju helt korrekt för vissa människor. Men det är ju när man håller det på rätt nivå, ett fantastiskt kul tidsfördriv som förgyller din vardag och det är utifrån det som man skall se det.

Mitt namn är Tommy Nyberg och jag har fått det galet roliga nöjet att för Gamblin Cabins räkning bevaka spelmarknaden avseende damfotboll. Jag har en lång bakgrund inom flick- och damfotboll i Sverige och är för tillfället sportchef i IFK Kalmar som huserar i Elitettan men så sent som förra året var i allsvenskan. Mina tips och kåserier kommer att handla om damfotboll i allmänhet men självklart kommer fokus att ligga på det som intresserar er mest och det är tips till damfotbollen. Främst inriktar jag mig på Allsvenskan och internationell fotboll. Om det mot förmodan skulle finnas tips till elitettan så kommer jag att avstå att tippa det för att det inte skall bli några diskussioner då vi själva håller till i elitettan.

Jag anser det vara viktigt för damfotbollen i stort att vi i mycket högre grad skall synas inom gamblingens underbara värld då vi är tvungna att få mycket mer fokus på spelet då pengarna finns där. Detta kan man ha vilka synpunkter på som man vill men det är så det är. Jag har alltid brunnit för lika förutsättningar för damernas fotboll och detta är ett viktigt steg. Niklas Borg på Expressen skrev för ett tag sen en krönika som fokuserade på detta och jag kunde bara hålla med honom. Jag kommer att genomföra grundliga analyser av samtliga matcher varje omgång och också kommentera spelvärdet i de odds som jag hittar på marknaden. Tredje omgången tar sin början lördagen den 27 april och avslutas söndagen den 28 april. Jag utgår från oddsen på svenska spel sen får ni leta vidare själva. Någon gång påtalar jag andra odds också.

(Samtliga odds i denna text är tagna från Svenska Spel)

Piteå-Limhamn Bunkeflo (Lördag 27 april 14.00) 

Piteå har efter två omgångar fått ihop 4 poäng trots att de bara gjort ett mål. Detta kan ses som ett svaghetstecken men norrlänningarna fortsätter bara på den inslagna vägen som förra året banade vägen för ett SM-guld. Många uddamålssegrar och ett ramstarkt försvar. Trots skada på supertalangen i försvaret Selina Henriksson så stoppar Piteå bara in en ny försvarskugge som enligt modellen i svenska herrlandslaget vet exakt vad den skall göra. Lena Blomkvist är en annan spelare i Piteförsvaret som alltid i skymundan gör sitt utan att få vederbörlig uppmärksamhet. Men, men Lena du vet vilket lag som vill ha dig om det bär ner mot sydligare breddgrader! Mot Växjö hade man ett massivt spelövertag och många stolp- och ribbskott. 15 hörnor mot hemmalagets enda men den parkerade Växjöbussen gick inte att muta denna gången.

Limhamn Bunkeflo fick inkassera sin andra raka förlust och denna gång mot troliga bottenkollegan Örebro. Detta var en tung förlust och att nu åka upp till snöiga Piteå med två förluster i bagaget är ingen avundsvärd uppgift. Vår fantastiska Erin Gunther som lämnade IFK var tillbaka i startelvan men det hjälpte inte LB som rättvist fick se sig besegrade av nykomlingen KIF Örebro.

Jo det är klart att Piteå vinner en sån här match. 1.09 är ju inte bra. Däremot är oddset för att båda lagen inte gör mål spelbart. 1.54. Piteå har ett pansarsäkert försvar och har hittills 180 min utan insläppt mål. Nu ett lag som har förtvivlat svårt att göra mål.

Är man i riktiga gamblingmoodet så spelar man LB med +2 till 2.62. Eller +2.5 till 1.63. Med utgångspunkt från att Piteå inte gör jättemycket mål. Å andra sidan är detta en sån match där det kan ramla in lite bollar. Jag nöjer mig att rekommendera att båda lagen inte gör mål till 1.54.

KIF Örebro-FC Rosengård (Lördag 27 april 14.30)

KIF Örebro har som nykomling fått en smakstart på årets allsvenska. Det är för tidigt att säga att de bara av den anledningen kommer att klara sig kvar i allsvenskan men vinster mot blivande bottenkollegorna Vittsjö och Limhamn/Bunkeflo är tunga 6p-vinster vilka kommer betyda enormt mycket i slutändan av tabellen. Linnea Svensson är nu tillbaka där hon hör hemma i en ordinarie plats på mitten i försvaret i Örebro och det visar att vi var väldigt rätt ute som erbjöd henne kontrakt i IFK men som hon av naturliga skäl tackade nej till för att lira allsvenskt. Vi skall dock inte övervärdera Örebros segrar. Det blir lätt så i den här situationen. Det ser imponerande ut men de har trots allt mött lag som kommer att parkera på nedre halvan.

Rosengård gäckar mina förväntningar på ett positivt sätt. Jag trodde inte(Tror fortfarande inte) att de skulle vara ett lag som slåss i absoluta toppen men 5-1 mot Kristianstad som jag själv såg som en outsider till vinsten i allsvenskan måste vara starka papper alla dagar i veckan. Fem olika målskyttar visar också på en bredd i laget som imponerar. Rosengård har som sagr imponerat. Jag trodde inte man skulle våga peta Anja Mittag som länge sett långsam ut. Men trots detta, att peta henne med den meritlistan kräver mod och det hade man i Rosengård vilket de skall ha all cred för. Så Anja Mittag på bänken och även skotska landslagskvinnan Fiona Brown samma bänk ger alternativ till Rosengård som trots mina idoga vältningsförsök kommer att tampas i toppen i år. Ännu en match med en stark favorit.

Oddsättaren har tyvärr inte fallit i någon tvåvinstuppgradering av Örebro. 1.28 på vinst för Rosengård är lågt. Jag har ju dissat Rosengård två gånger i rad men får väl…falla till föga nu. 1.74 på att Rosengård leder i halvlek är ju ett utmärkt odds. Är man hälften så bra som man var mot Kristianstad så blir Örebro en munsbit. Mitt tips. Rosengård leder i halvlek till 1.74.

Kungsbacka-Djurgårdens IF (Lördag 27 april 15.00)

Som väntat har serien börjat miserabelt för Kungsbacka och de ser ut att bli lika mycket stryklag som vi var under fjolåret. Krydda en tunn elitettanmässig trupp där bästa spelaren blev skadad samt stora ekonomiska bekymmer, en nyligen sparkad klubbchef som inte anser att styrelsen är kompetent för allsvenskan och därtill att man inte får spela sina hemmamatcher i Kungsbacka utan måste åka till Varberg för detta ändamål då förstår ni att det här bara går åt ett håll. Djurgården har inte heller börjat året bra men med helt andra prestationer. En uddamålsförlust mot Piteå och en strong insats mot Linköping där de kvitterade två gånger men till slut fick se sig besegrade gör att tipset här är givet. Oavsett odds är det här ett bra spel. All form av Given ränta som utbetalas efter 90 min är bra!!

1.08 på vinst för Djurgården måste ses ur ett ”pengarpåbankenalternativ”. Djurgården vinner. Men ännu bättre är -2 på djurgården till 1.93. Detta betraktar jag som veckans bjudodds. Ja jag vet fotboll är fotboll och bollen är rund och allt det där. Så förbannat rund är inte bollen. 1.93 Mumma!

Vittsjö –Linköpings FC (Söndag 28 april 15.00)

Vittsjö vann en säker seger mot Kungsbacka vilket naturligtvis var helt väntat och nödvändigt. Två mål från Michelle de Jong var en viktig trepoängare och bra för självförtroendet. Den segern får dock inte övervärderas. ”Alla” lag kommer att slå Kungsbacka. Frågan är bara med hur mycket. Linköping har I Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Lina Hurtig och Kosovare Aslani förmodligen den bästa offensiva uppställningen i allsvenskan och det kan bära långt. Mycket långt. De fick dock slita för brödfödan mot Djurgården och Kosse passade på att missa en straff. Vinst till slut och många lag kommer att få problem mot Djurgården på bortaplan vad det lider så vinst räcker gott i en sån match.

1.41 på vinst för Linköping är onekligen ett bra odds. Detta oddset kommer med stor sannolikhet att sjunka så sätt fart. Så Kaffe, Kaka tredje raka för Linköping.

Kristianstad DFF-Kopparbergs/Göteborg FC (Söndag 28 april 15.00)

Kristanstad åkte på en stjärnsmäll borta mot Rosengård och det var framförallt sättet som bekymrar. Alla lag kan förlora mot Rosengård men 5-1 i häcken samtidigt som man hade svängdörrar i försvaret måste ha gett tränaren ”Beta” Gunnarsdottir en mycket orolig isländsk tränarsömn. Göteborg har vinst i första omgången mot Kungsbacka och oavgjort på hemmaplan mot Eskilstuna och ännu är det svårt att veta var vi har dem i årets allsvenska.

Luktar kryss men jag avstår helt från denna match. Men med kniven på strupen så säger jag Kristianstad till 2.57

Eskilstuna United-Växjö DFF (Söndag 28 april 17.00)

Eskilstuna fick se sig snöpligt besegrade på stopptid av Rosengård i första omgången varefter de tog en pinne mot blivande Champions Leaguelaget Göteborg. Hel ok start för ett lag som förra året hade en katastrofstart men som nu är med från start. Eskilstuna har oerhört talangfulla Loreta Kullashi i startuppställningen men även forna landslagskvinnan Lisa Dahlkvist. Krydda detta med flera u-landslagstjejer och ni har ett mycket spännade lag för årets allsvenska som samtliga lag kommer att få passa sig för.

Växjö har å andra sidan lika många poäng som Eskilstuna efter två omgångar men fick i första omgången rejält däng av Linköping och var lika chanslösa i omgång två mot Piteå med den skillnaden att Piteå inte lyckades slå hål på dem trots massivt chans och spelövertag. Växjö som fått dra åt svångremmen efter flera svaga ekonomiska resultat har inte kunnat värva och det syns. Anna Anvegård har på slutet spelat i A-landslaget och stannade kvar i Växjö för att värna den platsen. Vi i sydöstra delen av Sverige hoppas på vår enda A-landslagskvinna men det blir nog till att vara effektiv för att matcha fjolårets målsucce för många chanser kommer inte att skapas tror jag. Speciellt inte mot lag av Eskilstunas kaliber.

1.53 på vinst för Eskilstuna var lite lägre än jag hoppades på men ändå semiok. Eskilstuna har öppnat starkt trots bara en pinne. Nu kommer första vinsten för året. Ett odds jag gillar i denna match är -1 på Eskilstuna till 2.72. Jag tror mycket på Eskilstuna och vinst med två mål känns högst troligt. Sett ur ett värdeperspektiv så vinner de med två mål minst varannan gång i nuvarande form för lagen och oddset är 2.72 så högt värde.

Det var min första analys och nu återstår bara att se analyserna sitta också. Lycka till med ert tippande och spela inte för pengar ni inte har råd att förlora.

Spela på Svenska spel med vår länk och hjälp till att bidra med tävlingar och annat godis vi kör i stugan

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100