Stryktips

Adams Stryktipskrönika 24/9

Fotbollen “vilar” för en stund och Nations League tar vid. Inte supersexigt, men kupongen på lördag får faktiskt anses som en av de klart finare när det handlar om landslagssamlingar!

Förra veckan borde blivit mer. Coventry vann inte vilket var ett av dragen och spiken på Luton satt som ett skott i krysset. Tyvärr målade jag in mig i ett hörn på krönikan med Newcastle som spik. Den blev våldsamt överstreckad och skatorna stod för kanske sin sämsta prestation i år. Om jag inte missminner mig blev det 11 rätt på krönikasystemet förra veckan och även om det inte blev fina, fina 13, så är vi där och hugger med 11or och 12or precis varenda vecka.

Helgens runda är en blandning av Nations League och svenska Division 1. Då matcherna i Nations League är jämna bör det kunna bli okej utdelning trots ett par större favoriter längre ner på lappen. För svenskt vidkommande måste jag tyvärr säga att en av de bästa spikarna är Serbien. Isak har lämnat återbud och den svenska truppen känns både tunnare och formsvagare än på mycket, mycket länge.

Fullt ös – Nu tar vi 13!

Köp din andel i krönikasystemet här nedan ⬇ 175kr.

Adams krönikasystem 175kr/andelen

Nu kör vi!

Vänligen notera att dessa tidiga tankar är välanalyserade, men kan förändras framåt matchstart i takt med att ny information uppkommer och när odds och streck förändras.

Missa inte veckans Stryktipspodd med Stugans trio! Du hittar podden HÄR!


Spikarna

⚽  Serbien

Jag – liksom många andra i stugan – tror våra blågula hjältar får det kämpigt när Belgrad besöks för ett möte med Serbien. Hemmalaget har trollat fram en generation som på många sätt kan vara en av de bättre man någonsin haft, speciellt i stundande form.

VM väntar redan för Serbien och via vinst här dukar man upp för match om uppflyttning mot Norge. Det är en chans man bör ta och med spelartruppen man har till förfogande måste man säga att Serbien är långt före exempelvis Sverige just nu.

Mitrovic, Tadic, Vlahovic, Kostic och många fler är namnen vi i vinter kommer få se spela för Serbien i Qatar. Ett lag troligen precis ingen vill stöta på. För svenskt vidkommande ser det värre ut. En hel uppsjö av skador gör att flertalet nyckelspelare saknas och som om det inte vore nog så blev det under torsdagsmorgonen klart att Alexander Isak återvände till norra England och därmed klivit av landslagsuppdraget för den här gången.

Kvar är nu Forsberg, Kulan och ett helt garde av spelare som antingen är väldigt oprövade, eller lite väl beprövade. Olsson har sett sina bästa dagar och även om den sistnämnda fått en nystart i danska ligan så är det långt ifrån den nivå Serbien kan bjuda på. I backlinjen är vi totalt sönderskjutna med skador. Lindelöf har inte spelat en minut i år. Krafth är långtidsskadad och så många fler med honom.

Den svenska truppen ser på pappret ut som svagare än på mycket länge just nu. Att många är direkt formsvaga i diverse olika lag runt om i Europa gör bara saken värre. Folk älskar att strecka Sverige på dessa kuponger och jobba med hjärtat, lite oavsett streck och odds. Jag tror Serbien kommer bli en kanonspik och går rakt emot vårt kära landslag utan att blinka.

⚽  Grekland

Utöver Serbien fanns det en hel del att välja mellan när denna andra spik på krönikasystemet skulle väljas ut. Till slut föll valet på Grekland. Det här är någon form av lillebror mot storebror-historia där Grekland gästar solens ö i en match som bör bli envägstrafik till stor del. Grekland har tagit rejäla kliv framåt senaste två åren medan lillebror Cypern faktiskt gått åt andra hållet.

Grekland har gjort processen kort i den här gruppen och står inför mötet med Cypern på fyra segrar, av fyra möjliga. Laget spelar riktigt bra fotboll och har byggt vidare på vad man gjorde i VM-kvalet där både Sverige och Spanien hade det hett om öronen på grund av de blåvita.

Den enda lilla rädslan här är väl att Grekland inte är piskade att vinna då gruppsegern redan är klar. Eftersom det är just Cypern man möter, så är jag dock ändå tämligen säker på att man går för vinst rakt ut. Här finns det mycket prestige att spela om.

Att Cypern dessutom tycks vara sämre än på länge gör inte saken sämre. Man har två pinnar i den här gruppen, men borde nog stått på noll. Dubbla kryss mot Nordirland har det blivit, i två matcher man varit det klart sämre laget i. Grekland är på uppgång, Cypern på nedgång. Grekland har slaktat allt i sin väg här Nations League och bör inte vilja bjuda lillebror på några myspoäng. De blåvita känns som en fin och stabil spik trots bortaplan!

Bubblare: Nordirland, Skottland

Skrällen

⚽  Albanien

Det blir full matta med drag från Nations League den här helgen då Albanien får axla ansvaret som helgens skräll från min sida. Albanien reser till Israel och står i skrivande stund som underdogs på oddsen till runt 3.20, men bara 20% streckning. Det här är något som givetvis är smarrigt, om man som jag tror Albanien har kapacitet att prestera bättre än både 3.20 och 20% streck antyder.

Det här är egentligen en match mellan två motpoler. Israel spelar frejdig fotboll, snudd på dumdristig för det mesta. Albanien är ett megakollektiv som grindar toklöst match efter match.

När de möttes senast vann Israel med 1-2 efter en vändning i andra halvlek, men det var solklart att man inte är speciellt mycket bättre än Albanien på något vis. Albanerna har på pappret rentav det starkare laget, skulle jag nog hävda. Broja från Chelsea längst fram och i backlinjen genomsyras det hela av rutin från Serie A, på varenda gubbe.

Jag är helt säker på att det här blir en supertight match men det är Albanien som är piskade att vinna. Gör man det, så har man alla chanser att klara sig kvar i den här Nations League-gruppen och faktiskt rentav kvalificera sig för den ovan i sista matchen mot Island.

Israel är fräcka men inte mer än så. Här saknar dessutom värdarna en rad spelare och skyttekung Zahavi har lagt av i landslaget. Albanien är minst lika bra och frågan är egentligen bara om man kan leverera en maxprestation även på bortaplan. Kan man det, så ska det räcka långt här. Undervärderade, underskattade och understreckade är en trio av ingredienser som gillas skarpt, i synnerhet kring poolspelen.

Jag kommer plocka bort Israel och jobba Albanien på lördag!

Bubblare: Slovenien, Trollhättan

Ett stort lycka till alla. Nu kör vi!

/ Adam

Chatta