Stryktips

Adams Stryktipskrönika 1/10

Premier League och Championship är tillbaka, 15 miljoner i jackpot och en brutalt tuff kupong. Någon eller några kommer vinna mycket pengar på lördag, det vågar jag nästan garantera.

Jösses Amalia, vilken helg vi har framför oss! Femton smaskiga miljoner i jackpot på Stryktipset och därtill lanseras Svenska Spels nya poolspel Lyckoträffen!

Den här krönikan berör dock som vanligt Stryktipset och inget annat. Än mer den här veckan när kupongen har allt man som spelare kan önska sig. En enda favorit under 1.80 i odds och det hela är upplagt för någon, eller några, att roffa åt sig en rejäl slant på lördag.

Förhoppningsvis blir det jag och ni som läser och sedermera köper en andel i krönikasystemet som hittar rätt. I vanlig ordning bygger krönikan på dragen nedan och ni kan således köpa en andel om ni gillar mina tankar, eller strunta i det om ni tycker jag är ute och cyklar!

Jag är omåttligt taggad – Nu kör vi så det ryker!

* Radförslaget här vid sidan, eller nedanför, är system två mina förslag. System ett är Stryktipspoddens 3888-raders förslag.

Köp din andel i krönikasystemet här nedan ⬇ 175kr.

Adams krönikasystem 175kr/andelen

 

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans trio! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽  Liverpool

Det kan tyckas tråkigt att spika kupongens största favorit, men en helg som denna med en kupong som den vi har framför oss så är det absolut inte fel att ta en åsna på det lag som bör ha lägst varians. Kupongen i övrigt är så otroligt tuff att även med Liverpool spikad och förhoppningsvis hemma, så kan det bli hur mycket pengar som helst ändå.

Vad gäller matchen i sig så är det troligen många som räds Liverpool efter den svaga säsongsstarten medan Brighton på sitt håll varit otroligt bra. Det finns dock en stor förändring inför den här matchen och det är givetvis att Brightons trollgubbe, Potter, lämnat för Chelsea.

Utan Potter tror jag Brightons ganska svaga trupp kommer prestera långt sämre än man gjort hittills. Förvisso en ny spännande tränare in men det kommer ta tid för De Zerbi att få samma fart på truppen som Potter fick, tror jag.

Pool fick med sig en oerhört viktig vinst innan uppehållet i CL mot Ajax. Nu har man fått två veckors vila på en skadedrabbad trupp och Klopp har kunnat ladda om kanonen.

Jag tror vi får se ett bättre Liverpool efter uppehållet och ett sämre Brighton. Jag har personligen spelat -1.5 på Pool på oddsen och tror man löser detta. Extra fint dessutom att många just sätter strecken efter form och tabell, vilket gör att Liverpool troligen inte springer iväg allt för långt i streck.

Vi spikar och letar drag på övriga delar av kupongen.

⚽  Norwich

I skrivande stund står Norwich i precis de strecken man bör göra kontra oddsen. Förhoppningsvis springer det inte iväg allt för mycket, för Norwich känns som en stabil spik trots bortaplan.

Oddsen har droppat lavinartat på Norwich sedan släpp och kan säkert fortsätta nedåt ett par punkter till. Kanariefåglarna gick in i säsongen som favoriter att vinna ligan men fick en katastrofal start. Det hela har dock ordnat upp sig och de gröngula gick till uppehållet med 6 segrar och 1 kryss på senaste 7 matcherna.

Norwich har fortsatt en riktigt bra trupp och är på alla former av statistiska tabeller även ligans bästa lag på xP. Man ligger tvåa och kommer snart ligga etta, så enkelt är det.

Blackpool kan vara svårslagna hemma på Bloomfield Arena men är i år faktiskt ett rent bottenlag. 19:e plats för stunden och det ska inte vara bättre än så heller. Olikt Norwich gick man till uppehåll med katastrofal form och tre förluster på senaste fyra, dessutom med ganska rejäla förlustsiffror.

Det skiljer ljusår på dessa trupper och det skiljer väldigt, väldigt mycket även i prestationerna på planen. Norwich har fått upp ångan efter en skakig start och går nu för den serieseger man är ämnade för.

Bubblare: Chelsea, Newcastle

Skrällen

⚽  Everton

Det här är väl ingen megaskräll i det avseendet att Everton “bara” står i runt 3,50 i skrivande stund, men jag gillar The Toffees chanser att få med sig minst en poäng från St. Mary´s Stadium.

Everton var ifrågasatta före säsongen och även inledningsvis. Efter värvningen av Maupay och efter att ha sett Everton de senaste omgångarna är jag numera tämligen säker på att Lampards gubbar kommer klara sig kvar utan några som helst problem.

Spelidén från Lampard är fortsatt oklar men defensiven har man satt riktigt bra. I fem matcher på raken har man släppt in endast ett eller noll mål i egen bur och då har nollorna kommit mot Liverpool samt West Ham, vilka bägge har minst sagt kapabla offensiver.

Southampton har hämtat in en hel hög nya spelare inför säsongen och även om flera av dessa visat framfötterna och en seger mot Chelsea bärgats så tror jag Saints slutar bakom Everton i tabellen till slut. Det finns ett par lysande stjärnor här och där i Saints men som lag betraktat räcker det inte hela vägen.

Bortsett den där segern mot Chelsea så har Saints dessutom förlorat tre av senaste fyra och gått mållösa i alla dessa förluster.

Everton har en ruggig defensiv och Southamptons offensiv lämnar väldigt mycket att önska. Jag har svårt att se den här matchen spåra ur målmässigt och gillar skarpt Evertons chanser att roffa åt sig en trepoängare till, efter segern mot West Ham innan uppehållet.

Viktig match för bägge, men jag tycker Everton ser klart mer solida ut och streckar från höger.

Bubblare: Millwall, Preston

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta