Adams Ammunition

Adams Ammunition: Manchester United – Arsenal

Artetas Arsenal har vänt trenden och ser numera stabila ut

Arteta kan inte varit många minuter ifrån sparken i höstas, men i grevens tid har spanjoren hittat ingredienserna för att lyfta Arsenal från det avgrundsmörker klubben befann sig i för ett par månader sedan. Jag tycker fortsatt inte Arsenal är speciellt bra men man är numera i alla fall stabila och solida.

Manchester United kommer från ett kryss mot Chelsea och en vinst mot Villarreal vilket kan anses starkt, men jag håller det som mer tur än något annat. Man var extremt underlägsna i bägge de matcherna och fyra poäng inkasserade är så nära jackpot som man kan komma för United.

Manchester United

Efter att Watford förnedrat Manchester United på ett vis man sällan skådat så fick Ole Gunnar lämna skeppet. Inte en dag för sent enligt de flesta och in har förre spelaren Carrick kommit för att hålla Uniteds nos ovanför vattenytan i väntan på en permanent tränare. Carrick har fått defensiven på plats och även om United tycks vara helt ointresserade av att äga spelet i matcherna så släpper man i alla fall inte in mål på löpande band sedan Carrick tillsattes.

Klart är det att Carrick tagit sin an uppgiften att till varje pris inte fortsätta bli förnedrade och hålla matcherna tighta. Mot Villarreal såväl som Chelsea var laget klart underlägsna i spelet men via kamp och en hel skopa tur så ledde ett par individuella prestationer/misstag till poäng för United. Trean i Spanien var ett rån och 1-1 mot Chelsea i helgen likaså.

Väl hemma på Old Trafford bör United vara lite mer villiga att bjuda upp till dans men att vi får se det ”gamla goda” United som blåser en motståndare av banan tror jag inte en sekund på.

Arsenal

Ett i höstas utskrattat Arsenal har faktiskt rest sig och även om jag tycker deras resultatrad är kraftigt kryddad av svaga motståndare så får man trots allt ge Arteta att Arsenal gjort det man kan kräva av laget. Efter utskåpningen med 0-5 mot City så har de röda från London vunnit mer eller mindre varenda match sedan dess bortsett ännu en utskåpning mot Liverpool. Det är dock helt ärligt mer normalt än onormalt eftersom att Arsenal är ljusår efter just City och Liverpool.

Kikar vi på matcherna man vunnit så är det som sagt mot lite svagare lag men den stora nyckeln har varit ett fungerande försvarsspel. Vinst och hållen nolla mot Newcastle, Leeds, Norwich, Burnley, Watford och Leicester vittnar ändå om ett lag som numera jobbar åt samma håll och ett lag som defensivt inte trollar bort sig själva längre om det är ett någorlunda överkomligt motstånd på andra sidan.

Speltips Manchester United – Arsenal

Det skulle förvåna mig extremt mycket om den här matchen springer iväg till någon okontrollerad fyrverkerimatch. Bägge tränarnas inställning tycks vara det säkra före det osäkra och bägge bör bakom stängda dörrar vara seminöjda med kryss här. United har varit fullständigt bedrövliga under året som gått, även nu efter Ole lämnat. Laget bör vara lite mer offensivt inriktade hemma på Old Trafford men säkerhetstänket kommer garanterat ha överhanden även här.

Arteta tar sig an mer eller mindre varenda match på samma vis och kommer inte heller han förespråka rallarkörning och öppna svängdörrar.

I min värld får vi se en tight och krampaktig match här där marginalerna bör bli väldigt små när det kommer till vem som möjligen kan knipa tre pinnar. Jag har krysset som utgångstecken och tror Arsenals nyfunna mycket solida defensiv banar väg för goda chanser att plocka minst en pinne. Arsenal är på väg rakt upp i tabellen och United åt precis motsatt håll.

Några 1.95 på United i stundande slag mot ett Arsenal som är mer välmående nu än på flera år tycker jag är på tok för lågt. Jag vänder på myntet och håller Arsenal i handen den här matchen,

Speltips: Arsenal +0.5 (X2) @ 1.90 (Bethard)