Stryktips

Adams Stryktipskrönika 21/1

13 rätt!? Jajjamensan – Efter en hel hög av 12:or här på krönikasystemet så blev det 13 rätt senast och 3000 kronor tillbaka per andel. Med vind i seglen siktar vi mot 13 nya gröna bockar när ännu en stryktipsrunda tar vid under lördagen!

Det var stryktipskrönikans system som hittade rätt förra veckan. Detta mycket tack vare att det lämnades in med dragen som plockas fram här tidigt. Dessa drag, framförallt Middlesbrough, blev väldigt överstreckade framåt spelstopp och spikades inte någon annanstans.

Oavsett så har dragen de senaste tre veckorna här i krönikan i stort sett suttit rakt ut och jag har givetvis goda förhoppningar om samma visa även denna helgen.

Ingen jackpot men kupongen är väldigt inbjudande ändå. Inga riktiga lågoddsare att tala om förutom Watford som känns bräcklig, trots att man möter Rotherham. Watford har enorm skadekris och utdelningen ska kunna sticka iväg även denna rundan.

Spikarna hittar vi på London stadium respektive Vitality Stadium. Skrälldraget plockar vi i ångestmatchen mellan Blackpool och Huddersfield i Championships bottenträsk!

Helgens kupong blir en klassisk 175:a! ⬇

Adams krönikasystem 175kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans trio! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽️  West Ham

Det här kan bli en märklig tillställning. Både West Ham och Everton har rykten omkring sig att nya tränare sökes. Ett kryss här och det skulle inte förvåna mig om både Lampard och Moyes blir sparkade under samma timme.

Jag vill dock tro att Moyes överlever ett tag till, medan Lampard inte gör det. West Ham har mycket högre tak i sitt spel än de blå och har haft otur bitvis, medan Everton bara varit rakt ut odugliga hela säsongen.

15 poäng vardera säger tabellen men underliggande visar trots allt en annan bild, med klar fördel för West Ham. The Hammers är faktiskt det lag som sprungit sämst i ligan sett till xPTS. Samtidigt som Evertons underliggande är precis så dåliga som tabell-placeringen antyder.

West Ham är bättre på pappret, var ljusår högre värderade inför säsongen och har underliggande siffror långt bättre än vad Everton ens är i närheten av.

Jag har trott att det varit Lampards sista match i fyra veckor nu – men torsk här så ska han inte kunna överleva. Och torsk, det tror jag det blir!

⚽️  Nottingham

Spik två hittar vi i en annan del av London, närmare bestämt på Vitality Stadium. Här tar vi dock inte hemmalaget utan går för en lite mer aggressiv spik på bortalaget i form av Nottingham.

Forrest har börjat få sakerna på plats och när så många lag i botten har svårt att skrapa ihop några poäng över huvud taget just nu så har Nottingham tagit chansen att lämna bottenträsket. Seger här och man närmar sig rentav övre halvan av tabellen, helt plötsligt.

Väldigt fint genomförd match mot Leicester senast gav tre pinnar. Här finns det definitivt goda möjligheter för tre till.

Bournemouth sprang med gud inledningsvis under säsongen men nu har saker och ting börjat ta ut sin rätt. Man är ligans sämsta lag på pappret och på underliggande siffror. Inför säsongen var körsbären dessutom tippade dyngsist.

Jag tror inte det dröjer länge innan de rödsvarta ligger just på sista plats och drar mig faktiskt inte en sekund för att spika bortalaget här, trots att det är ett nykomlingsmöte.

Nottingham har rustat upp för flera PL-säsonger framöver medan Bournemouth mest känts som man givit upp på förhand.

Tvåan går vi hårt på, på Vitality Stadium!

Bubblare: Aston Villa och Brighton

Skrällen

⚽️  Huddersfield

Vi lämnar två bottenmöten i Premier League och hugger tag i ett liknande, fast i The Championship. Blackpool annonserade precis i dagarna att tränare Appleton fått lämna sin post och det är inte mycket som ser ljust ut för de orangea.

Det gör det förvisso inte i Huddersfield-lägret heller men lite ljus i mörkret fann man i matchen mot Hull senast. Trots klara underdogs på oddsen så ledde man den där matchen till 96:e-minuten när Hull kvitterade och då var man dessutom det klart bättre laget stora delar av matchen.

Huddersfield är inte bra men klart mindre slaskiga än Blackpool. The Terriers har dessutom fyra gedigna insatser i ligan på raken och kan man fortsätta på den vägen så ska nog kontraktet grejas i slutändan.

Kontraktet känns mer långsökt att greja för Blackpool som nu halkat hela vägen ned till näst sista plats i tabellen. Då har Pool bara Wigan bakom sig, som haft riktig otur så här långt och mycket väl kan plocka lite poäng framöver.

Blackpools trupp var redan inför säsongen en av de svagaste i ligan och när man väl tar poäng så är det oftast väldigt mycket tur inblandat.

Utöver en seger mot ett b-betonat Nottingham i cupspelet så har det varit nattsvart för Blackpool senaste veckorna. Jag tror värdarna får oerhört svårt att plocka tre poäng här och plockar utan att blinka bort ettan som redan är lite överstreckad. Jag tror pluslinan på oddsen är fullt spelbar till dessa odds också!

Bubblare: Swansea och Wigan

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta