Världscupen

SPELTIPS

Speltid: 10.00 29/11
Odds: @2.40
Spelbolag: Coolbet

SPELTIPS

Speltid: 10.00 29/11
Odds: @2.17
Spelbolag: LeoVegas

Spela på De Fabiani att slå Halfvarsson & Pärmäkoski att slå Kalla

ÄNTLIGEN! Efter en lång sommar och höst är äntligen vintern här igen. André Pops kofta kopplas på, mysljusen tänds, glöggen och pepparkakorna dukas fram på soffbordet. Långfrukost framför Vinterstudion, vad i livet trumfar det? Ingenting!

Nåväl, nu till kryddan på moset, nämligen bettingen. Långtidsspel är alltid trevligt. Dels för att man har något att följa hela säsongen, dels för att brutna stavar och vurpor spelar mindre roll än i ett enskilt lopp.

SPEL 1
Marknad: Världscupvinnare på herrsidan
Spelval: Johannes Hösflot Kläbo
Spelbolag: Coolbet
Odds: 2.40
Spelstopp: 29/11 10.00

Kolla även in Wassbergs tips inför sprintpremiären HÄR!

Motivering: Trots att Kläbo bara fyllde 23 bast för en månad sedan är han sedan länge herre på täppan i skidvärlden. Kläbo har vunnit världscupen två år i rad och han lär stanna i världstoppen i minst ett decennium framöver. Senaste decenniet har bara fyra åkare vunnit världscupen. Northug(slutat), Cologna(på nedgång, vann noll världscuplopp förra säsongen), Sundby(på nedgång, vann noll världscuplopp förra säsongen) och Kläbo. Fjolårstvåan Aleksander Bolshunov som är årsbarn med Kläbo är enda rimliga utmanaren till titeln denna säsong. I den inhemska premiären den gångna helgen gjorde Kläbo en blek sprint men visade i det klassiska distansloppet att han är i gott slag. Bolshunov slutade samtidigt 40 sekunder efter Iivo Niskanen i smygstarten på finsk mark. Övriga bolag ligger betydligt lägre, ner mot 1.65 på Kläbo. 2.25 är ett bjudodds, jag hävdar att Kläbo vinner detta i minst 6 fall av 10.

SPEL 2
Marknad: Totala världscupen Head to head
Spelval: De Fabiani att slå Halfvarsson & Pärmäkoski att slå Kalla
Spelbolag: LeoVegas
Odds: 2.17
Spelstopp: 29/11 10.00

Motivering: Lägg det blågula hjärtat åt sidan och tänk med plånboken. Både Halfvarsson och Kalla har passerat 30-strecket till skillnad från sina inbördes kombattanter. De Fabiani kom före Halfvarsson förra säsongen och Pärmäkoski kom förra Kalla förra säsongen. Calle har flaggat för att han kommer stå över en del lopp den här säsongen och Charlotte gjorde förmodligen sin sista säsong på allra högsta nivå ifjol. Kalla är i slutet av sin karriär och lär inte vara bästa svenska många gånger framöver. Både De Fabiani och Pärmäkoski är vassa i både sprint och distanslopp. Att få över dubbla degen på den här dubbeln är väldigt spelvärt.

Återkommer närmare helgen med spel på världscuppremiären i Ruka.
Allt gott,
Wassberg

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta