Dybbans stryktipsanalys bild

Stryktipsanalys 4/1

Gott folk! Det är snart lördag igen! Som komplement till Stryktipspodden så ska jag (Dybban) framöver, inför helgerna, skriva några sammanfattande rader om kupongen.

Jag och Bengan kliade oss lite extra i huvudet idag när vi spelade in podden då det är en fullmatad FA-cupomgång som väntar. Det innebär att vi i nuläget tvingas anta och tro saker. För till skillnad mot en vanlig ligaomgång är det betydligt svårare att förutse startelvorna. Premier League-lagen kommer att rotera, det är en sak som är säker, frågan är bara hur kraftigt? Men även Championship-klubbarna har börjat snurra på spelare i cup-spelet de senaste åren.

Så hur ska vi tackla detta delikata problem? Jag har två svar.
1. Lämna för guds skull inte in några kuponger innan startelvorna släpps 15.00. Här kan det hända grejer, det kan jag lova. Odds kan skena som Timmans TV-puckgrabbar på ett skoldisco. Det är där och då de viktigaste och bästa dragen går att hitta.
2. Häng med på lördags-streamen. Såna här rundor är det mer värdefullt än någonsin att mjuka upp med Bengans sammetslena östgötska och sylvassa odds-öga.

Precis som nämns i podden så kan omgången från början se beige ut där flera stora favoriter troligtvis kommer att vinna. Men, klockan 15.00 kan det hända grejer som välter allt på ända. Det intressanta är då att alla “gubbar i spelbutiken” och kompisgäng som slänger ihop en rad på fredagskvällen kan vara ännu mer ute och cykla än vanligt. För att inte tala om alla butikssystem som redan är “finsnickrade” och uppspikade på väggen för folk att köpa in i. Det kan alltså finnas mycket döda pengar i potten om vi får “rätt” besked om lagen på lördag.

Så till kupongen. Som vanligt är inget hugget i sten när det gäller Stryktipset. Bara för att man tror på en spik på torsdagen så behöver man inte göra det med en kvart kvar till spelstopp. Mycket kan hända fram tills dess.

Spikarna

Leicester
Jag har svårt att se hur Leicester inte ska vinna hemma mot ett Wigan som lägger all kraft på att klara kontraktet i The Championship. The Latics, som de kallas, är dessutom sanslöst usla på bortaplan. I fjol vann de en match på resande fot på hela säsongen. Borta mot Birmingham senast var det dock kors i taket för då kom säsongen första bortavinst. Leicester kommer givetvis rotera, men visade exempelvis borta mot West Ham att bänken också rätar in sig i Brendan Rodgers mycket finslipade led och håller hög klass. Här kan dessutom möjligtvis Jamie Vardy ändå starta då han varit pappaledig i två matcher nu. Ettan är mycket tråkig, men det är för slaskigt att gardera denna bank.

Brighton
Vi har hyllat Graham Potter hela säsongen för vad han gjort med Brighton. Fiskmåsarna har lagt om stil rejält och är numera ett lag som vill ha ett stort bollinnehav och försöker föra matcher. Potter vaskade Ligacupen genom att ställa ut ett juniorlag hemma mot Aston Villa. Vi tror inte klubben vill vaska båda cuperna, speciellt inte då FA-cupen har så otroligt mycket högre status. Det gör att vi förhoppningsvis får se en stark elva hos hemmalaget. Då är Brighton riktigt vassa. Ett formsvagt Sheffield W som gör sig bästa hemma på Hillsborough kommer då få det tufft. Håller sig ettan runt 50 procent är det en spik som gillas. Men återigen, allt handlar om startelvor.

Övriga bubblare i nuläget är bland andra Preston, Fulham, Southampton och Oxford.

Skrällarna

Luton
Jag ber om ursäkt i förväg. Goe Luton. Ett lag jag lärt mig att älska. Man ska ju inte tippa med hjärtat eller ha några favoritlag när man spelar på sport. Och folk kanske tror att jag streckar Luton till höger och vänster utan rimlig anledning. Men när jag satte Europatipset för 280 lax i söndags gick jag faktiskt emot och spikade åt andra hållet, så allt har sin tid. Här känns det dock som ett offensivt spännande Luton, med vasse James Collins på topp, kan störa ett Bournemouth som fortfarande lider av stora skadebekymmer framför allt i backlinjen. Formen är dessutom katastrofal, vilket 0-4 mot fucking West Ham senast var ett klart besked på. Förhoppningsvis streckas tvåan runt 10 procent här och då är det läge för The Hatters att ta oss med storm.

Blackpool
League One-laget Blackpool håller hög klass i tredjedivisionen och har en trupp med Premier League-rutin i bland andra den gamle Liverpool-mittfältaren Jay Spearing. Reading har visserligen tagit fyra raka, och mäktiga, segrar i The Championship. Men det har varit i matcher där de lämnat ifrån sig bollen och haft ett bollinnehav på runt 30 procent, vilket passat utmärkt. Här väntas en annan matchbild. När tvåan streckas runt 15 procent är det ett tecken som måste med på en sån här favoritbetonad kupong.

Till syvende och sist gäller det att blanda ihop sin egen sallad av de godbitar man hittar och komponera något man själv tror på och gillar.

Vi har en lurig omgång framför oss men tillsammans ska vi nog kunna knåpa fram ett gäng system som slår världen med häpnad. Häng med oss hela vägen in i kaklet!

För en total genomgång av samtliga matcher har ni alltid er bäste vän, Stryktipspodden, att hålla i handen. Det vet ni! Lyssna HÄR.

Och lycka till på lördag!

/ Dybban

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta