Adams Ammunition

Adams Ammunition: Wolverhampton – Southampton

Wolves fortsätter grinden och underspelen duggar tätt av en anledning!

När det kommer till fotboll och Wolverhampton den här säsongen så tycks man få precis samma matchbild varenda gång mot slutet. Segt, tempofattigt och små marginaler. Oddsen på underspelet inför Wolves match mot Southampton tilltalar mig då jag vill tro att linan snarare borde vara 2.25 till samma odds.

Wolves under nuvarande styre är extremt kompakta och lämnar inget till slumpen. Det är 1-0 åt något håll nästan uteslutande oavsett motstånd. Southampton är visserligen lite åt det stökigare hållet men varje poäng börjar bli oerhört viktig för Saints som knappast kommer gå bort sig i onödan med vetskapen om hur Wolves spelar.

Wolverhampton

En maskin har byggts i Wolverhampton. En maskin som de absolut bästa lagen i landet har väldiga problem att handskas med. Chelsea såväl som Manchester United gick bägge nyligen mållösa i sina respektive matcher med Wolves och dessförinnan gjorde Liverpool ett ynka mål på matchens sista spark och detsamma gällde Manchester City som behövde både rött kort på Marcal samt en väldigt omdiskuterad straff för att få hål på de gul-svarta.

Att bygga laget bakifrån har tagits till nya nivåer i årets Wolverhampton som grindar 0-0 och knappa avgöranden i match efter match. Inför drabbningen med Wolverhampton har man spelat åtta raka matcher under 2.5 (cupen mot Sheffield borträknat) och det är ingen slump. XG överlag i Wolves matcher är låga.

Southampton

Saints krigar på en bit ovanför strecket och med tanke på ett relativt svagt spelarmaterial så får man ändå säga att ”Hasselnöten” fortsatt gör ett bra jobb med sitt lag. I de senaste tre ligamatcherna har man tagit poäng av formstarka Palace så väl som Totteham samt segrat över ett hypeat West Ham. På plats 14 i tabellen och andrum ner till strecket bör Ward-Prowse och gänget vara mycket nöjda i nuläget.

Southampton är definitivt stökigare än Wolverhampton och laget tenderar helt klart att blandas in i fler målrika och hetsiga matcher än de gul-svarta. Jag har dock noterat att Southampton inte direkt har ett eget spel utan oftas dras in i motståndarnas tempo. Det är givetvis fördelaktigt om Southampton gör det här igen, för Wolverhampton kommer inte förespråka en hela-havet-stormar batalj denna helgen heller.

Speltips Wolverhampton – Southampton

Medan de flesta andra bolag börjat sänka oddsen på under 2.5 i den här matchen ner mot 1.60 så ligger Unibet kvar på 1.70. Det utnyttjar vi utan att blinka då känslan och tron är att oddsen sjunker inom kort även på Unibet och kanske rentav att linan ändras under veckan.

Wolverhampton har som ovan nämnt 8 raka matcher under 2.5 och detta oavsett vilket lag som står på andra sidan. Deras gameplan är glasklar och skiljer sig inte över huvud taget ifall man spelar hemma, borta, mot City eller mot Norwich.

Såvida inte Wolves tränarstab bestämt sig för att förändra sin spelidé fullkomligt inför helgens omgång så luktar underspelet mumma.

Speltips: Wolverhampton – Southampton under 2.5 @ 1.70 UNIBET