Klassisk Sprint

SPELTIPS

Speltid: 10.59 29/11
Odds: @7.60
Spelbolag: Svenska Spel

SPELTIPS

Speltid: 10.00 29/11
Odds: @2.11
Spelbolag: Coolbet

Retivykh att slå Halfvarsson & Svendsen att slå Eide

Äntligen är det premiär!
Premiären för årets världscup i längdskidor går som seden bjuder av stapeln i Ruka, Finland. Under fredagen är det sprint, på lördag klassiska distanslopp och på söndag jaktstart i fristil.

Sverige har dominerat damernas sprint dom senaste åren, ett helt koppel av svenskor har härjat i toppen tillsammans med i första hand norskan Maiken Caspersen Falla. Nu har Norge fått fram en ny stjärna vid namn Ane Appelkvist Stenseth. Förra helgen visade 24-åringen att hon är i sagolikt slag. Stenseth vann både prologen och finalen före sin läromästare Falla. Loppet innehöll flera av de stora namnen i världscupen, som Caldwell och Lampic.
Förra säsongen vann Belorukova sprinten i Ruka men den här säsongen finns inte ryskan med eftersom hon ska föda barn i december. Övriga på pallen i motsvarande lopp var svenskorna Dahlkvist och Ingermarsdotter, den förstnämnda var riktigt svag i smygpremiären på svensk mark förra helgen och den sistnämnda har lagt skidorna på hyllan. Stina Nilsson då? Hon kan bli både fågel och fisk denna fredag, Stina stod över förra helgen på grund av en överbelastad axel och har haft en stökig försäsong överlag. Stenseth är den åkare som ser hetast ut för tillfället, när man kan få över sju gånger degen för norsk seger är det läge att satsa en slant.

SPEL 1
Marknad: Ruka Klassisk sprint Damer
Spelval: Vinnare Ane Appelkvist Stenseth
Spelbolag: Svenska Spel
Odds: 7.60
Spelstopp: 29/11 10.59

SPEL 2
Marknad: Ruka Klassisk sprint
Spelval: Retivykh att slå Halfvarsson & Svendsen att slå Eide
Spelbolag: Coolbet
Odds: 2.11
Spelstopp: 29/11 10.00

Kolla även in Wassbergs långtidsspel HÄR!

Motivering: Vi kör en lite mer försiktig dubbel också. Calle Halfvarsson såg riktigt svag ut i Gällivare förra helgen och rök i semin i Ruka förra säsongen. Retivykh var i final förra gången det begav sig i Ruka och i genrepet vann ryssen den klassiska sprinten i Olos framför Ustiugov och Pellegrino. Anna Svendsen var i final förra helgen då Mari Eide rök i kvarten. Förra säsongen deltog bara Eide i en klassisk sprint, då hamnade hon tio placeringar bakom Svendsen. Stabil dubbel till över dubbla degen tackar vi för!

Min sista rekommendation är att Johaug slår Kalla i lördagens klassiska distanslopp. Finns till runt 1.05 på flera bolag och det är ett lågt odds men ändå ett för högt odds. Johaug vann samtliga lopp i individuell start förra säsongen och krossade samtliga motståndare med över en minut i Beitostölens klassiska lopp i förra helgens smygstart. Samtidigt fick Kalla spö med 40 sekunder mot Frida Karlsson på samma distans.
Om Kalla kommer före Johaug i ett distanslopp med individuell start någon gång i framtiden överhuvudtaget, utan att norskan har brutit alla ben i kroppen längs vägen, så ska jag begå harakiri i Holmenkollen på bästa sändningstid.
Jag föreslår att alla sätter en loppa var på att Johaug slår Kalla. 50 spänn vinner man då. Sen köper man en bulle och en kopp kaffe för vinsten och skänker denna fika till en behövande medmänniska på stan. Vips så har världen blivit en lite snällare plats.

Återkommer inför loppen i skiathlon som sker i Lillehammer 7 december.
Allt gott,
Wassberg

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se