[twitch-status channel="thegamblingcabin"]

Powerplay 1/8

FÖLJ OSS:

Hockey is back! NHL is back! Powerplay is back! Drygt fyra månaders väntan är över, hockeyn är äntligen tillbaka på programmet. Stanley Cup-slutspelet hägrar och så länge det finns kuponger kommer självfallet vi i Stugan ge er vår syn på alla de fantastiska fighter som väntar under det närmaste veckorna. För er som inte riktigt har koll på förutsättningarna har Timman klargjort detta i “Vichyns Hockeyhörna”.

Nedan följer sommarens första Powerplay-analys, lycka till!

Spelstopp: 17:59

1. Carolina – NY Rangers 1

Serien mellan Carolina och Ny Rangers ska bli väldigt intressant att följa. Båda lagen hade sina ups and downs under grundserien där Hurricanes slutligen landade på en sjätteplats i den östra konferensen medan Rangers blev elva. I Canes ser linan med Aho, Teravainen och Svechnikov väldigt intressant ut medan målvaktsduon Mrazek/Reimer är ett stort frågetecken. Hos gänget från Manhattan är målvaktssidan ruskigt stark där Henke Lundqvist troligen får finna sig i att spela andrafiol bakom unge Igor Sjestiorkin. Carolina ska hållas om knappa favoriter i den inledande kampen i Toronto, även om Rangers löst fyra raka inbördes vinster. Med en tvåa som kutat över 40 procent gillas ettan skarpt i hockeyns Mecka!

2. Edmonton – Chicago 1

Över till Edmonton där Oilers skrinnar in på sin hemmais i Rogers Place. Någon större hemmafördel är det inte tal om då samtliga slutspelsmatcher spelas inför tomma läktare. McDavid och company får dessutom inte ens byta om i sitt egna omklädningsrum. Nämnda Mcdavid och tyske Draisaitl har dominerat världens bästa hockeyliga under de senaste två säsongerna. Duon slutade etta respektive två i grundseriens poängliga i år. Chicago löste en slutspelsbilett med minsta möjliga marginal och behöver inte känna någon som helst press att leverera. På pappret ska Edmonton greja ett avancemang, men Hawks gick segrande ur två av tre fighter i grundserien och kan definitivt störa. Ettan över 50 procent bör garderas omgående.

3. Connor McDavid – Patrick Kane X

Från kupongens andra batalj hämtas även en head-to-head-kamp, den mellan världens bästa hockeyspelare Connor McDavid och Chicagos skarpskytt Patrick Kane. McDavid bombade in imponerande 34 baljor på 64 fighter i grundserien och hängde omgående två strutar i träningsmatchen mot Calgary häromdagen. Kane stänkte dit 33 mål på 70 grundseriematcher, även det väldigt starka siffror. Då inget av lagen har spelat en tävlingsmatch sedan mars månad är det ingen vild gissning att den inledande kampen blir tight och målsnål. 1X torde räcka långt.

4. NY Islanders – Florida 2

I nästa batalj ställs Floridas sprudlande offensiv mot Islanders kompakta försvarsspel. Vem som går vinnare ur den kampen undrar ni. Det undrar vi också. Många spelbolag håller denna serie som den mest ovissa på förhand och vi är benägna att hålla med. Ska Panthers lyckas i årets slutspel behöver Sergei Bobrovsky hitta tillbaka till spelet som gjorde ryssen så framgångsrik i Columbus och gav honom två stycken Vezina (pris till NHL:s bästa målvakt). Hos “Fiskpinnarna”, som Islanders kallas för, ska Matt Barzal, Brock Nelson och Jordan Eberle vara ledarna. Det är en vass trio, men att gänget från Long Island ska streckas upp till skyarna, vilket just nu är fallet, är svårt att förstå. Läge att vända på skridskon och chanspika kattdjuren till magiskt värde!

5. Pittsburgh – Montreal 2

Hockeyns experter världen över håller Pittsburgh som enorma favoriter mot Montreal i denna serie. Det känns befogat med tanke på den rutin som finns hos Pingvinerna från Pennsylvania. Sidney Crosby är fit for fight igen och kapten Sid är fortfarande en spelare av yppersta klass. Montreal står och faller med Carey Price som inte riktigt har gått att känna igen i år. Kanadensaren är dock fortfarande en gudabenådad burväktare i sina bästa stunder och kan ensam vinna matcher åt Habs. Pittsburgh är rättmätiga favoriter i den inledande fighten, men det magiska värde som erbjuds i öst går knappast att blunda för. In med samtliga tecken ögonaböj!

6. Calgary – Winnipeg 1

Ett helkanadensiskt möte i ett soligt och varmt Alberta stundar under natten mellan lördag och söndag. Denna batalj blir intressant att följa där känslan är att Winnipegs eminente målvakt Connor Hellebuyck kommer få det hett om öronen. Jets har en stark forwardsuppsättning ledda av Mark Scheifele och Blake Wheeler. Backsidan är dock väldigt svajig. Att Josh Morrissey och Dylan Demelo ska kunna hålla stången mot firma Lindholm-Monahan-Gaudreau känns föga troligt. Det som talar mot Flames är att Flygplanen från Manitoba tenderar att trivas mot Lindholms vänner. Med ett aningen högt streckat kryss är gaffeln (etta-tvåa) ett lämpligt val.

7. Nashville – Arizona X

Under söndagskvällen väntar ett häftigt svenskmöte när Nashville och Arizona drabbar samman i Edmonton. Predators, med Forsberg, Arvidsson, och Ekholm i laget, kommer från en brokig säsong där de gulblå inte kom upp i någon vidare nivå. Kapten Roman Josi var en av få gulblå spelare som kom undan med ett godkänt betyg i grundserien. Perfekt skrälläge för Arizona med Söderberg, Ekman-Larsson och Hjalmarsson i spetsen. Om Präriehundarna kan fortsätta få ett bra målvaktsspel från Kuemper/Raanta luktar det tidig sorti för Preds. Något annat än en helgardering i Rogers Place är förenat med livsfara.

8. Boston – Philadelphia 2

Kupongen avslutas med en gruppspelsmatch mellan Boston och Philadelphia, två lag som båda kan gå långt i årets slutspel. Flyers kan blicka tillbaka på en finfin grundserie där de orangeklädda återfanns på en imponerande fjärdeplats i öst när alla hockey pausades. Boston är en av de stora favoriterna till Stanley Cup. När Bruins träningsspelade mot Columbus häromnatten såg det dock inte speciellt bra ut. Jackets vann rättvis med 4-1. Det som dock gjorde coach Cassidy mest orolig var ett Brad Marchand tvingades kliva av mitt i matchen. Enligt rapporterna ska det inte vara någon större fara med stjärnan som tillsammans med Pastrnak och Bergeron bilder en av NHL:s absolut bästa linor. Skrälltvåan lockar i utgång, men visst ska garderingspennan användas.

Stugans superspik!

Florida

Det svenska folket målar upp Islanders till enormt stora favoriter i en match som på förhand mer eller mindre är helt öppen. Vi bugar och bockar och trycker dit en riktigt magisk spiktvåa!

Stugans kupongrensare!

Montreal

Att montreal ska räcka till mot Penguins över en hel matchserie är inte speciellt troligt, men visst kan klassiska Habs knipa någon fight. Tvåan rensar magiskt i skrivande stund och måste med till varje pris!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gambling Cabin © 2020 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00