Stryktips

Adams Stryktipskrönika 18/3

Svenska Spel bankar på den stora trumman den här helgen – när 16 vackra miljoner ligger i 13-rättspotten och väntar på en eller ett par lyckliga slalomåkare. Jag är fast beslutsam om att plocka en del av kakan – Nu kör vi!

Förra veckans Stryktips blev en dyster historia, som det emellanåt blir. Favoriter åt alla håll och kanter och en utdelning under det värdiga. Den här helgen har alla möjligheter att bli något åt det motsatta, så länge ett par favoriter fälls. Lite tråkigt kan jag tycka, att Svenska Spel helt utan rimlig anledning kastat in City – Burnley när det fanns andra betydligt jämnare tillställningar att ta med i stället.

Det är dock ingen idé att gråta över Citys vara, eller icke vara, på kupongen. Istället hugger vi tag i vad vi kan påverka och börjar plita ner lite streck! Första spiken axlas av Dybbans egna Luton. Gänget med en hemma-arena som får gamla fina Ryavallen att se ut som Ethiad Stadium tuggar ta mig tusan på i stabil takt mot ännu ett kvalspelande för Premier League. Det vore en oerhörd bedrift om man lyckades ta sig hela vägen och jag räknar faktiskt inte bort det.

Spik två hittar vi även den i The Championship där ett pånyttfött Stoke tar emot årets stora flopp, sett till förutsättningar och trupp, i form av Norwich. Kanariefåglarna är piskade att vinna men kan mycket väl springa bort sig i panikjakten på tre pinnar. Stoke har spelat ohyggligt bra senaste matcherna och det här kan passa The Potters perfekt.

Krönikans skräll får bli Cardiff. Det finns väldigt många att välja på, men Cardiff ser stabil ut till dessa streck. Rejäl ångestmatch mot Rotherham och jag börjar definitivt från höger till dessa procent.

Köp en andel i krönikans 175:an här ⬇

Adams krönikasystem 175kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans trio! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  Luton

Det kan bli något form av rekord i sjuka kontraster om Luton tar sig upp till Premier League. Hemmaarenan tar knappt 10.000 åskådare och det blir en hejdlös kulturkrock med den moderna, pengadopade Premier League-bollen vi annars ser på TV. Jag hoppas faktiskt Luton löser en plats till Premier League, även om vägen dit fortfarande är extremt lång.

Hur som haver så åker man här till Stadium Of Light, komiskt nog den överlägset största arenan i ligan. På ljusets stadium har man dock inte blivit speciellt bortskämda i år. Sunderland har plockat mer poäng på bortaplan och såg sig återigen besegrade av Sheffield senast, på hemmaplan.

Jag har hela året sagt att Sunderland är överskattade och mot slutet har man börjat inta den mer rättvisa mittenplaceringen, snarare än att man skulle ha något med kvalplatser att göra som det såg ut som ett tag.

Luton må inte ofta vinna sina matcher med 2-3 bollar men jösses vad det grindas på hos The Hatters för stunden. Många uddamålssegrar, ja, men underliggande siffror har i de flesta fall varit i grav favör åt Luton.

Luton går med stormsteg mot kval till Premier League medan Sunderland numera är avhängda och faktiskt egentligen inte har så mycket mer än ära att spela för. Jag tror Dybbans gäng manövrerar ut ett aningen överskattat Sunderland och tar tre nya pinnar.

Dessutom är Sunderland, som tidigare nämnts i andra krönikor, ett lag som vi svenskar älskar att strecka på. Jag tror därför detta kan bli en match där oddsen på Luton sjunker framåt match – medan strecken står kvar på rimliga nivåer.

⚽️  Stoke

Från The Hatters till The Potters och förhoppningsvis en annan seger åt ett krönika-lag. Stoke gjorde en riktigt fin insats mot Middlesbrough senast. Man är ett av oerhört få lag som mäktat med att spela så bra fotboll, borta mot Middlesbrough, som Stoke gjorde i den matchen.

Dessförinnan fullständigt pulvriserade man såväl Blackburn som Sunderland och det tycks verkligen tagit fart i Stoke-lägret. Tyvärr ett par omgångar för sent för att ha chans på de där kvalplatserna på allvar, men det tycks inte påverka Stokes prestationer alls.
Norwich på andra sidan står för en flopp-säsong av kopiösa mått faktiskt. Inför start hade man bäst trupp och klart bäst utgångsläge av samtliga för att ta sig tillbaka till Premier League. Man tappade knappt en gubbe från Premier League-truppen och stod som solklara favoriter på oddsen att vinna ligan.

Någon ligavinst blir det sannerligen inte och frågan är om det ens blir en kvalplats. 1-1 mot totalt genomhemska Huddersfield senast och dessutom underlägsna på flera nyckelstats – det är verkligen inte bra det.
Stoke flyger fram och kanariefåglarna känns mest utcheckade faktiskt. Jag gillar Stoke i den här matchen och når man upp i nivå, likt det man presterat senaste 3-4 matcherna, så ska det bli åka av för Norwich.

Bubblare: City och Hull

Skrällen

⚽️  Cardiff

Efter lite funderingar så bestämde jag mig i slutändan för att lägga mina ägg i Cardiff-påsen igen. Den här matchen dryper av ångestlukt och ingen kommer under några som helst omständigheter vilja förlora. Om vi har kryss i matchen sista 20 tror jag faktiskt det kan bli väldigt passivt. Ingen lär gråta av ett kryss här – så bakomvarande tre lag förblir just bakomvarande.

Oavsett så råder det inga tvivel i min skalle om att Cardiff över en hel säsong ska vara klart starkare än Rotherham. Nu har det inte riktigt blivit så, men här finns alla möjligheter att bevisa att jag har rätt – vilket jag också tror man gör.

Rotherham lapade i sig en oerhört viktig seger mot QPR för ett par veckor sedan men utöver det har man varit kalla. Underliggande statsen visar fortfarande att Rotherham troligen borde ligga sist, eller i bästa fall näst sist. Detta samtidigt som samma stats påvisar att Cardiff snarare borde vara ett mittenlag.

Det här blir tight och troligen väldigt målsnålt. Det ska vara en match där ingen vill gå bort sig och jag tror underspel och pluslina är vägen att vandra här på oddsen. När vi nu får värde på kryss och tvåa på stryket dessutom, så är det en nobrainer för mig att köra Cardifferna som veckans drag!

Bubblare: Leeds och Leicester

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta