Stryktips

Adams Stryktipskrönika 17/9

Så var vi här igen. Jackpot, bomb-kupong och en dröm om att sitta där ensam på lördagkväll med den enda vinnande raden. Jag är omåttligt taggad.

Det var totalt antiklimax förra veckan. En fin kupong försvann i takt med Elisabeths död och ersattes med en betydligt mindre fin sådan. Många favoriter och en massa som talade för låg utdelning. Så blev det, vilket som tur är resulterat i kalas-jackpot för oss den här veckan.

Kupongen som väntar är brutal. Inte bara jackpot utan riktigt, riktigt svår. Exakt så som man vill ha det, med andra ord.

Extra spännande dessutom att vi har hela tio matcher från The Championship. Där är den allmänna kunskapen om lagen såklart ljusår sämre hos den breda massan vilket öppnar upp för de som kan lite mer och har bättre koll på lagens underliggande prestationer snarare än tabellplaceringar.

Jag har precis som vanligt tre drag uppdukade. Knip en andel i systemet via knappen nedan om du gillar tankegångarna!

* Radförslaget här vid sidan, eller nedanför, är system två mina förslag. System ett är Stryktipspoddens 3888-raders förslag.

Köp din andel i krönikasystemet här nedan ⬇ 175kr.

Adams krönikasystem 175kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans trio! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

  Newcastle

Vi inleder med en defensiv spik i norra England när St James Park beträds av hemmalaget Newcastle ihop med Bournemouth. Skatorna har en tyngre period bakom sig med fem matcher på raken utan seger. Kikar man närmare på motstånd och stats, så ser man dock att Newcastle spelat riktigt bra trots detta, i synnerhet de sista fyra matcherna.

Trots “bara” två poäng mot Wolves, City, Liverpool och Palace så har man gjort riktigt bra underliggande prestationer. I de här fyra matcherna har Newcastle haft följande xG:

vs Palace 4.17
vs Liverpool 0.70 (+ felaktigt bortdömt mål)
vs Wolves 2.10
vs City 2.30

Nu väntar ligans truppmässigt svagaste lag i Bournemouth och här ska det inte bli annat än vinst för Newcastle. Det skiljer ljusår på trupperna och även spelmässigt. Newcastle skapar mängder oavsett motstånd och när ligans kanske sämsta försvar gör entré på St James Park så är allt annat än tre pinnar rent av en mindre katastrof.

Bland ett par favoriter mellan 1.50 och 2.00 i odds så är Newcastle den jag gillar klart mest.

  Luton

Ja, här får jag faktiskt ta och stryka Dybban medhårs lite. Luton har totalt sett haft en mindre kul start på säsongen men underliggande siffror visar klart och tydligt på att man bör vara med och slåss om kvalplatser igen när det väl ska summeras. I alla fall så här långt.

När bollen på lördag kickas igång på Kenilworth Road så gillar jag utsikterna för en ny seger i Lutons favör. Man möter ett Blackburn som i stort sett springer bäst i hela ligan och som på alla parametrar utom poäng indikeras vara betydligt mer av ett mittenlag än ett topplag, som nu är fallet.

Varsin ände på tabellen och många kommer ta med Blackburn här på grund av detta. Det här är i min bok ett perfekt spikalternativ på ett Luton som garanterat inte kommer bli brutalt överstreckad. Blackburn är långt ifrån så bra som tabellen antyder i dagsläget och Luton är klasser bättre än den blygsamma 18:e-plats man nu parkerar på. Jobba Dybbans Luton – Helt enkelt!

Bubblare: Millwall och Burnley

Skrällen

  Coventry

Coventry har haft en minst sagt märklig start på säsongen. Medan de andra lagen dammat av nio spelade matcher så har Coventry fortsatt tre till godo på dessa efter en drös uppskjutna matcher. Man ligger således sist i tabellen, men det är en position man bör lämna relativt fort. De tillställningar man spelat har förvisso inte varit speciellt bra men en tung pinne borta mot Luton senast och mål av Göykeres bör ge lite luft under vingarna inför det här mötet med Birmingham.

Birmingham var totalt uträknade inför säsongen men har på något vis repat mod trots att det mesta talat emot klubben. Senast en praktskräll mot WBA och dessförinnan seger mot Preston. Birmingham har dock sprungit hejdlöst bra så här långt och når ändå bara till en 13:e plats. Expected points säger att en 23:e plats är närmare sanningen och det är det nog också troligen.

Coventry är långt, långt ifrån ligans sämsta lag och var inför säsongen värderade som flera klasser bättre än Birmingham. Coventry känns definitivt som ett kalasdrag när Birmingham ser ut att bli rejält överstreckade på grund av de senaste två vinsterna. Fint värde på tvåan och Brums kommer nästan garanterat att plockas bort.

Bubblare: Leicester och WBA

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta