Adams Ammunition

Adams Ammunition: Burnley – Watford

Ångest och ödesmatch på Turf Moor när Burnley tar emot Watford

OBS OBS OBS!

Reken nedan skrevs inför detta mötet, när det skulle spelats för tre veckor sedan. Matchen blev inställd på grund av corona men jag har placerat spelet nu igen då jag upplever att det nästan är ett ännu bättre läge för Burnley här än då matchen borde spelats. Cornets Elfenbenskusten har åkt ur AFCON och Burnley får således tillbaka sin bästa spelare. Dessutom har den enorme Holländaren Weghorst värvats in vilket är en toppenvärvning för Burnley.

I bortalagets läger är det stökigt. Ranieri var lagets andra tränare den här säsongen som fick foten efter förlusten mot Norwich och Watford hamnar allt längre ner i träsket. Roy som kommit in är där av en enda anledning och det är att gneta till sig ett par poäng här och där och klara kontraktet. Crystal Palace under Roy var en hejdlöst fantasilös parkerad buss. Jag tror Watford gör ett misstag som väljer den här vägen då deras försvarsspelare i regel bara är för dåliga.

Weghorst och Cornet rakt in på planen? Om så är fallet ska det här sjunka framåt slutet på veckan.

—–

Halva säsongen är passerad och som vissa av er kanske vet så spelade jag Burnley att åka ur Premier League innan säsongen. Det ser mörkt ut för Burnley men racet är långt ifrån över. Matchen mot Watford den 18.e Januari blir dock extremt viktig och Burnley kommer verkligen vara i behov av tre pinnar för att inte bli cementerade bland de tre sämsta lagen i ligan. Det är just nu två poäng upp till Watford, men de gul-svarta möter Newcastle i helgen vilket trots allt är en god möjlighet att dryga ut försprånget ett par pinnar till.

Under de senaste åren är det exakt den här typen av matcher som Burnley varit experter på att maximera sina resultat i och hur jag än vänder och vrider på sakerna så har jag väldigt svårt att se Burnley förlora denna matchen. Gör man det, då är kontraktet för vidare spel i Premier League extremt illa ute.

Spel: Burnley -0.25 @ 1.89 / William HIll

Burnley

Det ser inte bra ut för Burnley i år, det gör det inte. Man ser mer uddlösa ut än någonsin och efter förlusten mot Newcastle strax innan jul så har det bara blivit en ynka poäng i en hemmamatch mot West Ham (0-0). Saknaden av Barnes har verkligen gjort sig påmind i år och han kommer med största sannolikhet saknas även här. Burnley har match mot Leicester i helgen hemma och gör man en okej match där, vilket jag faktiskt tror man kommer göra, så bör oddsen här bli påverkade i positiv favör för Burnley.

Skadeläget utöver Barnes ser bra ut och de viktigaste kuggarna defensivt ska vara med, förutom Cornet som åkt till AFCON. Dyche har som ovan nämnt varit en overklig expert på den här typen av matcher tidigare och han liksom klubben vet att förlust mot Watford kan vara direkt avgörande för utfallet i ligan senare i vår.

Ja, Burnley har varit bedrövliga i år, men jag har stark tro på just Turf Moor, Burnley och Dyche i exakt denna typen av matcher.

Watford

Om Burnley är dåliga så är Watford det också, minst sagt. Watford har lite mer kvalitativ spets än Burnley men väldigt mycket sämre kollektivt försvarsspel. Ranieri byter spelsystem och spelidé varje match och jag upplever att några röda linjer i Watfords spel, existerar helt enkelt inte. Inför lagets match mot Newcastle till helgen så saknas högvis med olika spelare där flertalet är bland de absolut viktigaste i truppen. Sarr, Rose, Kabasele, Etebo och förstamålvakten Forster är alla osäkra. De flesta kommer att saknas mot skatorna, och även mot Burnley.

Warford kommer in med 7 raka förluster till matchen i helgen och får oddsen säga sitt så är risken stor att man möter Burnley med 8 raka förluster i ryggen. Dessutom släpper man in väldigt mycket mål och Ranieri har totalt misslyckats med defensiven.

Speltips Burnley – Watford

Det  här är två usla fotbollslag som kommer att vara med i den absoluta bottenstriden även när slutomgångarna ska spelas. Det är inte så att jag väljer att spela Burnley här för att man har fantastiska individualister som kommer snurra upp Watford på över bänkraderna. Jag kommer istället välja att spela Burnley för att laget tidigare har varit blytunga i den här typen av matcher och har en tränare med 10 års erfarenhet av klubben och ödesfighter.

Burnley är ett kollektiv, Watford är det inte. Jag tror det kommer väga jättetungt här. Burnley har bara vunnit blott en match så här långt men kryssat hela 8 stycken. Det tyder ändå på ett lag som må vara dåliga, men ofta ganska svårslagna. Det räcker långt när motståndet är uselt. Watford har fått med sig fler segrar (4), men också förlorat fem matcher fler än Burnley och släppt in hela 10 baljor fler i ligan.

Ångestmatch, Turf Moor, Sean Dyche, Burnley. Jag har sjukt svårt att se de vinröda förlora denna matchen och gillar därför -0.25 som spelval mycket.

Spel: Burnley -0.25 @ 1.89 / William HIll